Κακός, κάκιστος, εκτός πραγματικότητας

Γιώργος Καστάνης03 Ιουλίου 2020

Το χειρότερο παιχνίδι του πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ σε ένα πολύ κομβικό σημείο για την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Πιο χειρότερο δεν γίνεται. Ηταν ένας ματς στο οποίο ο Δικέφαλος ήταν εκτός πραγματικότητας. Ενας ΠΑΟΚ κατώτερος των περιστάσεων, που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να δικαιολογήσει, πως έχει ως βασικό στόχο να τερματίσει δεύτερος.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανύπαρκτος, δεν έβγαλε ούτε μία φάση της προκοπής, έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να κυριαρχήσει στην μεσαία γραμμή, να παίξει εξυπνα και να απειλήσει και τελικά κατάφερε να προηγηθεί με τον Τσιγκρίνσκι. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την ενέργεια που έδωσαν ο Μπίσεσβαρ και ο Γιαννούλης, δεν κατάφερε να σκοράρει. Εχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη με τον Μπίσεσβαρ, με δύσκολο πλασέ, μέσα στην μεγάλη περιοχή και η δεύτερη φάση βγήκε από την παράλληλη σέντρα του Ροδρίγο, η μπάλα έφθασε στην μικρή περιοχή, αλλά εκεί ο Ακπομ δεν μπόρεσε να βάλει λίγο πιο μπροστά το πόδι του, για να την προωθήσει στα δίχτυα και να ισοφαρίσει.

Ακόμη και ένα ισόπαλο αποτέλεσμα να έπαιρνε χθες ο κακός ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα την συνέχεια. Τώρα, έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΚ να τον φθάσει στην δεύτερη θέση και πλέον στις επόμενες πέντε αγωνιστικές των πλέι οφ, πρέπει να γίνει η μεγάλη υπερπροσπάθεια για να τερματίσει ο ΠΑΟΚ πάνω από την ΑΕΚ.

Πολύ μεγάλες οι ευθύνες του Φερέιρα, που δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να προσεγγίσει σωστά το παιχνίδι. Τον κέρδισε κατά κράτος ο Καρέρα. Πολύ κακή και η νοοτροπία των παικτών του ΠΑΟΚ που δυστυχώς, ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Και το δυσάρεστο είναι πως ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει (έτσι όπως διαμορφώνονταν τα δεδομένα πριν από το παιχνίδι) τον παράγοντα έδρα και να αποκτήσει σαφέστατο πλεονέκτημα για την συνέχεια.

Θα το γράψω όσο πιο απλά μπορώ. Με τέτοια νοοτροπία, ο ΠΑΟΚ αδικεί τον εαυτό του και την προσπάθεια που πρέπει να κάνει. Αν δεν αλλάξει κάτι εδώ και τώρα, θα χάσει και τον μοναδικό στόχο που του έχει απομείνει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.