Κάκος: «Επιεικώς απαράδεκτοι Νιχάους και VAR, δεν δόθηκε πέναλτι στο τέλος» (vid)

Metrosport Team14 Δεκεμβρίου 2020

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης σήκωσε αρκετή συζήτηση για θέματα διαιτησίας, με τον Τάσο Κάκο να αναλύει αναλυτικά τις φάσεις που συγκέντρωσαν τα βλέμματα.

Ο ίδιος μεταξύ των όσων ανέφερε στάθηκε στην απόδοση του Νιχάους, ενώ έκανε ειδική μνεία και στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ. 

Αναλυτικά τα όσα σημείωσε ο τηλεκριτικός διαιτησίας: 

Αναφορικά με την επίμαχη φάση του πέναλτι στον Άρη: «Στην πρώτη περίπτωση, ο τερματοφύλακας παίζει κανονιά τη μπάλα και μετά υπάρχει μία επαφή με τον επιθετικό. Δε χρειάζεται να έχεις εμπειρία σε αυτό. Είναι περιπτώσεις που μπορεί να καταλάβει πολύ εύκολα ένας διαιτητής που μόλις βγήκε από τη σχολή, όχι ένας του επιπέδου elite όπως ο Ολλανδός, αν ο τερματοφύλακας παίζει τη μπάλα. Οταν τη βρίσκει με το χέρι, η μπάλα κάνει γκελ. Δε χρειάζεται να έχει μεγάλη εμπειρία για να καταλάβει ότι αλλάζει πορεία από τον τερματοφύλακα. Αυτό, είναι ξεκάθαρο. Αυτήν την εύκολη φάση, την έχασε ο διαιτητής. Ο VAR δε δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Δε μπορεί να μην είδε αυτό που είδε όλος ο κόσμος. κι όμως έγινε. Λίαν επιεικώς απαράδεκτοι και οι δύο».

Για το πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ στο μαρκάρισμα επάνω στον Χρήστο Τζόλη: «Είναι μια διπλή περίπτωση. Αρχικά πέφτει ο παίκτης κάτω, πάει να σηκωθεί, δέχεται ένα χτύπημα, σηκώνεται να συνεχίσει και κάνει μία βουτιά. Στη δεύτερη περίπτωση, ο διαιτητής δίνει πέναλτι. Ο αμυντικός δεν έρχεται σε επαφή και ο διαιτητής, δίνει πέναλτι. Σε αυτήν την περίπτωση, ο VAR στέλνει το διαιτητή στην ανασκόπηση και ο διαιτητής βλέπει ότι δεν υπάρχει παράβαση. Γιατί δεν έχει δώσει κίτρινη κάρτα για «θέατρο»; Γιατί δεν ελέγχει και την περίπτωση στην αρχή της; Υπάρχει μια μικρή επαφή, που ανατρέπει τον ποδοσφαιριστή. Γιατί δεν ελέγχθηκε η πρώτη περίπτωση;»

Αναφορικά με την τελευταία φάση της αναμέτρησης με το χέρι του Μπαγκαλιάνη: «Όταν γίνεται η σέντρα και ο τερματοφύλακας κάνει λάθος έξοδο, η μπάλα βρίσκει το απλωμένο χέρι του αμυντικού. Είναι ξεκάθαρο και ο διαιτητής, σφύριξε τη λήξη. Κι εδώ ο VAR δεν παρενέβη! Δεν έλεγξε την περίπτωση. Θέλω να μείνω λίγο στην προηγούμενη περίπτωση, που ο διαιτητής έδωσε τόσο εύκολα ένα πέναλτι, στη φάση του Τζόλη, που δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση, είναι μία πονηρή απόφαση. Δε θέλω να πω παραπάνω...»

Αναφορικά με τον Μαρκ Κλάντεμπεργκ: «Ήμασταν εκεί στα πλέι οφ, όταν είχε ανακοινωθεί ότι ο Κλάτενμπεργκ θα είναι αρχιδιαιτητής. Ως διαιτητής, είχε προσωπικότητα και αντίληψη και τον παρακολουθούσα. Ως παράγοντας της διαιτησίας όμως, είχα πει ότι θα ήθελα να δω τους συνεργάτες του και τους ορισμούς των δύο πρώτων αγωνιστικών. Δε χρειάστηκε να δω κάτι παραπάνω... Είχα πει από την αρχή, ότι ο άνθρωπος αυτός, υποτιμά τη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων. Ξέρω πολύ καλά τη διαιτησία και ανθρώπους σαν τον Κλάτενμπεργκ είναι πολύ εύκολο να τους καταλάβω».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.