Κακοκαιρία – Καλλιάνος: «Έχω καιρό να δω τέτοιο βαρομετρικό χαμηλό»

Metrosport Team24 Νοεμβρίου 2023

Για ένα βαρομετρικό χαμηλό που έχει αρκετό καιρό να δει στην Ελλάδα κάνει λόγο ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, ενόψει της κακοκαιρίας «Oliver» που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας και η οποία μάλιστα θα συνοδεύεται από βροχές και χιόνια που μπορεί να φτάσουν ακόμα και στα 250 μέτρα κατά τόπους καθώς και θυελλώδεις ανέμους εντάσεως άνω των 8 μποφόρ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει μάλιστα λόγο για «μικροεκπλήξεις», σε ό,τι αφορά τα υψόμετρα χιονοπτώσεων, για το χρονικό διάστημα από το απόγευμα προς βράδυ του Σαββάτου έως και το πρωί προς το μεσημέρι της Κυριακής (26/11).

Ακόμα σημειώνει πως οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν χαμηλότερα υψομετρικά στη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, τοπικά (δηλαδή σε ορισμένες περιοχές) οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν και ακόμα χαμηλότερα, δηλαδή ακόμα και πάνω από τα 250-300 μέτρα υψόμετρο. 

Μπορεί να μην είναι παντού πυκνές, αλλά θα απασχολήσουν έστω και πρόσκαιρα και περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου σε σχέση με τα 500-700 μέτρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.