«Κακό πρόκριμα ενόψει CAS, στο πρόσωπο του Άρη βάλλεται ο ελληνικός νόμος»

Metrosport Team21 Μαΐου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης και αναφέρθηκε στην απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της FIFA για τον Ίμπε και το πώς αιτιολογεί ότι η υφιστάμενη ΠΑΕ Άρης αποτελεί συνέχεια της παλιάς.

Ο κ. Χριστοφορίδης υποστήριξε ότι η απόφαση της επιτροπής της FIFA αποτελεί κακό πρόκριμα ενόψει της εκδίκασης στο CAS και παράλληλα υπογράμμισε πως η Πολιτεία πρέπει να κινητοποιηθεί διότι αυτή τη στιγμή στο πρόσωπο του Άρη βάλλεται ο ελληνικός νόμος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το περιεχόμενο της απόφασης της FIFA: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι ψεύδη ή μυθεύματα αυτά που αναφέρονται στην απόφαση. Αυτό που παραβλέπει η FIFA είναι ότι αντίστοιχες περιπτώσεις ομάδων από την Ελλάδα ή το εξωτερικό τις έκρινε διαφορετικά. Η ιστορική Πάρμα έχει κάποια διαφορά από τη σημερινή; Κι όμως δικαιώθηκε και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να προσφύγει στο CAS. Σε νομικό επίπεδο, βεβαίως η ΠΑΕ Άρης είναι μια νέα οντότητα. Έχει διαφορετική νομική ταυτότητα, διαφορετικούς ΑΦΜ και ΑΜΚ, διαφορετική αναγνώριση από το ΓΕΜΗ και διαφορετική περιουσία. Η παλιά ΠΑΕ Άρης ήταν ιδιοκτήτρια του Ρυσίου, η νέα ΠΑΕ το μισθώνει».

Για το αν αποτελεί κακό πρόκριμα ενόψει CAS: «Είναι ένα πρόκριμα υπέρ της διατήρησης της απόφασης της FIFA. Αυτό που πρέπει να κάνει ο Άρης είναι να κινητοποιήσει την ελληνική πολιτεία διότι είναι και δικό της πρόβλημα. Στο πρόσωπο του Άρη βάλλεται ο ελληνικός νόμος. Και στον Πανιώνιο και στη Λάρισα, που είναι νέες ΠΑΕ, υπάρχουν αναφορές σε παλιά τρόπαια και παλιό έτος ίδρυσης. Το ίδιο ισχύει και με τον μπασκετικό ΠΑΟΚ και τον μπασκετικό Άρη, παρ’ ότι είναι νέες ΚΑΕ. Όσα αναφέρει η απόφαση στο αιτιολογικό της αποτελούν κοινή συνισταμένη για όλες τις ελληνικές ομάδες. Καλείται η Πολιτεία να αποφασίσει αν θέλει να υπερασπιστεί τα νομικά θέσφατα που ίσχυσαν μέχρι πρόπερσι ως προς την εκκαθάριση ή θέλει να διαγράψει μια πορεία καθιστώντας τον Άρη το πρώτο και ίσως μοναδικό θύμα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.