Κακή νοοτροπία κι ατομικά λάθη βλάπτουν την υγεία του ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης06 Δεκεμβρίου 2020

Από εκεί που χρωστούσε, θέλει και το βόδι. Εντάξει, είναι κατανοητή η πικρία του Λεό Ζαμπά αλλά… Από εκεί που θα έπρεπε αυτός να εξηγήσει πως και γιατί δεν προσέφερε στον ΠΑΟΚ, όσα μπορούσε… Από εκεί ζητά και τα ρέστα. Με πολύ σεβασμό στον Βραζιλιάνο καθώς είχε και προβλήματα υγείας. Η αντίδραση του όμως, δεν είναι η ενδεδειγμένη…

Ίσως μάλιστα, είναι ενδεικτική της νοοτροπίας η οποία επικρατεί σε παίκτες του ΠΑΟΚ από πέρυσι μέχρι κι εφέτος. Μιας νοοτροπίας την οποία θα έπρεπε, να θεωρήσουμε κύρια αιτία για πολλά από τα κακά της μοίρας του!

Το «εγώ» μπροστά από το «εμείς» βλάπτει σοβαρά την υγεία κάθε ομάδας. Κι υπάρχουν παίκτες του ΠΑΟΚ οι οποίοι έχοντας αποδείξει ικανότητες και δυνατότητες τους όντες στην ενδεκάδα… Μένουν καιρό τώρα μακριά από τον καλό τους εαυτό όντες στην ενδεκάδα. Εν τούτοις θεωρούν πως δικαιούνται πολλά περισσότερα από όσους. Κι ένα από θα θεωρητικά αυτά δικαιώματα είναι η παροχή κι άλλων ευκαιριών είτε εκτός, είτε εντός ενδεκάδας.

Αυτή τη νοοτροπία βρίσκει εμπόδιο στον δρόμο του, ο Πάμπλο Γκαρσία. Αυτή τη νοοτροπία οφείλει, να … εξαφανίσει από τον ΠΑΟΚ. Για να μπορέσει και να χαράξει και προχωρήσει στον ορθό δρόμο ανασυγκρότησης.

Δίχως να αποτελούν δικαιολογία η ελαφρυντικό για τον «Τσε» τέτοιες κακές νοοτροπίες του παρελθόντος. Δίχως επίσης,, να αποτελεί δικαιολογία ή ελαφρυντικό η ανάγκη κι ανασυγκρότησης κι ανανέωσης (έχει μειωθεί σημαντικά ο ο ηλικίας των παικτών του ΠΑΟΚ εφέτος) κι αλλαγής τρόπου σκέψης και πράξης.

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έπεσε από τον ουρανό στην Τούμπα. Ήξερε και πολύ καλά μάλιστα, τι τρέχει και πως τρέχει στον ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζεται δηλαδή, χρόνο προσαρμογής. Έπεσε στα βαθιά. Και κολυμπά. Γνωρίζοντας και τα νερά και κολύμπι…

Έχουνε τονίσει πολλές, πάρα πολλές φορές πως για γυρίσει ο ήλιος στην Τούμπα, θέλει δουλειά πολλή. Και πως είναι δύσκολη, πολλή δύσκολη η αποστολή του Πάμπλο Γκαρσία. Και τούτο δεν διαμορφώνει περιθώρια απωλειών βαθμών. Χάθηκαν τόσο άδοξα βαθμοί στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος. Ακόμη κι… ένδοξα, να χαθούν κι άλλοι στη συνέχεια, θα έχουν καταστροφική συνέπεια. Ως εκ τούτου είναι τεράστια η πίεση!

Πέραν της απαλλαγής του ΠΑΟΚ από τη νοοτροπία της πρόταξης του «εγώ» από το «εμείς» (ενδεικτικό για των λόγων μας το αληθές η …διαγωγή του Λεό Ζαμπά), ο Πάμπλο Γκαρσία, είναι κι η κόπωση παικτών. Σωματική και ψυχική εξ ης και πνευματική η οποία αναδεικνύεται σε πλήθος ατομικών λαθών. Αυτά τα λάθη, τα ατομικά λάθη παικτών με δεδομένες δυνατότητες κι ικανότητες, πληρώνει και δη ακριβά ο ΠΑΟΚ εφέτος.

Ακόμη κι όταν πέφτει η απόδοση ισχύος του κάτω τού minimum, ακόμη και τότε τα περισσότερα σε βάρος του γκολ δεν είναι αποτέλεσμα περισσεύματος επιθετικής ενέργειας της αντίπαλης ομάδας. Είναι αποτέλεσμα έλλειψη αμυντικής ενέργειας της ομάδας του ΠΑΟΚ…

Κακή νοοτροπία κι ατομικά λάθη βλάπτουν σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ!

ΥΓ 1: Αφιερωμένο και σε όσους ψήφισαν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και σε όσους απλά, δεν την ψήφισαν.. Είπε κι ελάλησε πάλι, ο Ζόραν Ζαεφ: «Αφήνουμε την απομόνωση στο παρελθόν . Γνωρίζουμε ότι το Μακεδονικό μέλλον είναι ευρωπαϊκό. Με αυτό το όνομα, συνεχίζουμε να αναζητούμε λύσεις. Είναι τόσο ευρωπαϊκό όσο και Μακεδονικό το μέλλον μας.. Θα ενταχθούμε ως Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα»!

ΥΓ 2: Οι Βούλγαροι θεωρούν ορθά τους Σκοπιανούς και Βούλγαρους. Οι Έλληνες (ας όψεται η τέως (συγ)Κυβέρνηση) Μακεδόνες. Τρίζουν τα κόκαλα των Μακεδονομάχων...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.