Γονείς μιλούν για «σαρδελοποίηση» μαθητών στο 2ο Γυμνάσιο Πυλαίας

Metrosport Team01 Νοεμβρίου 2021

Θέμα φαίνεται να προέκυψε σχετικά με τις συνθήκες πραγματοποίησης των μαθημάτων στο 2ο Γυμνάσιο Πυλαίας.

Ο ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Πυλαίας, μίλησε στο Metropolis 95.5 για δυσχαιρείς συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα τους αλλά και τις κινήσεις που έχουν κάνει οι ίδιοι oι γονείς. Με τη σειρά του, τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» και ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη - Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο οποίος σχολίασε πως δεν υπάρχει υπέρβαση του επιτρεπτού ορίου, αλλά και πως έχουν γίνει οι απαραίτητες από τον Δήμο κινήσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν στο Metropolis 95.5:

Ο κύριος Κεφαλάς αρχικά σημείωσε: «Τα παιδιά έχουν σαρδελοποιηθεί, υπάρχουν τέσσερις τουαλέτες για 270 κορίτσια, δεν τολμάνε να πάνε εκεί! Και μέσα σε όλα αυτά συζητάνε να μπουν επιπλέον τρία προκάτ που σημαίνει επιπλέον 70 παιδιά στο σχολείο. Μπορούμε να φιλοξενήσουμε 350 παιδιά και έχουμε 500 παιδιά και πάνω. Στριμώχνονται παιδιά μέχρι και στα γραφεία των καθηγητών και στην αίθουσα εκδηλώσεων. Έχει έρθει ο Δήμαρχος στο σχολείο και έχει δει και ο ίδιος την κατάσταση, ενώ με τη σειρά μας έχουμε απευθυνθεί και στον ΕΟΔΥ, αλλά η πρόταση τους για τα προκάτ δεν μπορεί να συμβεί, ειδικά τον χειμώνα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Δεν γίνεται κατάληψη στο σχολείο».

Για να αντιπαρέλθει ο κύριος Καϊτετζίδης, πως: «Θεσμικά έχω ενημερωθεί γιατί εμείς ενημερωνόμαστε από όσους έχουν θεσμικό ρόλο. Το σχολείο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, διαψεύδω το αν έχει υπερπληθυσμό το σχολείο, καθώς ενημερώνεται το κεντρικό σύστημα και το σχολείο δεν έχει περάσει το κόκκινο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι γονείς κινητοποιούν τους μαθητές για να προβούν σε κατάληψη. Οι τάξεις δεν έχουν ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο των 27 μαθητών. 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πυλαίας, έχουν δρομολογηθεί με δικές μας κινήσεις».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.