Καιρός να πούμε άντε γεια στους Τσουκαλάδες

Metrosport Team04 Μαΐου 2022

Του Χρήστου Μανταρτζίδη

Ο κ. Τάκης Τσουκαλάς, γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού, στη δικτυακή εκπομπή του ¨Άντε Γειά¨, που μεταδίδεται μέσα από το κανάλι του στο YouTube, μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, εμφανώς εκνευρισμένος, ξεπέρασε τα όρια και προέβη σε ένα άνευ προηγουμένου αντεθνικό παραλήρημα με αναιδείς και χυδαίους χαρακτηρισμούς και απίστευτες ύβρεις προς τους φίλους και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και των Βορειοελλαδιτών γενικότερα.

Είπε μεταξύ άλλων: «Ποτέ δεν έχει κρυφτεί η εκπομπή μου μ…νια. Γαμ… την Βουλγαρία σας… Έπρεπε να φάτε 5 γκολ. Κάνω λάθος ρε μουν…; Μιλάτε ρε Βούλγαροι. Να σας λέω Βούλγαρους ή Σκοπιανούς που είστε και προδότες; Τι από τα δύο σας βολεύει; Ή κ…λόγυφτοι ή κ…λότουρκοι;». Ξέχασε να πει και "κ…Ρώσοι και Τσέτσενοι¨, αλλά δεν πειράζει. Μικρό το κακό. Βέβαια αυτά που είπε στην συγκεκριμένη του εκπομπή τα έχει πει ξανά και ξανά. Δεν προβληματίστηκε όμως κανείς.

Είναι ένα από τα χαϊδεμένα παιδιά της διοίκησης του Ολυμπιακού. Βέβαια όλες οι ΠΑΕ έχουν ¨Τσουκαλάδες¨ τους οποίους και χρησιμοποιούν αναλόγως. Είναι τυπικό δείγμα του οπαδού (τους οποίους είχε αποκαλέσει κάποτε «επιστήμονες» ο κ. Σαλιαρέλης, τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού).

Ο ανεκδιήγητος κ. Τσουκαλάς δεν είναι μια ακόμη cult φιγούρα του οπαδικού χώρου. Αυτά που είπε στην ιντερνετική εκπομπή του, δεν είναι λόγια ενός γραφικού τύπου. Αποτελούν ρητορική μίσους, χυδαίο, διχαστικό λόγο που προσβάλλει εθνικά όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους Βορειοελλαδίτες, διαιρεί την χώρα και υποκινεί αθλητική βία

Άλλωστε ποιος δίνει το δικαίωμα, στον οποιοδήποτε που έχει βήμα σε μέσον επικοινωνίας (τηλεόραση ή ραδιόφωνο) ή σε κοινωνικό δίκτυο (Facebook, twitter, You Tube), να λέει ό,τι θέλει, να εκφέρει τόσο οξύ διχαστικό λόγο, τέτοια προπαγάνδα και ρητορική μίσους για συγκεκριμένα τμήματα της κοινωνίας; Πόσο μάλλον όταν αναφέρεται σε εθνικά θέματα.

Αυτά τα εμετικά που είπε στην εκπομπή του ο ανεκδιήγητος κ Τσουκαλάς, είναι ανεπίτρεπτα, να ακούγονται δημόσια από μέσο επικοινωνίας ή κοινωνικό μέσο. Είναι όμως τα λόγια ενός ανιστόρητου, ρατσιστικού σκουπιδιού, που απλώς δεν ξέρει να χάνει. Είναι εθνικά επικίνδυνος και ορθώς έπραξε η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και κινήθηκε νομικά εναντίον του. Τι κάνει όμως η Δικαιοσύνη; Η Κυβέρνηση; Προφανώς πετάνε αετό…

Φτάνει πια με τους φορείς του μίσους. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα, να ακούγονται δημόσια και δεν έχει δικαίωμα κανείς και κανένα μέσο, να εκφέρει τέτοια αντεθνική και ρατσιστική ρητορική μίσους. Όποιος έχει έστω και ελάχιστη εθνική συνείδηση αηδιάζει με όσα είπε ο κ Τσουκαλάς. Η πολιτεία οφείλει να επέμβει άμεσα. Ούτε η κοινωνία ούτε και ο αθλητισμός αντέχουν άλλο. Φτάνει πια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.