Καιρός: Ερχεται το πρώτο κύμα καύσωνα

Metrosport Team26 Μαΐου 2022

Ανεβαίνει στα ύψη από σήμερα (26/5) ο υδράργυρος και μάλιστα σε κάποιες περιοχές της χώρας, όπως στη Θεσσαλία θα επικρατήσει καύσωνας, με το θερμόμετρο να φτάνει στους 37 βαθμούς.

Ζέστη και στην Αττική με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 35 με 36 βαθμούς. Εξαιρετικός ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους 3-4 μποφόρ και τον υδράργυρο να προσεγγίζει τους 35 βαθμούς.

Ο καιρός με μια ματιά

-Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Την Κυριακή μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια

-Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή μέχρι το Σάββατο αλλά από την Κυριακή προβλέπεται πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς από τα δυτικά και βόρεια

-Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, αλλά από την Κυριακή θα ενισχυθούν

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και, κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στις περιοχές που δεν επηρεάζονται από τις θαλάσσιες αύρες, κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.