Κάιντ Γκόρντον: Δημιουργεί θόρυβο με τις ευλογίες Κλοπ και Ρούνεϊ

Παναγιώτα Χαλκιά23 Σεπτεμβρίου 2021

Τι έκανε στα 16 του; Πήρε φανέλα βασικού στο παιχνίδι με τη Νόριτς και θα μπορούσε να μπει και στα βιβλία ιστορίας της Λίβερπουλ εάν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα ως ο νεότερος σκόρερ της.

Με αργά και σταθερά βήματα ο Κάιντ Γκόρντον βγαίνει από το καβούκι του και έχει ως στόχο να κερδίσει το χειροκρότημα στο Άνφιλντ. Έγινε ο πέμπτος νεότερος παίκτης που εμφανίζεται στα κόκκινα καθώς μετρά μόλις 16 χρόνια και 351 ημέρες ζωής και έλαβε το «μπράβο» και την αγκαλιά του Γιούργκεν Κλοπ, που δείχνει να τον πιστεύει πολύ.

Στυλ παιχνιδιού

Είναι ένας ταλαντούχος εξτρέμ που έχει την ταχύτητα και το γκολ. Περνά τους αντιπάλους λες και είναι σταματημένοι. Αγωνίζεται κυρίως στη δεξιά πλευρά αλλά τα πάει εξίσου καλά και στην αριστερή πτέρυγα αλλά και ως επιτελικός χαφ. Διακρίνεται για την ταχύτητα, την ντρίμπλα και την ευελιξία του ενώ η φωτιά που βγάζει κάθε φορά που ακουμπάει την μπάλα εντυπωσίασε τους πάντες εξαρχής. Έχει την ικανότητα να μπαίνει στην περιοχή και να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα εύκολα.

Η εκκίνηση στο Ντέρμπι

Γεννήθηκε στο Ντέρμπι της Αγγλίας τον Οκτώβριο του 2004. Έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Ντέρμπι Κάουντι και πριν καλά καλά κλείσει τα εννέα του χρόνια είχε και τις πρώτες του ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Καθημερινά γινόταν καλύτερος και εντυπωσίαζε τους προπονητές του.

Φυσικά, ο Γουέιν Ρούνεϊ βλέποντας το ταλέντο του μικρού δεν θα μπορούσε να μη του δώσει την ευκαιρία να μπει στην πρώτη ομάδα. Άρχισε να προπονείται με τους μεγάλους και σύντομα ανάγκασε τον προπονητή του να του δώσει την ευκαιρία.

«Έφερα τον Κάιντ στην πρώτη ομάδα. Αρχικά εκπαιδεύτηκε μαζί μας για μια εβδομάδα για να δούμε πώς θα αντιδρούσε σε αυτό, και ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες. Τον κράτησα μαζί μας για μερικές εβδομάδες ώστε να προπονείται στο ίδιο επίπεδο — αν όχι σε καλύτερο επίπεδο — από πολλούς άλλους παίκτες. Μίλησα μαζί του και του είπα «αν προπονηθείς σκληρά και καλά, θα σου δώσω την ευκαιρία», είχε τονίσει ο Ρούνεϊ.

Πήρε χρόνο συμμετοχής στο νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στη Μπέρμιγχαμ και έγινε ο τέταρτος νεότερος παίκτης του αγγλικού συλλόγου.

Το κάλεσμα της Λίβερπουλ

Οι σκάουτερ των «κόκκινων» τον εντόπισαν και άναψαν το πράσινο φως για την απόκτηση του. Ο Πέπιν Λίντερς είδε τον μικρό σε ένα παιχνίδι και εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που τηλεφώνησε αμέσως τον Γιούργκεν Κλοπ και του εξήγησε ότι είδε έναν έφηβο που βγάζει φωτιές.

«Είδα έναν παίκτη και έχει φωτιά σε κάθε στιγμή που αγγίζει τη μπάλα. Περνάει παίκτες σαν να μην στέκονται εκεί. Ουάου! Έχουμε έναν νέο παίκτη εδώ».

Τα υπόλοιπα έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες. Η Λίβερπουλ κατέθεσε επίσημη πρόταση για την απόκτηση του έναντι του ποσού των τριών εκατομμυρίων λιρών και ο Κάιντ ντύθηκε στα «κόκκινα».

Εντυπωσίασε στην προετοιμασία

Εντάχθηκε στην Κ18 των «κόκκινων» και στις πρώτες του οχτώ συμμετοχές κατάφερε να αποδείξει ακόμη και στον πιο δύσπιστο ότι το ποσό που δαπανήθηκε δεν θα πάει χαμένο. Σε 697 λεπτά συμμετοχής πέτυχε έξι γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ.

Στο τέλος της σεζόν προωθήθηκε στην Κ23. Συνέχισε και εκεί τη σκληρή δουλειά και εντυπωσίασε και πάλι με τις επιδόσεις του. Βρήκε δίχτυα τρεις φορές και έδωσε μια ασίστ σε τέσσερις συμμετοχές.

Το καλοκαίρι συμμετείχε στην προετοιμασία της Λίβερπουλ. Τράβηξε τα βλέμματα κόντρα σε Βάκερ Ίνσμπρουκ, Μάιντς και Χέρτα Βερολίνου και έδειξε ότι είναι ικανός να αντιμετωπίσει παίκτες που είχαν σχεδόν τη διπλάσια ηλικία του.

Ο Γκόρντον έχει ακόμη δρόμο μπροστά του για να γίνει ένα από τα αστέρια του αγγλικού ποδοσφαίρου αλλά τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.