Καϊλή: Αυτό είναι το οικόπεδο-φιλέτο που αγόρασε στην Πάρο για συνολική επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ

Metrosport Team16 Δεκεμβρίου 2022

Στις φυλακές του Χάρεν, προαστίου των Βρυξελλών συνεχίζει να κρατείται η Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο διαφθοράς, Qatar Gate. Η ακρόαση της πρώην αντιπροέδρου της Ευρωβουλής θα γίνει την επόμενη Πέμπτη (22/12), όπου και θα αποφασιστεί η απελευθέρωση ή η παράταση της κράτησής της μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης που έχει συνταράξει τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Άξιο αναφοράς σχετικά με την υπόθεση είναι ότι η Ευρωβουλευτής θα παραστεί την ερχόμενη Πέμπτη στην ακρόαση.

Η έρευνα των αρχών προεκτείνεται, πλέον, και στην Ελλάδα, καθώς η Οικονομική Εισαγγελία ξεκινά έρευνα για τα αδικήματα της δωροληψίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Προϋπόθεση, για να πάρει αυτήν την τροπή η υπόθεση, πρέπει να είναι η ευρωβουλευτής να μη διώκεται στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά και αυτό διότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 57 παράγραφος 4 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (περί κωλύματος άσκησης νέας ποινικής δίωξης) «ο Εισαγγελέας μπορεί να απόσχει από τη δίωξη συγκεκριμένου προσώπου, εάν ύστερα από τη διενέργεια ευρωπαϊκής δικαστικής συνδρομής προκύψει ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του ίδιου προσώπου για τα ίδια πραγματικά περιστατικά από άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε απόσταση 650 μέτρων από την θάλασσα

Στο στόχαστρο της Οικονομικής Εισαγγελίας, πέρα από την πολυτελή μεζονέτα της που αγόρασε στο Ψυχικό έναντι 260.000 ευρώ, την ώρα που η αντικειμενική της αξία αγγίζει τις 660.000, καθώς και το ακίνητο που αγόρασε το 2005 στο Κολωνάκι στην οδό Σκουφά, όπου συστεγάζεται η εταιρεία real estate με τη ΜΚΟ της αδελφής της, θα μπει και το οικόπεδο - «φιλέτο» που αγόρασε στην Πάρο τον Μάρτιο του 2021 με το Πόθεν Έσχες του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τον Alpha και της εκπομπής «T-Live», το οικόπεδο το οποίο αγόρασε η Ευρωβουλευτής βρίσκεται στον οικισμό Ιστέρνη, είναι 9 στρεμμάτων και βρίσκεται σε προνομιούχα περιοχή 650 μέτρα μακριά από την ακτή. Η κ. Καϊλή αγόρασε το οικόπεδο έναντι 300.000 ευρώ από έναν Αθηναίο που είχε σπίτι στην Πάρο και το προόριζε εξαρχής ως εξοχική κατοικία, όπου και θα απολάμβανε τις διακοπές με το σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και το παιδί τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κατασκευαστής με τον οποίο είχε δώσει «τα χέρια», η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του είχε πει ότι στην αρχή σκεφτόταν να χτίσει μόνο το δικό της σπίτι και μετά θα έχτιζε τους ξενώνες, με το κόστος ανέγερσης να ανέρχεται στις 300 με 400.000 ευρώ. Η αρχική του αξία σε σχέση με αυτό που προόριζε να χτίσει διέφερε αρκετά καθώς η συνολική του κατασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έφτανε τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αρχιτέκτονας, με τον οποίο είχαν «δώσει τα χέρια» ανέφερε ότι το βασικό κόστος ανέγερσης της κατοικίας φτάνει τα 300 με 400.000 ευρώ, ενώ ως προς τα συνολικά τετραγωνικά μαζί με τους ξενώνες θα έφτανε συνολικά τα 260 τ.μ. Ο αρχιτέκτονας - κατασκευαστής δε συμπεριέλαβε στα συνολικά τετραγωνικά μέτρα τα υπόγεια, με την κα Καϊλή να του αναφέρει ότι σκεφτόταν να κάνει μόνο το δικό της σπίτι, το οποίο θα «άγγιζε» τα 132 τετραγωνικά μέτρα και μετά να έχτιζε τους ξενώνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικόπεδο δεν είχε δηλωθεί ακόμη στο τωρινό Πόθεν Έσχες, καθώς είχε αγοραστεί τον περασμένο Μάρτιο (22 Μαρτίου 2022) με το Πόθεν Έσχες του περασμένου έτους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο είχε παλιά οικοδομική άδεια, το οποίο θα επέτρεπε στην Καϊλή να χτίσει τους ξενώνες και την πισίνα, καθώς οι καινούργιες άδειες που επικρατούν στο νησί δεν επιτρέπουν την περαιτέρω επέκτασή του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κα Καϊλή δεν είχε πάρει ακόμα την άδεια για την ανέγερσή του.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.