Και… ξαφνικά με διαιτητή Ευαγγέλου που έχει 11 αγώνες αήττητος ο θρύλος

Δημήτρης Μπούζας14 Μαΐου 2023

Στην αρχή διέρρευσαν την είδηση ότι ο Μπένετ και η ΚΕΔ είχαν αποφασίσει τα τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ να τα διαιτητεύσουν Έλληνες. Στην συνέχεια πρόσθεσαν και την συμμετοχή ενός ξένου VARίστα. Πολύ σύντομα όμως και ύστερα από κάποιες αντιδράσεις που διευκρίνιζαν πως το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για την 3η θέση, παρέχει κάποιο πλεονέκτημα, υπήρχε πιθανότητα να μετακληθεί ξένος. 

Χθες, επαληθεύτηκε το πρώτο σενάριο και μάλιστα με τον πλέον περίεργο, ύποπτο και εκκωφαντικό τρόπο: Έλληνας και μάλιστα όχι υψηλού επιπέδου, από τον οποίο η μια ομάδα έχει πρόσφατα σοβαρά παράπονα, γιατί της στέρησε δύο πολύτιμους βαθμούς, στην πιο κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος και η άλλη να την συνδέουν μετά από κάποιες σκληρές και επικίνδυνες εμπειρίες του παρελθόντος, σχέσεις στοργής και προστασίας, που επιβεβαιώνονται με την εκπληκτική διαπίστωση ενός σερί 11 συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα! 

Ανάμεσα όμως στις διαρροές και στις 10 Μαϊου, από αυτήν εδώ τη στήλη διαισθανόμενοι το τι «παίζεται» γύρω από τον ορισμό αυτό και ποιοι έχουν την άνεση να βάζουν όποιον Έλληνα διαιτητή με επόπτες, τέταρτους και τα υπόλοιπα «πτηνά», ευθυγραμμιστές και Σία, προειδοποιήσαμε για τον ενδεχόμενο κίνδυνο να πειραχτεί το παιχνίδι. Το κάναμε πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί ο ορισμός του Ευαγγέλου και πριν να διαψευστεί η περίπτωση για τον ξένο, διατηρώντας ένα ερωτηματικό, όχι για τις τελικές προθέσεις της ΚΕΔ, αλλά για το πως θα σέρβιραν την όλη διαδικασία στον ΠΑΟΚ. 

Προχθές λοιπόν Τετάρτη 10 Μαϊου και με τίτλο: «Προστατεύστε το παιχνίδι της Τούμπας έχουν την δύναμη να το «πειράξουν», αλλά και με info: «Με δεδομένη (;) την απόφαση της ΚΕΔ να ορίσει Έλληνες διαιτητές στο παιχνίδι για την 3η θέση και με αυτονόητο τον έλεγχο που διατηρεί η ομάδα του δημοσίου στα 2/3 των αξιολογημένων ρέφερι, η διοίκηση του ΠΑΟΚ οφείλει να σημάνει συναγερμό και να μην επιτρέψει να μπουν στο τιμ από το φεγγίτη, ορκισμένοι (παλιοί ή νέοι) κλώνοι της παράγκας», επιχειρήσαμε να σημάνουμε συναγερμό. 

Στην εισαγωγή του κειμένου αναφέραμε επίσης: «Δεν ξέρουμε που «κολλάει» και αν «κολλάει» σωστά το σκεπτικό της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (με τη σύμφωνη γνώμη πιστεύουμε και του Μπένετ), τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής να τα διαιτητεύσουν Έλληνες διαιτητές. Κι αυτό γιατί ανάμεσα τους υπάρχει ένας πολύ κρίσιμος αγώνας, που αφορά την 3η θέση, η οποία παρέχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Και το κυριότερο, η μία από τις δύο ομάδες να είναι αυτή που ελέγχει σχεδόν απόλυτα την ΚΕΔ και τον χώρο ολόκληρο».

Οι προειδοποιήσεις μας για το ενδεχόμενο να συμβούν όσα υποψιαζόμασταν, ή μάλλον όσα ήμασταν βέβαιοι ότι θα συμβούν, υπήρξαν επίμονες και έντονες. Η όλη «διαδικασία» η οποία σε κάποιους έστω και καχύποπτους θυμίζει προετοιμασία «χειρουργείου», ιδιαίτερα όταν έχει σχέση με παιχνίδια της συγκεκριμένης ομάδας με κορυφαίες περιπτώσεις τις εμφανίσεις και τις εκάστοτε αποδράσεις της από μία εφιαλτική έδρα, δυστυχώς ολοκληρώθηκε με τον πλέον αδέξιο τρόπο. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον ορισμό του πρώτου διαιτητή. 

Δευτεροκλασάτος και ελεγχόμενος, με πρόσφατη εθελοτυφλία σε βάρος του ΠΑΟΚ και με ένα βιογραφικό στο οποίο καταγράφεται η γνωστή περιπέτεια του τον Δεκέμβριο του 2020 μετά το παιχνίδι ΝΠΣ Βόλος – Ολυμπιακός στο οποίο ήταν VARίστας, με την οικογένεια του να τρομοκρατείται από επίθεση με δυναμιτάκια και κροτίδες στο σπίτι του, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι ακολούθησε μια διαδρομή, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να διαιτητεύσει 11 αγώνες τον Ολυμπιακό, στους οποίους ο θρύλος ήταν αήττητος. Ασφαλώς και δεν γνωρίζουμε αν αντέδρασε ο επίσημος ΠΑΟΚ σε όλη αυτή την περίεργη και πολύ σοβαρή ιστορία. 

Το πως ξεκίνησε δηλαδή και από ποια στάδια πέρασε ο ορισμός Έλληνα διαιτητή και συγκεκριμένα του Ευαγγέλου. Και το κυριότερο, ποιος ήταν αυτός που πάτησε πόδι και απέκλεισε τον κατά τεκμήριο ικανότερο Έλληνα διαιτητή (Σιδηρόπουλο) να οριστεί σε αυτό το παιχνίδι. Το τιμ που στήθηκε στο αυριανό παιχνίδι είναι από τα νύχια ως την κορυφή περίεργο. Αν εξαιρέσουμε τον Πορτογάλο VARίστα, όλοι οι υπόλοιποι έχουν ο καθένας τους και κάποια σχέση με εκείνους που ουσιαστικά ελέγχουν τον Μάνταλο και την ΚΕΔ. Με πιο σημαντική την παρουσία του φίλα προσκείμενου στον θρύλο, Ηρακλειώτη βοηθού VARίστα Βασίλη Νικολακάκη. 

Προσωπική άποψη καταθέτουμε. Ευχόμαστε να διαψευστούμε, αλλά οι εμπειρίες τόσων χρόνων, μας εμποδίζουν να είμαστε ήρεμοι και σίγουροι, όταν σε παιχνίδια τόσο σημαντικά και για τα οποία ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός, υπάρχουν Έλληνες διαιτητές να του… χαλάσουν χατίρι. Επιπρόσθετα πιστεύουμε ότι στην ανατροπή όλων των παρασκηνιακών μεθοδεύσεων μπορούν να βοηθήσουν υπερβάλλοντες εαυτούς κόουτς, παίκτες και ο λαός του ΠΑΟΚ. Όπως επίσης και η θρυλική Τούμπα με την αύρα της. 

Κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό: Τα μάτια σας δεκατέσσερα. Προφυλάξτε τον ΠΑΟΙΚ. Μην αντιδράσετε σε πιθανές προβοκάτσιες και προκλήσεις. Ποδοπατήστε την οποιαδήποτε εκτροπή επιχειρηθεί. Μην δώσετε ευκαιρία στους λαγούς να αποδράσουν όπως το έκαναν τόσες φορές, αυτογελοιοποιούμενοι. Περιμένουν, έχοντας την άκρη του μυαλού τους και της φοβισμένης τους ψυχής, μια απειροελάχιστη αφορμή για να την κοπανήσουν. Μην τους την δώσετε.

ΥΓ1: Νέα ανακοίνωση του προέδρου της Σούπερ Λίγκα και του Ολυμπιακού… απλά για ξεκάρφωμα. Το να γκρινιάζεις όταν σου βάζουν διαιτητή με τον οποίο έχεις 11 αγώνες συνεχόμενους αήττητος, όλα τα άλλα είναι για το… Δελφινάριο.

ΥΓ2: Ο Τάισον έβγαλε χθες ένα μέρος της προπόνησης και υπάρχουν ελπίδες να συμπεριληφθεί στην αποστολή, πιθανότατα όχι ως βασικός, αλλά ως μια αξιόπιστη λύση από τον πάγκο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.