Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πουν Μπότο και Λουτσέσκου ποιες ήταν οι διαφωνίες τους

Δημήτρης Μπούζας07 Δεκεμβρίου 2022

Είναι αλήθεια πως όλα κύλησαν ομαλά - θα προσέθετα και δημιουργικά – για τον ΠΑΟΚ, στο πρώτο στάδιο της μίνι προετοιμασίας του, με την ευκαιρία της μεγάλης διακοπής. Και όταν λέμε ομαλά, αναφερόμαστε στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν τραυματισμοί και ως εκ τούτου ο Λουτσέσκου κατάφερε να δει αυτό που ήθελε με αρκετή άνεση. Οι τρεις αντίπαλες ομάδες ήταν στο ίδιο σχεδόν επίπεδο, με εξαιρετική αγωνιστική και αθλητική συμπεριφορά, βοήθησαν ώστε και τα τρία 90λεπτα να αφήσουν τον κόουτς και τους παίκτες του δικέφαλου να δώσουν και να πάρουν ότι ακριβώς επιδίωκαν και προσδοκούσαν. 

Και προχθές ο ΠΑΟΚ πήρε άνετα μια νίκη αποδίδοντας προφανώς και βάση των δύο προηγούμενων εμφανίσεων του τα αναμενόμενα. Ιδιαίτερη πινελιά κατά την προσωπική μου άποψη αποτελούσε η εμφάνιση του Κουαλιάτα, ο οποίος έδειξε ότι ήταν σχετικά απελευθερωμένος από κάποια σύνδρομα και παρουσίασε περισσότερη αυτοπεποίθηση και ποιότητα στο παιχνίδι του. «Το έχει» και πιστεύουμε ότι μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν ο Λουτσέσκου για το μέλλον. 

Εξαιρετικές στιγμές θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς κάποιες κινήσεις και εμπνεύσεις του Νάρεϊ. όπως και συγκεκριμένες αιφνιδιαστικές και πολύ οργανωμένες και έξυπνες επιθετικές προσπάθειες, που διέλυαν στην κυριολεξία και τρυπούσαν και από δεξιά και από αριστερά την αντίπαλη άμυνα. Με δυο λόγια, ο ΠΑΟΚ των φιλικών της Κύπρου εξέπεμψε θετικά μηνύματα. Η συνέχεια έρχεται όπως και τα βαθιά και δύσκολα, με το κύπελλο να είναι ο προπομπός των επόμενων δύο εκτός έδρας αναμετρήσεων για το πρωτάθλημα.

Στο περιθώριο της μέχρι τώρα προετοιμασίας, είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα – από κάθε άποψη – συνέντευξη το Ζοσέ Μπότο. Επικοινωνιακός και λαλίστατος ο τεχνικός διευθυντής του δικέφαλου, δεν έχασε την ευκαιρία να αυτοπροσδιοριστεί… και πέρα του αναμενόμενου. Σε μια αποστροφή του λόγου του όμως, προφανώς και έχοντας την πρόθεση να δείξει ότι μιλάει από καρδιάς και χωρίς σκοπιμότητες, ανέφερε ότι στη μέχρι τώρα συνεργασία του με τον κόουτς είχε μαζί του πολλές διαφωνίες. 

Δεν έχω προσωπικά κατά νου να σχολιάσω κακοπροαίρετα την πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του, πολύ περισσότερο και να επιχειρήσω να τον φέρω απέναντι στον Ραζβάν, δημιουργώντας πρόβλημα στις σχέσεις τους. Οι οποίες ομολογουμένως όπως το δείχνουν άλλωστε τώρα τελευταία είναι άριστες. Ωστόσο θα ήθελα να μας πει (κάτι που πιστεύω ότι θα το επιθυμούσαν και οι φίλοι του ΠΑΟΚ) ποια ήταν εκείνα για τα οποία διαφωνούσε με τον Ραζβάν και αν είχαν – το κυριότερο – κάποια σχέση με όλα όσα αρνητικά και ανορθόδοξα ποδοσφαιρικά συνέβησαν και οδήγησαν την ομάδα να βρεθεί εκτός διεκδικήσεως του τίτλου, σχεδόν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. 

Είναι λογικό θα έλεγα και σεβαστό να μάθουμε όλοι ποιες διαφωνίες ήταν αυτές που προκάλεσαν έναν θλιβερό μεταγραφικό σχεδιασμό, με συνέπεια να έρθει και μία χωρίς προηγούμενο αγωνιστική απαξίωση και κρίση. Είπε πολλά ο συμπαθέστατος Μπότο. Επικεντρώθηκε μονοδιάστατα όμως στο ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πουλάει ακριβά. Πολύ σωστή η παρατήρηση του. Παρέλειψε όμως να μας πει και πως και πότε πρέπει να αγοράζει. Αναφέρθηκε στις ακαδημίες και στη δουλειά που γίνεται, κάτι που το γνωρίζει όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ και ισχύει από καιρό. 

Εδώ βέβαια θα θέλαμε να μας διαβεβαιώσει ότι δεν θα εξακολουθήσει να συμβαίνει αυτό το τραγικό της εξαφάνισης όλων των νεαρών και ταλαντούχων παικτών, με τον τρόπο που γίνονταν ως τώρα. Το να εμφανίζονται από ανάγκη και καραμπόλες ταλέντα και να πανηγυρίζουμε για αυτό, δεν είναι κάτι που καθιστά περήφανους τους καθ ύλην αρμόδιους. Οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ έβγαλαν και βγάζουν ταλέντα. Το πρόβλημα είναι η διαχείριση τους να γίνεται ορθολογικά και όχι μονόδρομα στοχεύοντας στην πώληση, αλλά και με συναίσθημα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει και είναι περήφανος να βλέπει παιδιά δικά του να προκόβουν, όχι όμως και τον όλο οργανισμό να μετατρέπεται σε ένα ιπποφορβείο. Επιθυμεί να τα δει και να τα χαρεί και με τη φανέλα της ομάδας του. Για κάποιο διάστημα και όχι πριν ακόμη την φορέσουν, όπως συμβαίνει ως τώρα.

ΥΓ: Εντυπωσιακό ντεμπούτο του Φερνάντες στην ΑΕΚ. Ηταν ο κορυφαίος παίκτης) με δύο ασίστ στα δύο γκολ της νίκης) επί της βελγικής Σέρενγκ. Να σκεφτεί κανείς ότι αυτός ο παίκτης ήταν «κλεισμένος» με πρωτοβουλία του Ιβάν και κάποιοι χάλασαν την μεταγραφή, επειδή δεν γούσταραν τον Μπέο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.