Και τώρα στον ΠΑΟΚ …Τρέχουν!

Αρις Νικολάκης08 Μαΐου 2022

Έχει απουσίες πάλι, ο ΠΑΟΚ ενόψει ΠΑΣ… Λένε. Ε, και; Σε όλη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με απουσίες πορεύεται. Ποιά είναι τώρα, πρόβλημα και δεν ήταν πριν; Με απουσίες έφθασε στις «οκτώ» του Κονφερενς Λιγκ. Με απουσίες έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου. Με απουσίες ήταν αρακτός και με το ένα πόδι πάνω στο άλλο στην δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος…

Τι άλλαξε και ξαφνικά οι απουσίες έγιναν ολετήρας του «δικέφαλου»; Πάντα ήταν αλλά… Ακόμη και με αυτόν «πέταξε» σε εντυπωσιακές επιτυχίες. Γιατί να μη συνεχίσει, να πετάει;

Εμείς σε τούτο εδώ το μετερίζι – το οποίο μας εμπιστεύεται η «Μ» - βροντοφωνάζουμε για το ελλιπές ρόστερ του ΠΑΟΚ. Το πράττουμε ακόμη και σε πλόες σε γαλήνια νερά και σε πτήσεις στον έβδομο ουρανό. Το πράττουμε επειδή ο ΠΑΟΚ μας έδινε το δικαίωμα, να το πράξουμε καθώς με ένα μη ελλιπές ρόστερ, θα διεκδικούσε ακόμη και σήμερα στα ίσα το Πρωτάθλημα.

Βροντοφωνάζουμε συνάμα, για τον ΠΑΟΚ ο οποίος κατόρθωσε το, κατά πως λέει ο λόγος, ακατόρθωτο. Με τέτοιο ρόστερ και με την ασταμάτητη κι ακαταμάχητη καταιγίδα απουσιών… Κέρδισε…. Κατέκτησε – επειδή περί κατάκτησης πρόκειται - εξαιρετικές εντυπώσεις! Και τώρα, που ο ΠΑΟΚ αγγίζει και την απόλυτη ουσία… Τώρα, θα ομιλούμε για απουσίες; Όχι, βέβαια. Θα ομιλούμε μόνο για παρουσίες.

Εμείς πιστεύουμε οι χαμηλές πτήσεις του «δικέφαλου» δεν οφείλονται βασικά, σε απουσίες. Σε χαλαρές …προσεγγίσεις των αγώνων από προπονητές και παίκτες οφείλονται. Και να μας συγχωρούν, όσοι δια διαφωνούν. Τέτοιες χαλαρές …προσεγγίσεις έγιναν με Παναθηναϊκό κι Άρη εκτός έδρας και με ΑΕΚ κι Ολυμπιακό εντός, για το Πρωτάθλημα. Δεν τολμούμε, να πούμε το αυτό και για τους αγώνες με τη Μαρσέιγ ή με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο…

Αποφεύγοντας τέτοιες προσεγγίσεις πλέον, στα πλέι οφς του Πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ θα αποφύγει και τις εκπλήξεις. Ποιες εκπλήξεις; Αυτές οι οποίες εμφανίσθηκαν. Αχνά και στο βάθος του ορίζοντα του μεν, αλλά … Εμφανίσθηκαν, δε. Τούτο δε, μετά τη μείωση της διαφοράς – μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό - με όσους έπονται.

Οι τρεις ήττες κι η μία ισοπαλία του Κυπελλούχου, σε τέσσερεις στα πλέι οφς του Πρωταθλήματος κατέστησαν όλους τους επόμενους αγώνες (συμπεριλαμβανομένου φυσικά, του σημερινού στα Γιάννινα) κρίσιμους. Κι από εκεί που στο μυαλό όλων, μα όλων ανεξαιρέτως στην Τούμπα έπρεπε, να είναι στον Τελικό… Είναι και στα πλέι οφς του Πρωταθλήματος!

Είπαμε όμως, πως ο ΠΑΟΚ προσέγγισε …χαλαρά τους αγώνες των πλέι οφς. Και τώρα τρέχει! Αν κι ο ΠΑΟΚ υπό πίεση αποδίδει καλύτερα. Εν τούτοις όταν κάνει τα εύκολα, δύσκολα η πίεση δεν είναι δα, κι ό, τι καλύτερο.

Υπό πίεση λοιπόν, και με την έννοια για το Τελικό στο μυαλό του προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ παίζουν σήμερα κόντρα στον ανέμελο ΠΑΣ. Μετά τις χαλαρές… προσεγγίσεις τους τώρα, τρέχουν!

Με νίκη ηρεμούν μερικώς. Με ισοπαλία μία από τα ίδια… Ήτοι, υπό πίεση. Και με ήττα; Αυτό το - απευκταίο γι’ αυτούς – ενδεχόμενο για την ομάδα τους δεν θέλουν καν να… υποψιάζονται οι φίλοι του «δικέφαλου»…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.