Και τώρα ο ΠΑΟΚ στα βαθιά και στα δύσκολα

Δημήτρης Μπούζας18 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν δυσκολεύτηκε ο ΠΑΟΚ να περάσει με νίκη, έχοντας απέναντι του έναν σαφέστατα υποδεέστερο αντίπαλο. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανέστατη από το ξεκίνημα σχεδόν του αγώνα, όπως το ίδιο ξεκάθαρη ήταν και η πρόθεση του Λουτσέσκου να διαχειριστεί το 90λεπτο, υπολογίζοντας αυτό που θα βρει μπροστά του την Κυριακή. 

Θα έλεγε κανείς και θα είχε δίκιο, ότι ο Ρουμάνος τεχνικός μέσα από το χθεσινό παιχνίδι αναζητούσε λύσεις σε προβλήματα, πιθανότατα και κάποιες απαντήσεις σε αντίστοιχα ερωτηματικά. Έψαχνε στοχευμένα να βρει «βοήθειες» για να περάσει χωρίς απώλειες από τα εύκολα στα δύσκολα και από τα ρηχά στα βαθιά. Οι κινήσεις του ήταν μετρημένες και αφορούσαν την ετοιμότητα συγκεκριμένων παικτών. Οπως επίσης και την περίπτωση ανάθεσης ειδικών ρόλων με εσωτερικές αλλαγές. Χαρακτηριστικό δείγμα, η χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια στην επίθεση, την οποία επιχείρησε στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. 

Στοιχεία που αξίζει να σημειωθούν ήταν η επιμονή του να δώσει όσο χρόνο μπορούσε περισσότερο στους νεοαποκτηθέντες. Από τους οποίους θα πρέπει πλέον λογικά να έχει σχηματίσει εικόνα, αλλά και μέχρι ποιου σημείου είναι σε θέση να τον βοηθήσουν. Ευχάριστη έκπληξη το πλάνο με τους δύο νεαρούς και αποδεδειγμένα ταλαντούχους Κωνσταντέλια και Κούτσια στο ίδιο σχήμα. Τα δύο αετόπουλα στο λίγο χρόνο που χρησιμοποιήθηκαν, απέδειξαν πως βρίσκονται σε πολύ ψηλότερο επίπεδο από κάποιους νεοφερμένους που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα και τους κλείνουν τον δρόμο. Οι τελευταίοι περιέργως έχουν εξασφαλίσει μονιμότητα σαν πρώτες αλλαγές, παρά το γεγονός της μετριότητας τους, που δεν μπορούν να την κρύψουν. Η επιστροφή του Μιχαηλίδη παράλληλα μετά τον τραυματισμό του Κρέσπο, συμπλήρωσε μια ελπιδοφόρα τριάδα με ελληνόπουλα, τα οποία έδωσαν εθνικό χρώμα αλλά και ΠΑΟΚτσήδικη ψυχή. Διέγραψαν έστω και προσωρινά την απαράδεκτη εικόνα, η λαοφιλέστερη ομάδα της Ελλάδας με τις πλέον γόνιμες ακαδημίες ταλέντων, να κατεβάζει ενδεκάδες αλλά και ολόκληρες αποστολές μόνον από ξένους. 

Στο περιθώριο του αγώνα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο χθεσινός Πασχαλάκης έστειλε ένα μήνυμα προσωπικό στον προπονητή του να του δείξει περισσότερη εμπιστοσύνη για να σταθεροποιήσει την απόδοση του. Έχει προσόντα, χρειάζεται κοντρολάρισμα και βοήθειες. Φιλότιμος ο Σίντκλεϊ, αλλά με περιορισμένη δραστηριότητα. Ο Τέιλορ πιστώνεται την ασίστ για το πρώτο γκολ. Βελτιωμένος ο Άκπομ, αγωνιστικός ο Μουργκ (αλλά όχι και πρωταγωνιστής του αγώνα επειδή κράτησε την μπάλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο στη φάση του πρώτου γκολ). Καλή εμφάνιση από τον Μιχάι. Αξίζει να τονιστεί ότι βρίσκει τα πατήματα του ο Κούρτιτς. Εκρηκτικός ο Μιτρίτσα, θεωρείται βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. 

Κλείνοντας και αναφερόμενοι στην εκτός έδρας νίκη της Κοπεγχάγης, θεωρούμε πλέον ότι ο Δικέφαλος έχει να αντιμετωπίσει σε αυτό τον όμιλο την Σλόβαν, γιατί οι Δανοί θεωρούνται αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά. Οσο για τις συγκλονιστικές δηλώσεις του Ιβάν, ένα έχουμε να πούμε, μάλλον να υπενθυμίσουμε, ότι αυτές ακολούθησαν κι επιβεβαίωσαν τις θέσεις μας στο προηγούμενο σχόλιο. Στο οποίο επαναλάβαμε για μια ακόμη φορά, ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν είναι κομπιναδόρος, ούτε νταραβερτζής. Και ότι ο αξιακός του κώδικας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το πάθος του και την αδιαπραγμάτευτη απόφαση του να στηρίξει την Ελλάδα, την ορθοδοξία, τον Πόντο και τον ΠΑΟΚ, την ομάδα που όπως κατ΄ επανάληψη δηλώνει, την έστειλε ο Θεός και η μοίρα του, για να γίνει ένα με την ψυχή του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.