Και τώρα, ηρεμία και δουλειά για έναν καλό ΠΑΟΚ στον τελικό

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Μαΐου 2021

Aγαπητή Metrosport

Η τυπική διαδικασία του χθεσινού αγώνα στο Φάληρο δεν έληξε με τιμητικό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, σημασία έχει όμως ότι το Πρωτάθλημα ουσιαστικά τελείωσε και ότι επιτεύχθηκε ο μίνιμουμ στόχος της κατάκτησης της δεύτερης θέσης. Επίσης έχει σημασία το γεγονός ότι φάνηκαν ξεκάθαρα οι αγωνιστικές αδυναμίες στις οποίες ο Πάμπλο Γκαρσία και όλοι οι παίκτες του πρέπει να δουλέψουν για να μην εμφανιστούν και στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός ήταν χθες καλύτερος, αλλά ένας σοβαρός, έξυπνος και αποτελεσματικός ΠΑΟΚ είναι σίγουρο ότι μπορεί να σηκώσει την κούπα.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν ωραία στο ματς, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και οργανωμένες επιθέσεις, δύο από τις οποίες έφεραν αξιόλογες ευκαιρίες που χάθηκαν στις λεπτομέρειες. Αν ο Τζόλης στεκόταν λίγο πιο τυχερός με την προβολή που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ο ΠΑΟΚ θα είχε προηγηθεί και θα είχε ανταμειφθεί για το εξαιρετικό ξεκίνημά του. Ταυτόχρονα, η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν υποδειγματική, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό σε ανούσιες τελικές που δεν απείλησαν την εστία του Πασχαλάκη.

Ολα αυτά μέχρι το 25'. Τότε, ξαφνικά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ γύρισαν τον διακόπτη, έσβησαν τη μηχανή και μετέτρεψαν τον Ολυμπιακό σε μια υπερομάδα που άρχισε να τους παίζει μονότερμα. Το 1-0 ήρθε πολύ φυσιολογικά, θα μπορούσε να γίνει και 2-0, αλλά και 3-0, αν ο ΠΑΟΚ δεν στεκόταν τυχερός στο δοκάρι του Ανδρούτσου και αν ο Πασχαλάκης δεν έκανε μια σωτήρια επέμβαση.

Στα τελευταία 20 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι του Ολυμπιακού έπαιζαν και οι του ΠΑΟΚ... έβλεπαν. Ο Γκαρσία άλλαξε τον σχηματισμό, αλλά επειδή οι σχηματισμοί είναι για να τους υπηρετούν οι παίκτες, η κατάσταση έμεινε ίδια και ο ΠΑΟΚ δεν κατόρρθωσε ποτέ να πατήσει την αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. Ουσιαστικά, έπαψε να υπάρχει επίθεση, αφού ο Κρμέντσικ ξαπλωνόταν φαρδύς πλατύς σε κάθε διεκδίκηση, το ίδιο και ο Τζόλης, Ζίβκοβιτς βέβαια δεν υπήρχε, αλλά ούτε και οι χαφ ούτε και οι υπόλοιποι κατάφεραν έστω μία φορά να τους τροφοδοτήσουν σωστά ολοκληρώνοντας κάποια επιθετική προσπάθεια.

Για το δεύτερο ημίχρονο πολύ λίγα μπορεί να πει κανείς. Ο Ολυμπιακός, χωρίς να φορτσάρει, ήταν η ομάδα που έχασε ευκαιρίες, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που δεν δημιούργησε ούτε υποψία φάσης, παρά τις αλλαγές που έγιναν από τον Γκαρσία. Και ο Ζίβκοβιτς και ο Σφιντέρσκι “πνίγηκαν” από τους αντίπαλους μπακ, εντελώς αβοήθητοι από όλους τους χαφ, η αδυναμία των οποίων αποτέλεσε τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα του χθεσινού ΠΑΟΚ.

Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα κατέκτησε οριστικά τη δεύτερη θέση και θα δει το ματς με τον Αστέρα ως προπόνηση ενόψει του τελικού του Κυπέλλου. Ο Γκαρσία έχει όλη την άνεση να “φρεσκάρει” την ομάδα και να ετοιμάσει εκείνους που θα κληθούν να τα δώσουν όλα για την κατάκτηση του τροπαίου.

ΥΓ. Δυο-τρεις κινήσεις ποτέ δεν αρκούν για να βγάλεις συμπέρασμα για την ποιότητρα ενός παίκτη, φαίνεται πάντως ότι ο Κωσνταντέλιας, αν “δουλευτεί” σωστά, έχει να δώσει.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.