Και οι διεθνείς «πιέζουν» για μεταγραφές

Metrosport Team08 Ιουνίου 2023

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ζαΐρης - Κώστας Πετρωτός

Η περσινή τραυματική εμπειρία στην Ευρώπη αποτελεί το μεγαλύτερο καμπανάκι για την έγκαιρη μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟΚ το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτή η συνθήκη που αυξάνει την υποχρέωση για να προστεθούν σημαντικές μονάδες στο ρόστερ. Υπάρχει μία ακόμη παράμετρος, αυτή της απουσίας ων διεθνών από τις πρώτες προπονήσεις της σεζόν και αυτό είναι λογικό να κάνει τον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση διεθνούς που ΠΡΕΠΕΙ να επηρεάσει άμεσα τις ταχύτητες στην απόκτηση επιθετικού είναι αυτή του Στέφανου Τζίμα. Όπως διαβάσατε, είναι μέσα στους δέκα πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ που έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Νέων για το ευρωπαίκό U21 και θα χάσει όλο το βασικό στάδιο προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία. Ο ΠΑΟΚ δεν γίνεται να πάει για την βασική δουλειά του καλοκαιριού χωρίς να έχει στην αποστολή του ούτε έναν επιθετικό από αυτούς με τους οποίους θα πορευτεί στην νέα σεζόν. Γι’ αυτό και η απόκτηση του βασικού φορ είναι η Νο1 ανάγκη και αυτή για την οποία «τρέχει» η ομάδα. Ενδεχομένως, η απουσία του Τζίμα να κάνει επιτακτική την ανάγκη να αποκτηθεί και δεύτερος επιθετικός. Είτε αυτός είναι ο Κρμέντσικ, ο Μπράντον ή κάποιος άλλος.

Και ο Κοτάρσκι, όπως και ο Ντάντας (αν μεινει στον ΠΑΟΚ), έχουν υποχρεώσεις στα τελικά του Euro U21 που αρχίζει στις 21 Ιουλίου και θα τελειώσει στις 8 Ιουλίου. Προφανώς θα χάσουν ένα βασικό κομμάτι της προετοιμασίας στην Ολλανδία, απλά για τον Κοτάρσκι, λόγω θέσης, υπάρχει ο χρόνος να είναι έτοιμος στις 27 Ιουλίου, στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς,

Υπάρχουν και διεθνείς σε εθνικές Ανδρών που λογικά δεν θα κάνουν προπονήσεις επί ελληνικού εδάφους με τον ΠΑΟΚ και είναι ερώτημα αν θα χάσουν και κάποιες στην Ολλανδία. Κωνσταντέλιας και Κουλιεράκης με την εθνική Ανδρών (η Ελλάδα έχει παιχνίδια με Ιρλανδία 16/06 και Γαλλία 19/6), ο Αντρια Ζίβκοβιτς με την Σερβία (ο Ντράγκαν Στοϊκοβιτς τον πήρε στην αποστολή για τους δύο επερχόμενους αγώνες της χώρας τους με την Ιορδανία στις 16/6 και τη Βουλγαρία στις 20/6) και ο Ινγκι Ινγκασον (βρίσκεται στα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Άγκε Χαρέιντε για τα εντός έδρας παιχνίδια με Σλοβακία στις 17/6 και Πορτογαλία στις 20/6), θα έχουν επιπλέον επιβάρυνση.

Πόσο έτοιμοι θα είναι από την αρχή να αποδώσουν στα… κόκκινα;

Θέλει άμεσα τις τέσσερις κινήσεις ενίσχυσης

Όλα τα παραπάνω, ο Λουτσέσκου και το τιμ του δεν μπορούν παρά να τα προσμετρούν. Είναι ενας επιπλέον λόγος που τουλάχιστον τέσσερις μεταγραφές, με παίκτες για όλες τις γραμμές ή τουλάχιστον για επίθεση και κέντρο θα πρέπει να έρθουν άμεσα. 

Να προλάβουν να ενσωματωθούν στην ομάδα, να μπουν στη φιλοσοφία της και έτσι να αποκτήσουν γρήγορα χημεία μόλις μπουν στις προπονήσειςαι οι παραπάνω παίκτες. Γι’ αυτό και όλοι εντός ομάδας θέλουν να πιστεύουν ότι αυτές οι τέσσερις μεταγραφές θα γίνουν μέχρι η ομάδα να πάει στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.