Kαι... κίτρινη στον Μάνο για θέατρο!

Μάνος Χατζάκης12 Ιανουαρίου 2021

Είναι ωραίο το Πρωτάθλημα της Super League 1, γιατί δεν πλήττεις ποτέ.

Κάποιες φορές μπορεί να μπάζει... νερά και, αν θέλεις να κερδίσεις, πρέπει να πέσεις στη λάσπη. Οι ποδοσφαιριστές του Αρη κύλησαν... συνειδητά στον βούρκο των “Ζωσιμάσων” και έκαναν ό,τι περνούσε από τα πόδια τους, ώστε να φύγουν με νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Προς το παρόν, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη είναι η μοναδική που έκοψε βαθμούς και στα δύο παιχνίδια, καθώς είχε πάρει ισοπαλία και στο “Κλ. Βικελίδης”, στο ντεμπούτο του Ακη Μάντζιου. Οσο κι αν προσπάθησαν οι Θεσσαλονικείς, δεν κατάφεραν να υπερκεράσουν το εμπόδιο των γηπεδούχων, όχι γιατί δεν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, αλλά γιατί η βροχή -μάλλον- βραχυκύκλωσε την εικόνα στη φάση του γκολ του Μαντσίνι.

Εάν η τεχνολογία απουσίαζε, τότε ο Λευτέρης Χουτεσιώτης θα πιστωνόταν -σε μεγάλο βαθμό- τον... βαθμό, που πήραν οι Γιαννιώτες. Από τη στιγμή, όμως, που ο διαιτητής έχει την πολυτέλεια του βίντεο, τότε περιμένουμε και πιο σωστή κρίση.

Ο Μάνος προσπάθησε να μπει ανάμεσα στον Σίλβα (έκανε τη σέντρα από δεξιά) και τον Χουτεσιώτη, ο οποίος σωστά βγήκε, για να αποκρούσει την μπάλα. Ο φορ του Αρη είχε ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια, όταν πέρασε πάνω από τον κίπερ του ΠΑΣ, και πριν η μπάλα φτάσει στα πόδια του Μαντσίνι.

Ο Χουτεσιώτης έχει ολοκληρώσει την αποστολή του και αδυνατεί να συμμετάσχει στην εξέλιξη της φάσης, προφανώς και όχι γιατί δέχεται επιθετικό φάουλ. Μέχρι και τη στιγμή, κατά την οποία απομακρύνει την μπάλα στη σέντρα του Σίλβα, δεν δείχνει καμία διάθεση... τραυματισμού, ούτε ότι επηρεάζεται από την επαφή με τον Μάνο.

Προσέξτε, όμως, την αντίδρασή του, μόλις βλέπει την μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα του. Σε εκείνο το σημείο, παραμένει στο έδαφος και βλέπει τον Αργεντινό να σκοράρει. Φαινομενικά, ετοιμάζεται να χτυπήσει το χέρι του στο έδαφος ως δείγμα εκνευρισμού, αλλά τελικά προτιμά να πιάσει το κεφάλι του, αφήνοντας να εννοηθεί τραυματισμό.

Κομμάτι του παιχνιδιού είναι και η προσπάθεια να ξεγελάσουν οι ποδοσφαιριστές τον διαιτητή και, πολλές φορές τα καταφέρνουν, αλλά πριν την έλευση του VAR.

Από τη στιγμή που τα... δίκτυα συνδέθηκαν (και) στα ελληνικά γήπεδα, η ευθύνη βαραίνει τον διαιτητή, ο οποίος, αφού τσέκαρε τη φάση ενδελεχώς, θα μπορούσε να δείξει και κίτρινη στον Μάνο για θέατρο. Ετσι, θα μπορούσε να δικαιολογήσει ακόμη καλύτερα την απόφασή του.

Υ.Γ: Μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Τα... απόνερα έχουν αρχισεi να φαίνονται και να λιμνάζουν. Μετά το παιχνίδι με τη Λαμία, είπαμε πως οι πονηρές αποφάσεις (με αφορμή τη διαιτησία του Σκουλά) θα γίνουν... ρουτίνα απλά και διακριτικά. Κάτι μύριζε...

Υ.Γ2: Οποιος λασπώνεται, μάλλον κάνει το χατήρι του αντιπάλου, αλλά από τη στιγμή που διεξάγονται αγώνες σε τέτοια γήπεδα και η Λίγκα δεν σκέφτεται την ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, τότε οι τελευταίοι αναγκάζονται να πέσουν μαχόμενοι στη λάσπη. Η Λίγκα, που μέχρι πριν τρεις μήνες ανέβαλε παιχνίδια με τρία κρούσματα κορωνοϊού. Εκεί η υγεία έχει διαφορετική υπόσταση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.