Και οι εξωγήινοι ήξεραν ότι οι μετοχές του ΠΑΟΚ δεν είναι στο όνομα του Ιβάν

Στέλιος Γρηγοριάδης18 Ιανουαρίου 2020

Επιστολή του Στέλιου Γρηγοριάδη 

Δεν θα εκδώσουμε εμείς την απόφαση για τη γελοία καταγγελία του Ολυμπιακού περί συνιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, ούτε θα την προδικάσουμε. Παρουσιάζοντας, όμως, τι αναφέρουν οι αθλητικές εφημερίδες στα χθεσινά πρωτοσέλιδα τους, μετά την προχθεσινή εξέταση του “θέματος” στην Ε.Ε.Α., ο καθένας μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Οι οπαδικές εφημερίδες του Παναθηναϊκού (“Πράσινη”) και της ΑΕΚ (“Ωρα των Σπορ”) δεν ασχολούνται καν. Δεν καταδέχονται να αφιερώσουν ούτε μία λέξη. 

Το “Sportime” γράφει “Σε δεινή θέση οι ακρίτες” και προσθέτει: “Ανακαλεί προσεχώς την άδεια της Ξάνθης η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, ενώ τα σενάρια ποινής φτάνουν ως τον υποβιβασμό, γεγονός που μοιάζει ως το επικρατέστερο”. Πώς κατάφεραν μετά από ελάχιστες λέξεις να κάνουν τα σενάρια… γεγονός είναι απορίας άξιον, αλλά βέβαια ούτε τα σενάρια ούτε τα “γεγονότα” για την Ξάνθη αγγίζουν τον ΠΑΟΚ. 

Η “Sportday” το έχει πρώτο θέμα, αλλά το προσπερνά με τον ουδέτερο τίτλο “Πόλεμος”. Γράφει ότι “άναψαν τα αίματα στη συνεδρίαση της Ε.Ε.Α.”, γράφει πώς σχολίασαν το όλο θέμα οι δύο πλευρές (Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ), γράφει ότι υπάρχει “μεγάλος κίνδυνος για την Ξάνθη”, αλλά δεν γράφει για κανέναν κίνδυνο για τον ΠΑΟΚ. Δεν αποφεύγει, όμως, την… μπαρούφα: “Εμειναν”, λέει, “άπαντες εμβρόντητοι όταν άκουσαν το νομικό τμήμα του ΠΑΟΚ να ισχυρίζεται ότι δεν είναι ο Σαββίδης ιδιοκτήτης του Δικεφάλου”. Αυτοί οι… άπαντες, αν έμειναν όντως εμβρόντητοι, απλώς είναι άσχετοι. Διότι ακόμη και οι... εξωγήινοι ξέρουν εδώ και 7,5 χρόνια, ότι ΔΕΝ είναι ο Ιβάν Σαββίδης εκείνος που κατέχει το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αρα, οι νομικοί του ΠΑΟΚ δεν ισχυρίστηκαν τίποτε. Είπαν μόνο το γνωστό, το δεδομένο, το αυτονόητο κι αν ήθελαν οι… άπαντες να μη μείνουν εμβρόντητοι, θα έπρεπε να είναι προ πολλού ενημερωμένοι.

Πάμε τώρα και στις οπαδικές εφημερίδες του Ολυμπιακού, που έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο “Κόκκινος Πρωταθλητής”, όπως ήταν αναμενόμενο, λυσσομανάει: “Θεέ μου, βάλε το χέρι σου! Ιβάν: Ο ΠΑΟΚ ανήκει στη γυναίκα μου! Εμειναν άφωνοι όλοι… κλπ, κλπ, πούλησαν τρέλα οι Θεσσαλονικείς κλπ, κλπ. καμπάνες υποβιβασμού για ΠΑΟΚ και Ξάνθη!” Πιο γραφικός πεθαίνεις. Τις καμπάνες τις ακούνε στον ύπνο τους, γιατί ανήκουν κι αυτοί στους… άπαντες που εντυπωσιάστηκαν μ’ αυτό που όλη η Ελλάδα ξέρει εδώ και 7,5 χρόνια. 

Αντίθετα, το “Φως των Σπορ”, που ποτέ δεν θυσίασε την πατροπαράδοτη σοβαρότητά του στον βωμό του λαϊκισμού, μόλις και μετά βίας αφιερώνει ένα μονοστηλάκι στην πρώτη σελίδα του: “Εσφιξε ο κλοιός”, λέει. “ Ορατός ο υποβιβασμός της Ξάνθης. Σε πανικό και ο ΠΑΟΚ”. Γιατί σε πανικό; Το ίδιο χαζό τροπάριο και εδώ: “Η ΠΑΕ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά στον γιο του”, είπαν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ”. Ωστόσο, η μικρή, η ελάχιστη σημασία που δίνει το “Φως” στο θέμα, τα λέει όλα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.