Καϊ Χάβερτς: Η Ευρώπη στα πόδια του

Δημήτρης Μπασμπαρέλας24 Μαρτίου 2020

Εχει το μέλλον μπροστά του. Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους νέους ποδοσφαιριστές της Ευρώπης. Η Μπάγερν Λεβερκούζεν τον κοστολογεί πλέον με 100 εκ. ευρώ! Ο 20χρονος επιτελικός μέσος στη φετινή Bundesliga αποτελεί βασική επιλογή του Πέτερ Μπος και έπαιξε ήδη σε 22 αναμετρήσεις, έχοντας προσφέρει έξι γκολ, σε έξι διαφορετικά παιχνίδια.

Κοινό στοιχείο; Σε όλα αυτά τα ματς η Λεβερκούζερν πήρε το τρίποντο. Ο Χάβερτς διανύει πλέον την τέταρτη σεζόν στην πρώτη ομάδα και είναι μόλις 20 ετών. Φέτος, σε τρία ματς στην Ευρώπη, μετρά ισάριθμα γκολ. Συνολικά; Φέτος, σε 33 παιχνίδια έχει 10 γκολ και οκτώ ασίστ.

Στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση με τη Ρέιντζερς στη Γλασκώβη για τους 16 του Europa League, ο Χάβερτς ήταν αρχηγός για τις «ασπιρίνες» και μάλιστα κατάφερε να βρει δίχτυα με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι στη σπουδαία νίκη με 3-1.

Next big thing

Είναι “γέννημα-θρέμμα” των ακαδημιών της Ααχεν. Το 2010 πήγε στην Μπάγερ Λεβερκούζεν ως ελεύθερος.

Μέχρι το 2016 αγωνίστηκε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των “ασπιρινών“. Από τότε ενσωματώθηκε στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος, όπως για παράδειγμα ο Γκρίνγουντ. Επαιξε ήδη σε 110 παιχνίδια με την Μπάγερ στην πρώτη κατηγορία. Εχει βάλει 30 γκολ. Πλέον, ο Χάβερτς είναι περιζήτητος.

Ο νεαρότερος

Τη σεζόν 2016-17 έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης και σε ηλικία 17 ετών και 126 ημερών έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής για τις «ασπιρίνες» στην Bundesliga. Εγινε επίσης ο νεαρότερος σκόρερ με τη φανέλα της Μπάγερ στην Ευρώπη. Εχασε, πάντως, τη ρεβάνς με την Ατλέτικο, λόγω εξετάσεων στο σχολείο! Ηταν ο νεαρότερος σκόρερ, φτάνοντας τις 50 εμφανίσεις. Το όνομά του συζητείται έντονα πλέον στην Ευρώπη.

Ταλέντο... 100 χρόνων

Οι μνηστήρες; Ηδη, είναι πολλοί. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου έχουν εκφράσει ενδιαφέρον. Από κοντά και η Ντόρτμουντ.

Για τον 20χρονο μίλησε... ζεστά ο Ρούντι Φέλερ, χαρακτηρίζοντας τον ως ταλέντο, το οποίο βγαίνει κάθε 100 χρόνια! Βαριά λόγια.

Ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, Νίκο Κόβατς, είπε ότι πρόκειται για "μελλοντικό παίκτη κορυφαίου επιπέδου". Το σίγουρο είναι ότι στις "ασπιρίνες" τρίβουν τα χέρια τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.