Άρης: Περίμεναν μεγαλύτερη συμμετοχή στην ΑΜΚ

Βασίλης Βλαχόπουλος03 Μαΐου 2022

Η αλήθεια παρουσιάστηκε, τα δεδομένα αναλύθηκαν με τη συνοδεία αριθμών, παράλληλα εξηγήθηκε η σημασία της επιτυχίας του εγχειρήματος, παρόλο αυτά το εγχείρημα της ανοιχτής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου (μέχρι στιγμής) δεν είναι πετυχημένο και κατ’ επέκταση κάνει ακόμη δυσκολότερη τη θέση της ΚΑΕ Άρης.

Η ανοιχτή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προβλέπει την κάλυψη ποσού της τάξεως των 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί λίγο περισσότερο από το 1/10 του ορισμένου ποσού. Προφανώς η συγκυρία είναι αρνητική καθώς ο μέσος Ελληνας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στην εκτόξευση των τιμών (είτε πρόκειται για βασικά αγαθά, είτε για ενέργεια είτε για καθημερινά έξοδα), βλέπει τη ζωή του να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο δεδομένης της διατήρησης των μισθών στο ίδιο χαμηλό επίπεδο με συνέπεια τον περιορισμό των προσωπικών αναγκών του.

Εντούτοις, στην ΚΑΕ Αρης δικαιολογημένα ήλπιζαν ότι το εγχείρημα της αύξησης θα αγκαλιαζόταν από την ευρεία μάζα λόγω της αναγκαιότητας εισροής χρημάτων για την επιβίωση της εταιρίας η οποία από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και σήμερα έχει χρηματοδοτηθεί μ’ ένα ποσό που ξεπερνά τα 900.000 ευρώ. Σχεδόν τα μισά εξ’ αυτών βγήκαν από την τσέπη του Αχιλλέα Ρουσιαμάνη ο οποίος κατά την επίσημη παρουσίαση του εγχειρήματος της ανοιχτής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου είχε ορίσει ως target group τους Αρειανούς επιχειρηματίες. Ωστόσο, η μέχρι στιγμής ανταπόκριση από το συγκεκριμένο target group είναι τουλάχιστον περιορισμένη, όπως περιορισμένος είναι και ο αριθμός αυτών που προχώρησαν στην αγορά μετοχών καθώς οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για τριψήφιο αριθμό.

Ωστόσο, οι υποχρεώσεις τρέχουν και αυτή τη στιγμή είναι λογικό να υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για την ανταπόκριση της ΚΑΕ στις υποχρεώσεις της. Και δεν είναι μόνο αυτές της φετινής σεζόν (σ. σ. πληρωμή ομάδας, πιστωτών, προσωπικού και τήρηση των διακανονισμών) όσο και αυτών που αφορούν την αδειοδότηση της ΚΑΕ στο Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. 

Στο ενδεχόμενο μη είσπραξης χρημάτων από τη φορολόγηση του Στοιχήματος (σ. σ. αν και σημειώθηκε ότι η επόμενη είσπραξη θα γίνει τον Γενάρη του 2023 υπάρχει η αίσθηση ότι μπορεί να καταβληθεί προκαταβολή), η ΚΑΕ θα πρέπει να «ανακαλύψει» ένα ποσό της τάξεως του μισού εκατομμυρίου ευρώ για να διατηρηθεί στον σωστό δρόμο. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι ζήτημα επιβίωσης η επιτυχία του εγχειρήματος της ανοιχτής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Για να μην πάει χαμένη η δουλειά και η χρηματοδότηση των τελευταίων δέκα μηνών...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.