ΚΑΕ Άρης: Μαζεύει λεφτά για τους διακανονισμούς

Metrosport Team03 Ιουνίου 2022

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η παραμικρή επαφή με τους παίκτες της τωρινής ομάδας και ο λόγος έχει να κάνει με τους διακανονισμούς (για την αδειοδότηση) που απαιτείται να γίνουν πριν στον Άρη μπουν σε διαδικασία συζήτησης για την επόμενη χρονιά.

Ξεκινώντας από το ζήτημα της αδειοδότησης, μετά την αυστηριοποίηση των κριτηρίων, οι «κίτρινοι» θα πρέπει να διευθετήσουν πάσης φύσεως χρέος, ανεξαρτήτως της χρονικής στιγμής που δημιουργήθηκε. Δηλαδή, είναι αναγκαίο να τακτοποιήσουν τα δύο ban που επιβλήθηκαν λόγω των χρεών σε Ντέβιν Μαρμπλ και Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς όπου το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ. Υπάρχει οφειλή επίσης στον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς η οποία ανέρχεται στα 80.000 ευρώ και μια μικρότερη στον Μίλαν Μιλόσεβιτς. 

Ακόμη, οι παίκτες της φετινής ομάδας έχουν να λαμβάνουν τουλάχιστον δύο μηνιάτικα και η συνολική οφειλή απέναντί στην τωρινή ομάδα (μαζί με το τεχνικό επιτελείο) ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. Εν τέλει, υπολογίζεται ότι τα χρέη που πρέπει να διακανονιστούν αγγίζουν, ίσως και ξεπερνούν, τα 300.000 ευρώ.

Η λογική λέει ότι η ΚΑΕ Άρης χρειάζεται ένα ποσό (τουλάχιστον) της τάξεως των 150.000 ευρώ για να πετύχει τους διακανονισμούς, στην πραγματικότητα όμως το ύψος του απαιτούμενου ποσού θα εξαρτηθεί από τις απαιτήσεις των πιστωτών. Αυτό το ποσό αναζητείται από τους «κίτρινους» και το κακό είναι ότι με εξαίρεση τα έσοδα που θα προέλθουν μέσα από τα εισιτήρια διαρκείας, δεν μπορούν να υπολογίζουν σε άλλα. Ακόμη και το σενάριο που είχε αναπτυχθεί περί είσπραξης χρημάτων από τη φορολόγηση του στοιχήματος μέσα στον Ιούνιο, μάλλον δεν έχει καμία πιθανότητα πραγματοποίησης.

Πέραν της αναγκαιότητας για την εξασφάλιση της αδειοδότησης, οι «κίτρινοι» είναι απαραίτητο να βιαστούν ούτως ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεως. Για παράδειγμα, παρότι εκφράστηκε η επιθυμία επέκτασης της συνεργασίας, με τον Γιάννη Καστρίτη δεν έγινε η παραμικρή ουσιαστική συζήτηση για την επόμενη χρονιά κι ενώ στον Άρη ξέρουν ότι είναι στο στόχαστρο άλλων ομάδων.

Μέσα σε αυτές είναι και μια ισραηλινή η οποία όμως δεν μπορεί να εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον. Για την ακρίβεια, φέτος στο Ισραήλ ψηφίστηκε νόμος ο οποίος απαγορεύει την πρόσληψη ξένου προπονητή αν ο τελευταίος δεν έχει κοουτσάρει ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή ο Γιάννης Καστρίτης δεν έχει το δικαίωμα να αναλάβει την ισραηλινή ομάδα. Ωστόσο, γίνεται προσπάθεια να ακυρωθεί αυτός ο κανονισμός και ειδικότερα, το ζήτησαν οι ομάδες από την ομοσπονδία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.