ΚΑΕ Άρης: «Έχουμε υπερβεί τους εαυτούς μας, να μπουν βάσεις εξυγίανσης»

Metrosport Team23 Φεβρουαρίου 2022

Η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 500.000 ευρώ, παρουσιάζοντας οικονομικές αναφορές, για την έως τώρα διαχείριση των χρεών της εταιρίας, κάνοντας παράλληλα έκκληση στον κόσμο της ομάδας.

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε σήμερα (23/2) η ΚΑΕ Άρης στην αίθουσα «Ηλίας Ζυγούρης» του Αλεξανδρείου Μελάθρου, αποκαλύπτοντας την προσπάθεια διαχείρισης των χρεών της ομάδας και έγινε λόγος για... υπέρβαση.

«Είμαστε στη μέση της σεζόν και ήδη πληρώσαμε 1.127.000 ευρώ!»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΚΑΕ Άρης, ο πρόεδρος του ΑΣ και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξυγίανσης του τμήματος μπάσκετ, τονίζοντας πως έγινε υπέρβαση.

Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές ποια είναι η φιλοσοφία μας. Ο στόχος μας ήταν η σωτηρία της ομάδας και η οικονομική εξυγίανση της. Πέσαμε στο ζήτημα της πανδημίας. Σε λίγο θα ακούσετε κάποια νούμερα. Έχουμε κάνει παραπάνω από τις δυνάμεις μας. Ούτε εμείς περιμέναμε ότι θα υπερβούμε τόσο τους εαυτούς μας. Συχνά-πυκνά, θέλουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο με νούμερο. Διαχειριζόμαστε ή φέρνουμε κάποια έσοδα. Πάμε στα νούμερα. Αυτά τα δύο χρόνια, σε παλιά χρέη έχουμε πληρώσει 1.205.00 ευρώ! Αυτά είναι σε παλιά χρέη, είτε για το Δημόσιο, είτε πιστωτές, παίκτες, μάνατζερ.

Για φέτος, για το 2021-22 να σας πω ένα πάρα πολύ μεγάλο και σημαντικό νούμερο. Είμαστε περίπου στη μέση της σεζόν. Ήδη, η ΚΑΕ Άρης έχει πληρώσει 1.127.000 ευρώ! Έχουμε φύγει από την τσέπη μας τόσα χρήματα και είμαστε ακόμα στη μέση της σεζόν. Οι 600 χιλιάδες εξ αυτών, είναι σε παλιά χρέη (πχ ban). Για να κλείσουμε τη σεζόν, θα χρειαστούμε ακόμα 600-700 χιλιάδες ευρώ. Οπότε καταλαβαίνεται το τι μεγάλη προσπάθεια γίνεται, όταν πέρσι δεν είχαμε έσοδα από εισιτήρια, όταν δεν έχουμε το τηλεοπτικό. Κάποιοι, όχι ένας, αλλά πολλοί, έβαλαν το χέρι στη τσέπη.

Ένα άλλο ζήτημα, από τις 1.127.000 που έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα, από εισιτήρια πόρτας και εισιτήρια διαρκείας, είμαστε λίγο κάτω από τις 200 χιλιάδες, δηλαδή περίπου το 18%. Αν σκεφτούμε ότι η σεζόν θα κλείσει στα 1,7-1,8 εκ. ευρώ, θα πέσει κι άλλο αυτό το ποσοστό. Καταλαβαίνεται ότι έχει γίνει πάρα πολύ δουλειά στο υπόλοιπο κομμάτι.

Θα έπρεπε φυσικά τα έσοδα από τα εισιτήρια να είναι λίγο παραπάνω, αλλά εμείς προχωράμε και κάνουμε τη προσπάθεια ούτως ή άλλως. Καθημερινά υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Στις 25 του Φεβρουαρίου, πρέπει να πληρώσουμε 35 χιλιάδες ευρώ στις δόσεις Σανικίτζε-Τζένκινς. Τόση είναι όλη η μηνιαία μισθοδοσία της ΚΑΕ Άρης στους παίκτες. Καταλαβαίνετε το πόσο δύσκολο πράγμα, είναι να πληρώνεις 2-3 μπάτζετ σε εποχής πανδημίας, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης».

«Να τελειώσει αυτός ο βραχνάς, το ποσό της ΑΜΚ είναι 500.000 ευρώ»

Παράλληλα ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης ανέφερε ότι το ποσό των 600.000 ευρώ που χρειάζεται έως το τέλος της χρονιάς… «αφορά κυρίως τα παλιά χρέη».

«Το ποσό της ΑΜΚ ορίστηκε να είναι στα 500.000 ευρώ. Το νούμερο δεν είναι τυχαίο. Υπολογίσαμε τα χρήματα που χάθηκαν από τα εισιτήρια και το ποσοστό του στοιχήματος. Θεωρώ ότι εφόσον καλυφθεί το ποσό της αύξησης αυτομάτως δημιουργούνται οι βάσεις για έναν πολύ πιο ισχυρό Άρη. Δεν ξέρω αν θα είμαστε εμείς του χρόνου αλλά όποιος είναι, σίγουρα δεν θα έχει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε εμείς. Γιατί δεν θα υπάρχουν ban, γιατί επίσης θα έχουν μειωθεί ακόμη περισσότερο τα χρέη πέραν από τη μείωσης σε επίπεδο σχεδόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Χωρίς αυτά τα λεφτά δεν μπορεί να συντηρηθεί ο Άρης. Ομάδα μπορεί να υπάρξει, αλλά εμείς δεν έχουμε μάθει τον Άρη να φτιάχνει ομάδα για να μην πέσει. Πρέπει να τελειώσει αυτός ο βραχνάς. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε μπάτζετ 700.000 ευρώ ή 1.000.000 ευρώ γιατί δεν μπορούμε να το πληρώσουμε, αλλά εξασφαλίζοντας αυτό το ποσό, επενδύοντας σε εμπορικά έσοδα και διατηρώντας έναν αγωνιστικό προϋπολογισμό που μπορούμε να υποστηρίξουμε, πιστεύω ότι σε βάθος διετίας η ομάδα θα λύσει τα πολύ σοβαρά προβλήματά της. Είναι αλλιώς να προσπαθείς και να βάζεις λεφτά για να υπάρχει η ομάδα κι άλλο να τη βάζεις για να προοδεύει. Κάθε μετοχή θα έχει μια μικρή αξία 10 ευρώ με μίνιμουμ αγοράς τις 2 μετοχές. Δεν χρειάζεται πάλι να αποταθούμε μόνο στην πλατιά μάζα του Άρη, στον Αρειανό που δίνει από το υστέρημά του. Υπάρχουν Αρειανοί επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα υποστήριξης αυτής της προσπάθειας.

Καταρχήν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν πληγωθεί από τον Άρη γιατί εδώ και πολλά χρόνια δεν εισέπραξαν ούτε ευρώ. Ξέρω ότι έχουν την πρόθεση να δεχθούν κούρεμα οφειλής εφόσον πληρωθούν μετρητά. Οπότε η αξία αυτού του ποσού είναι μεγαλύτερη. Σε τελική ανάλυση, ήρθε η ώρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Όσοι θα αγοράσουν μετοχές θα έχουν λόγο στην επόμενη μέρα του Άρη. Μάλιστα, θέλουμε μέσα από την αύξηση και μαζί με το ποσοστό του Ερασιτέχνη, το συνολικό ποσοστό των μετόχων να ανέρχεται στο 33%. Προσωπικά θέλω να καλυφθεί η αύξηση, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των χρεών γιατί μόνο έτσι μπορεί να προκύψει επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την ομάδα. Για μένα, είναι σημαντικό να καταλάβουν οι Αρειανοί επιχειρηματίες της πόλης ότι πρέπει να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Δεν είμαι υπέρ του 10.000 Αρειανοί από 50 ευρώ. Δεν είναι η λύση γιατί η ομάδα θα πρέπει παράλληλα να διοικείται».

Σε ερώτηση για το ζήτημα ενίσχυσης της ομάδας, μετά την αποχώρηση του Τζέιμς Κέλι, ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης υποστήριξε:

«Γνωρίζετε όλοι τι συνέβη με τον Τζέιμς Κέλι. Ζήτησε να φύγει για ένα σοβαρό προσωπικό ζήτημα. Αυτό ήταν μεγάλη πληγή για μας. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο είχαμε πρόταση για να πουλήσουμε τον Κέλι, δεν το κάναμε και σωστά δεν το κάναμε. Έχουμε καθημερινή επαφή μαζί του. Χθες μιλήσαμε για τελευταία φορά, ευελπιστούμε να έρθει αλλά δεν το ξέρουμε αυτό. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα, δυστυχώς όμως θα εξαρτηθεί και από το πώς θα κυλήσει η αύξηση».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.