Κ15 ΠΑΟΚ: Με... φόρα για τον τίτλο - Η αρχή με την ΑΕΚ

Metrosport Team19 Μαρτίου 2022

Μετά την Κ17 που κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα της απέναντι στον Άρη την Τετάρτη 16/03, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, έρχεται η σειρά της ομάδας Κ15 του ΠΑΟΚ να διεκδικήσει αυτή τη φορά το τρόπαιο στο Final 4 του Αγρινίου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ:

Η πρώτη φορά είναι συνήθως μια εξαιρετική ευκαιρία εκμάθησης, ένα σημαντικό βήμα σε μια αέναη διαδικασία εκπαίδευσης. Η πρωτάρα μας Κ15 εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία, έδειξε ωριμότητα – ζηλευτή για την ηλικία της – και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, που διεξήχθη πρώτη φορά μ‘ αυτή τη μορφή στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτιά. Πολλές …πρωτιές σε μια πρόταση. Διόλου άσχημα…

Η Κ15, λοιπόν, σ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα των οκτώ ομάδων τερμάτισε στην κορυφή με 37 βαθμούς και πηγαίνει στο Final Four του Αγρινίου, στο γήπεδο του Παναιτωλικού για να την διατηρήσει. Ακολούθησε ο Ολυμπιακός με 31, ο Παναθηναϊκός με 28 και η ΑΕΚ με 19. Αυτοί είναι και οι τέσσερις του Final Four. Αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό είναι η ΑΕΚ, στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11.00. Στον άλλο ημιτελικό (14.00) θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 23 Μαρτίου στις 15.00.

Στο πρωτάθλημα, η ομάδα των Ορφανού και Μπίκα πέτυχε 12 νίκες, είχε μία ισοπαλία και μία ήττα, ενώ σκόραρε 28 φορές και δέχτηκε επτά γκολ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και τα επτά τα δέχτηκε στον α’ γύρο. Στο β’ γύρο, λοιπόν, είχε μηδέν παθητικό. Την πρώτη πεντάδα των λεπτών συμμετοχής συνθέτουν οι: Κοσίδης (1120), Βυρσωκινός (1098), Ελευθεριάδης (1078), Τσίτσιλας (980) και Ντούνγκα (964).

Πρώτος σκόρερ είναι ο Ντούνγκα με έξι γκολ, δεύτεροι οι Θεοφίλου και Τσίτσιλας με τέσσερα και ακολουθούν με τρία οι Ελευθεριάδης και Καρακώστας. Δύο γκολ έχει πετύχει ο Τσιφούτης και από ένα οι: Τσιότας, Δημόπουλος, Ρωμανίδης, Μύθου και Κοσίδης. Στις ασίστ προηγείται με τέσσερις ο Βυρσωκινός και ακολουθούν με δύο οι Ελευθεριάδης, Ντούνγκα και Τσιφούτης. Από μία ασίστ δε, έχουν καταγράψει οι: Τσιότας, Μπάγιος, Σελλάς, Βασίλι, Καρακώστας, Τσίτσιλας.

Την Κ15 του ΠΑΟΚ αποτελούν οι:

Τερματοφύλακες: Μιχαήλ Πουρλιοτόπουλος, Γεώργιος Παναγιωτίδης, Κλήμης Κυριακίδης, Ευστάθιος Μπελερής

Αμυντικοί: Γεώργιος Κοσίδης, Κωνσταντίνος Βυρσωκινός, Δημήτριος Σελλάς, Δημήτριος Μπαταούλας, Παύλος Τσιότας, Παύλος Μπάγιος, Δημοσθένης Κακούλης, Δημήτριος Κυριαζίδης
Μέσοι: Βασίλειος Ελευθεριάδης, Αθανάσιος Πάνος, Bedri Dunga, Νικόλαος Δημόπουλος, Ανέστης Μύθου, Φώτιος Βασίλι, Ηλίας Δριγκάκης, Αθανάσιος Πανανικόπουλος, Κωνσταντίνος Τουρσουνίδης

Επιθετικοί: Αντώνιος-Παναγιώτης Τσίτσιλας, Νικόλαος Θεοφίλου, Πέτρος Καρακώστας, Ιωάννης Τσιφούτης, Γεώργιος Ρωμανίδης, Ανδρέας Σπύρου, Δημήτρης Μπέρδος, Ηλίας Καραγκιόζης

  • Να σημειωθεί ότι οι Μπέρδος, Καραγκιόζης, Κυριαζίδης, Τουρσουνίδης είναι γεννημένοι το 2008
Το τεχνικό team

Προπονητής: Δημήτριος Ορφανός
Βοηθός προπονητή: Στυλιανός Μπίκας
Γυμναστής: Βασίλειος Λευθερούδης
Προπονητής τερματοφυλάκων: Νικόλαος Μπογδάνος
Φυσικοθεραπευτής: Μιχαήλ Κωστίδης
Φροντιστής: Ιωάννης Κλάγκας

Γενικός αρχηγός: Σταύρος Σαράφης
  • Ο ΠΑΟΚ κατέγραψε τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα (12) και είχε την καλύτερη άμυνα (επτά γκολ).
  • Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ κέρδισε και στα δύο παιχνίδια την ΑΕΚ. Στην Αθήνα στις 31.10 κέρδισε 2-0 και στην Θεσσαλονίκη στις 06.02 κέρδισε 3-0.
  • Η διάρκεια των αγώνων σ’ αυτή την κατηγορία είναι 80 λεπτά. Στον ημιτελικό και στον τελικό σε περίπτωση ισοπαλίας, οι ομάδες οδηγούνται στην διαδικασία των πέναλτι.
  • Αυτό είναι το 8ο πρωτάθλημα της Super League στην κατηγορία Κ15. Λόγω της πανδημίας δεν διεξήχθη το 2020 και το 2021. Ο ΠΑΟΚ ήταν έξι φορές φιναλίστ.
  • Ο τίτλος κρινόταν από τελικό μεταξύ των πρώτων των δύο ομίλων, μέχρι την σεζόν 2018-19, οπότε διεξήχθη για πρώτη φορά Final Four, το οποίο και κέρδισε ο ΠΑΟΚ.
  • Τρία πρωταθλήματα έχει κατακτήσει ο ΠΑΟΚ, τρία ο Ολυμπιακός, ένα ο Παναθηναϊκός. Στον τελικό του 2015 στα Χανιά ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό 1-0 με γκολ του Δούμτση, στον τελικό του 2017 στη Λάρισα ο ΠΑΟΚ κέρδισε 7-6 τον Ολυμπιακό στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια με γκολ του Αλτιντζή) και στο Final Four της Λαμίας το 2019 ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Αρη στον τελικό 3-1 με δύο γκολ του Κούτσια κι ένα του Τσίκου.
  • 192 παίκτες συμμετείχαν στο πρωτάθλημα.
  • Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα μεταδοθούν απευθείας από το Novasports Start, από το WEB TV του Novasports.gr καθώς και από το κανάλι του Novasports στο You Tube.Οι αγώνες θα προβληθούν επίσης απευθείας στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League και στον επίσημο λογαριασμό της Super League στο Twitter.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.