Κ. Ορφανός: «Ο Ολυμπιακός ήταν πιο σταθερός φέτος, ο ΠΑΟΚ είχε σκαμπανεβάσματα»

Metrosport Team06 Ιουνίου 2020

Ο βετεράνος διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, Κώστας Ορφανός, φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ1 και μίλησε για το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και για τους κινδύνους τραυματισμών που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές.

Για τον αν υπάρχει παλμός ή υποτονικότητα στην Θεσσαλονίκη ενόψει ντέρμπι: 

«Είναι αλήθεια ότι όλοι περιμένουμε με αγωνία αυτήν την επανεκκίνηση, μας έχει λείψει από την καθημερινότητα μας όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα ο αθλητισμός και όλοι έχουμε αυτή την αγωνία για το πώς θα γίνει αυτή η επανεκκίνηση. Αυτό που θα ήθελα είναι να βρεθεί κάποιος τρόπος έστω κάποιος κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο. Μπορεί να μην είναι αυτός που πήγαινε παλιότερα, την προ κορωνοιού εποχή, αλλά κάποιος κόσμος να πηγαίνει γιατί με άδεια γήπεδα δεν νομίζω πως είναι ότι καλύτερο για εμάς που πενήντα χρόνια παρακολουθούμε τον χώρο αυτό».

Για το αν είναι υπέρ της επανεκκίνησης: 

«Βεβαίως είμαι υπέρ της επανεκκίνησης ούτως ή άλλως από αυτά που λένε οι υπεύθυνοι και του υγειονομικού περιβάλλοντος και από την κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψουμε με κάποιο τρόπο στην κανονικότητα, δεν μπορεί να γυρίσουμε πίσω, ότι και αν συμβεί φαντάζομαι οι περιορισμοί θα είναι σε συγκεκριμένους χώρους και σε συγκεκριμένα μέρη. Δεν μπορεί να κλείσει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά όλες οι χώρες πρέπει να λειτουργούμε και από εκεί και μετά αυτό που συνήθως λέγεται και πρέπει να το υιοθετήσουμε είναι η προσωπική ευθύνη του καθενός».

Για το αν θα φοβόταν να παίξει αν ήταν ενεργός ποδοσφαιριστής: 

«Για αυτούς που δεν γνωρίζουν τον χώρο ακούγεται λίγο περίεργο το ότι επανέρχονται οι ποδοσφαιριστές και τραυματίζονται επειδή ακριβώς για κάποιο διάστημα ήταν μακριά από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Αλλά αυτό είναι μια πραγματικότητα και θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι ακόμη και το καλοκαίρι οι παίκτες που ξεκουράζονται, δυστυχώς δεν ξεκουράζονται κάνουν μια συντήρηση για να επανέλθουν στους αγωνιστικούς χώρους, πολύ δε περισσότερο τώρα που έχουν μείνει πάνω από δυο μήνες έξω από αγωνιστικές υποχρεώσεις. Προσωπικά θα προσπαθούσα να ήμουνα όσο το δυνατόν πιο έτοιμος εάν ήμουνα σε κατάσταση να αγωνιστώ και πιστεύω πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές επαγγελματίες θα έχουν κάνει το ίδιο κατά την διάρκεια της καραντίνας».

Για το πώς βλέπει να εξελίσσεται αγωνιστικά το ντέρμπι: 

«Έχω την αίσθηση ότι δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία πλέον ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Το λέω αυτό με την έννοια ναι μεν φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός θα είναι ο πρωταθλητής ανεξαρτήτως τώρα δικαστικών υποθέσεων κ.λ.π, από την άλλη μεριά υπάρχει ένα ενδιαφέρον για την δεύτερη θέση η οποία οδηγεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Σε κάθε όμως περίπτωση αυτό που ο κόσμος θέλει να δει στην επανεκκίνηση είναι πως θα λειτουργήσει το όλο σύστημα γιατί δεν αφορά, δεν πρέπει να το δούμε μόνο για αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να το δούμε και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και ενδεχομένως και γενικότερα για το μέλλον. Αυτή είναι η αγωνία του κόσμου να δουν πως θα αυτοπροσδιοριστεί το ποδόσφαιρο και πως θα κινηθεί μέσα από αυτή την διαδικασία μετά τον κορωνοιό.

Είναι μια πραγματικότητα ότι είναι αντίπαλοι, είναι μια πραγματικότητα ότι επειδή αυτή τη στιγμή ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διεκδικούν τα πρωτεία στην Ελλάδα γιατί οι άλλες ομάδες τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν κάποια προβλήματα είτε αγωνιστικά είτε άλλα, δεν είναι στην διεκδίκηση τίτλων και νομίζω πως αυτό από μόνο τους δημιουργεί την ανταγωνιστικότητα. Να μην πάω και στο επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο είναι προφανές πως δημιουργεί και εκείνο προβλήματα».

Για το αν η βαθμολογία αποτυπώνει την αξία των ομάδων: 

«Ο Ολυμπιακός... δεν θα μιλήσω για τους βαθμούς του τους δικαστικούς, αλλά ήταν 7 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ, αυτό δείχνει ότι είχε μια καλύτερη πορεία, είχε μια μεγαλύτερη σταθερότητα από τα σκαμπανεβάσματα που είχε ο ΠΑΟΚ την φετινή περίοδο και προφανώς αποτυπώνει μια πραγματικότητα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφισβήτηση γενικότερα ακόμα και από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ ότι ο Ολυμπιακός είχε περισσότερους βαθμούς από τον ΠΑΟΚ στην διαδικασία αυτή και έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Τώρα από εκεί και μετά οι προσπάθειες που πρέπει να γίνονται από τους φορείς είτε είναι πολιτεία είτε είναι η ΕΠΟ ή η Σούπερ Λίγκ, ούτως ώστε να μην υπάρχει αυτή η αμφισβήτηση, γενικότερα μιλάω, στον κόσμο. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολεί τους φορείς και να προσπαθούν συνέχεια να καλυτερεύουν τις συνθήκες για ένα πιο αξιόπιστο πρωτάθλημα».

Δείτε τη συνέντευξη

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.