Ιβάν στήριξε την ομάδα, το έχει απόλυτη ανάγκη

Δημήτρης Μπούζας15 Σεπτεμβρίου 2021

INFO: Βαθιά προβληματισμένος και δικαιολογημένα ανήσυχος ο κόσμος του ΠΑΟΚ, απευθύνεται στο μεγαλομέτοχο, ζητώντας του να επέμβει άμεσα για να μην χαθεί η χρονιά.


Για ένα μεγάλο μέρος της ΠΑΟΚτσήδικης κοινής γνώμης, η «προσγείωση» δεν ήταν... ανώμαλη, αλλά αναμενόμενη, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλε ένας ολόκληρος στρατός εθελοντών (σιτιζόμενων και μη) εκπροσώπων της ενημέρωσης να συγκαλύψουν έναν υποχθόνιο ποδοσφαιρικό ανορθολογισμό, που έχει πιάσει από το λαιμό τον ΠΑΟΚ και τον σφίγγει θανάσιμα. Ο διαρκής αποπροσανατολισμός που έφερε την αποσταθεροποίηση και την σύγχυση – πολλές φορές και τον διχασμό – διαβρώνοντας τα πάντα, πλήγωσαν σοβαρά τον λαοφιλέστατο σύλλογο. 

Ο «όλος οργανισμός» αδύναμος εκ της φύσεως του, παρακολουθούσε αυτή την μοιραία κατάσταση και πορεία, ποντάροντας αφελώς και ανοήτως σε στήριξη που είχε εξασφαλίσει από τον στρατό των σιτιζόμενων και ελεγχόμενων γραφίδων και μικροφώνων. Το άσπρο που γινόταν μαύρο και όλα τα τραγικά λάθη κάτω από το χαλάκι, ήταν κάτι που ικανοποιούσε τους «επιτελείς» της Τούμπας για τον απλούστατο αλλά και πολύ φτηνό λόγο, ότι εξασφάλιζε τις πλουσιοπάροχα αμοιβόμενες θεσούλες τους. 

Προφανώς πίστευαν πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι τόσο αφελής και ότι θα μασούσε σε βάθος χρόνου, αμάσητο το σανό που μοίραζαν οι σιτιζόμενοι, υποτακτικοί των χώρων των ΜΜΕ. Έλα όμως που είναι νομοτελειακά αποδεδειγμένο ότι η αλήθεια όσο και αν την πολεμάς, όσο και αν προσπαθείς να την θάψεις, κάποια στιγμή που δεν την περιμένεις θα σηκωθεί όρθια, γενναία και εκδικητική και θα σε θάψει με τα ίδια της τα χέρια. Εδώ όμως το κλείνω το θέμα γιατί με όλες τις τόσο σημαντικές αυτές επισημάνσεις που αναφέραμε παραπάνω έχουμε ασχοληθεί πάρα πολλές φορές. Πάμε λοιπόν στο «χθες» και στο «σήμερα». 

Την Κυριακή είχαμε την επιβεβαίωση πολλών ανησυχιών που προβλημάτισαν τον κόσμο του ΠΑΟΚ, άσχετα αν αυτό δεν το έδειχνε κάνοντας μεγάλη υπομονή και όντας καρτερικός και αισιόδοξος, μέχρι την τελευταία στιγμή. Χθες επίσης επιβεβαιώθηκε ένα είδους συγκάλυψης και περίεργης συνένεσης του Λουτσέσκου στο καθοριστικό θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας. 

Προσωπικά εδώ θα προσθέσω ότι έχουμε και μία διάψευση προσδοκιών του ιδίου του Ραζβάν, που πίστευε και πέρασε προς τα έξω την βεβαιότητα ότι είναι ικανός να μετατρέψει όλους τους βατράχους σε πρίγκηπες. Και λέω προσωπικά γιατί είχα πάρει θέση στο συγκεκριμένο θέμα από την πρώτη στιγμή. Επισημαίνοντας πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ικανός και εργατικός Ρουμάνος χρεωνόταν μια εγωιστική υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του. 

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ένας μακαρίως και περιέργως κινούμενος επίσημος ΠΑΟΚ, βυθισμένος σε ένα υποχθόνιο ποδοσφαιρικό ανορθολογισμό, με έναν εξαιρετικό προπονητή υποχρεωμένο (;) να ανεχτεί ή να συμπράξει με την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά που είδαμε όλοι, των καθ΄ύλην αρμοδίων, για την ενίσχυση ενός ρόστερ, το οποίο είχαν αποδομησει κατά τα 3/4 κάποιοι άφρονες τεχνικοί διευθυντές και όχι μόνο. Προσθέτουμε κι έναν κόσμο απογοητευμένο, προβληματισμένο και μετά το προχθεσινό στραπάτσο, στο σύνολο του να βρίσκεται στα κάγκελα. 

Και τι μένει λοιπόν από εδώ και πέρα; Η τελευταία και μόνη ελπίδα! Και ποια είναι αυτή; Ασφαλώς ο Ιβάν. Σε αυτόν τον μεγαλόθυμο ηγέτη του απευθύνεται ο λαός του ΠΑΟΚ και το κάνει με σεβασμό και εγκαρτέρηση. Και τι του ζητά; Το πολύ απλό αλλά και πολύ σημαντικό για την ομάδα του σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι. Να σπεύσει άμεσα και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του για να την βοηθήσει. Να αφήσει στην άκρη και να αγνοήσει παντελώς αυλικούς, ανίκανους, πονηρούς διαμεσολαβητές και να ενεργήσει όπως αυτός το συνηθίζει και το έχει αποδείξει στο παρελθόν, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη του για την ομάδα, για την οποία πολλές φορές έχει δηλώσει ότι συμπορεύεται με την δική του μοίρα. Έχει μπροστά του τρία 24ωρα.

ΥΓ1: Έμεινε άφωνη η ποδοσφαιρόφιλη Ελλάδα, βλέποντας τον Σπάθα τηλεκριτή φάσεων στο εθνικό πρωτάθλημα. Μην μας ρωτήσετε σε ποιο κανάλι, γιατί αυτό εξυπακούεται. Το κανάλι της παράγκας είναι ανοιχτό για όλους του αποφοίτους της σχολής του πατέρα του, ο οποίος θα αναφέρεται μονίμως για το ιστορικό απόφθεγμα του: «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να γα...θούν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.