Ιβάν Σαββίδης-ΠΑΟΚ: Η μέρα που άλλαξε η μοίρα του Δικεφάλου

Κώστας Πετρωτός10 Αυγούστου 2022

Υπάρχουν ημερομηνίες στην ιστορία ενός συλλόγου που καθορίζουν το μέλλον τους. Μία τέτοια ήταν η 10η Αυγούστου 2012, όταν ο Ιβάν Σαββίδης, μετά από διαπραγματεύσεις πέντε μηνών αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έναντι περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Ο ομογενής επιχειρηματίας με το ποντιακό πείσμα του που στην πορεία έγινε σήμα κατατεθέν του τρόπου με τον οποίο διοικεί από τότε τον ΠΑΟΚ και τον οδήγησε στην κορυφή μετατρέποντάς τον σε σταθερό διεκδικητή τίτλων, πήρε μία απόφαση που έμελλε να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αρχικά, φρόντισε να "καθαρίσει" τον ιστορικό σύλλογο από τις αμαρτίες του παρελθόντος, πληρώνοντας στις 12 Μαΐου 2015 το πιο ακριβό τσάι της ζωής του, αξίας σχεδόν 11 εκατομμυρίων ευρώ και στην συνέχεια μπήκε μπροστάρης στην κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εφτασε στο σημείο να πάρει την ομάδα του από το γήπεδο, να μην την κατεβάσει στον δεύτερο αγώνα για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2016, προκαλώντας αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και βάζοντας τις βάσεις για ένα ΠΑΟΚ επιτυχιών. Η αρχή έγινε με το Κύπελλο του 2017, συνεχίστηκε με δύο νταμπλ, εκ των οποίων μόνο το ένα καταγράφηκε επίσημα (ας όψεται ο Κομίνης) και πλέον επί των ημερών του, ο Δικέφαλος έχει ένα αήττητο Πρωτάθλημα και τέσσερα Κύπελλα.

Η συνολική επένδυσή του έχει ξεπεράσει τα 160 εκατομμύρια ευρώ και πλέον, με το κλείσιμο της πρώτης δεκαετίας στο τιμόνι του συλλόγου, βάζει πλώρη για τους επόμενους στόχους: Τη Νέα Τούμπα, κι άλλους εγχώριους τίτλους και τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που τους άγγιξε αλλά δεν μπόρεσε να χαρεί την πρόκριση σε αυτούς.

Κλείνοντας, θα θυμίσουμε ορισμένα λόγια του Ιβάν Σαββίδη σε μία από τις πολλές δημόσιες τοποθετήσεις του για τον ΠΑΟΚ: "Κάποτε νόμιζα ότι είχα τα πάντα. Όταν αποκτήσαμε τον ΠΑΟΚ, κατάλαβα ότι μέχρι τότε δεν είχα τίποτα...". 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.