Ιβάν, όχι «συγχωροχάρτια», χτύπα το κακό στη ρίζα του

Δημήτρης Μπούζας22 Ιουλίου 2020

Δεν ξέρω εάν και κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν τα όσα υποστηρίζουν άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του μεγαλομετόχου. Ότι δηλαδή είναι αποφασισμένος μετά και από το τελευταίο θλιβερό περιστατικό (με τα δελτία) να αναποδογυρίσει και να αλλάξει τα πάντα. Προσωπικά μπορώ από την πλευρά μου να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό το τελευταίο αποτελεί σήμερα ένα 100% αδιαπραγμάτευτο αίτημα του ΠΑΟΚτσήδικου λαού. Ως συνήθως ο Ιβάν συνειδητά «στήνει αυτί» και αφουγκράζεται με ιδιαίτερη προσοχή - θα προσέθετα και με σεβασμό – τους ΠΑΟΚτσήδες.  

Τον απλό λαό. Μερικές φορές εκτιμά μέ έναν μηνυματικό τρόπο τα «θέλω» τους. Το έκανε πολλές φορές στο παρελθόν, περιφρονώντας επιδεικτικά τις συμβουλές των ειδικών συνεργατών του και υπευθύνων της στελέχωσης του ρόστερ της ομάδας. Χαρακτηριστική περίπτωση η επιστροφή του Βιεϊρίνια με τα όσα ουσιώδη, εντυπωσιακά και ευεργετικά έφερε στην Τούμπα ο χαρισματικός Αντελίνο. Ο Ιβάν σε αυτή την περίπτωση απέρριψε κατηγορηματικά την εισήγηση του τότε τεχνικού διευθυντή, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέχεια έγλειψε εκεί που έφτυσε, υποστηρίζοντας σε δηλώσεις του πως η εκτίναξη του ΠΑΟΚ στα ύψη, οφειλόταν στον σπουδαίο μεγάλο αρχηγό. 

Ελπίζω ότι κι αυτή τη φορά θα «αφουγκραστεί»... συνειδητά και πάλι τον κόσμο του ΠΑΟΚ και θα πράξει ανάλογα. Κι αυτό γιατί, κάποιες ανεπίσημες διαρροές αφήνουν να εννοηθεί ότι όλα είναι ήρεμα και κυλούν ομαλά στο «μαγαζί» και ότι με την παραίτηση των δύο... υπευθύνων και αθώων, κατά το θυμοσοφικό λαϊκό «χτυπάμε το σαμάρι και όχι τον γάιδαρο», ή το «δείχνουμε με το δάχτυλο το δέντρο και όχι το δάσος» λύθηκε το τεράστιο πρόβλημα. Δυστυχώς το χαλί στον ΠΑΟΚ είναι περσικό και τεραστίων διαστάσεων, ώστε να χωράει από κάτω πολλές αμαρτίες και πολλά σκουπίδια. 

Έλα όμως που κάποια σκουπίδια είναι ογκώδη και δεν χωράνε και μένουν έξω από το χαλί; Αυτή τη στιγμή θα πρέπει οι πάντες να αντιληφθούν ότι ο Ιβαν δεν έχει μία και μονο περίπτωση να διερευνήσει – όπως αυτή των δελτίων – αλλά αρκετές άλλες, θα έλεγα εξίσου σημαντικές και καθοριστικές, που έχουν σχέση με μια διαχρονική, αυτοκτονική, διοικητική και διαχειριστική δυσλειτουργία, οι συνέπειες της οποίας συσσωρευμένες φρενάρουν την πορεία του όλου οργανισμού.  

Σταδιακά και σταθερά, αυτές οι παθογένειες οδήγησαν σε καταστάσεις δραματικές. Η χρονιά που έκλεισε παρουσιάζει μια πολύ άσχημη εικόνα του κλαμπ. Με πλείστες όσες αρνητικές διαπιστώσεις και με εικόνες που παρουσιάζουν τον πανίσχυρο ΠΑΟΚ, άβουλο, ηττοπαθή, επικοινωνιακά ανύπαρκτο, αγωνιστικά ασταθή, νωθρό, μυστηριώδη και ευάλωτο με ελάχιστα φωτεινά διαλείμματα. Τέλος, σε ότι έχει σχέση με τον τρόπο που αντιμετώπισε τη σκευωρία Αυγενάκη, το λιγότερο αφελή από τη στιγμή που επέτρεψε την ανεμπόδιστη εξέλιξη και κατάληξη της και δεν κυνήγησε έγκαιρα τους στερούμενους την έξωθεν καλή μαρτυρία εμπνευστές και οργανωτές και τα λαμόγια που την στήριξαν. 

Η δικαίωση στο CAS παραμένει ανοιχτή και προφανώς ευάλωτη και εύκολη να ανατραπεί στο διαιτητικό δικαστήριο από τους τακτικούς δικαστές που θα οριστούν – προφανώς επιλεκτικά – οι οποίοι ήδη αποτελούν στόχο ενός φοβερού μπούλινγκ από τον ανεκδιήγητο Κούγια. Του οποίου την περίεργη δραστηριότητα εναντίον του ΠΑΟΚ, δεν φρόντισαν οι έχοντες ευθύνη να την περιορίσουν. Η «ασυλία» Κούγια είναι μια ακόμη ένδειξη ατολμίας και λαθεμένης υπεράσπισης των συμφερόντων του δικέφαλου. Σε πρόσφατο σχόλιο μου, αναφέρθηκα σε ένα διπλό «τρύπημα» της ασπρόμαυρης οικογένειας. Το ένα συνειδητό και το άλλο αφελές, προφανώς και αθέλητο. Αν χρειαστεί κάποια στιγμή θα μιλήσουμε για αυτό, για να βοηθήσουμε ώστε ο ΠΑΟΚ να σταματήσει να αποτελεί την εύκολη πρόσβαση για όποιον επιθυμεί και αγωνίζεται να τον εξοντώσει. Και τα δύο «τρυπήματα» τη συγκεκριμένη στιγμή δεν αφορούν στενούς συνεργάτες του μεγαλομετόχου. 

Συνοψίζοντας και καταλήγοντας, περιμένουμε όπως και ο κόσμος του ΠΑΟΚ, η αναμενόμενη παρέμβαση και αντίδραση του Ιβάν απέναντι σε αυτές τις διαχρονικές, νεφελώδεις και αρρωστημένες καταστάσεις, να είναι άμεση και καταλυτική. Το κλαμπ έχει απόλυτη ανάγκη ριζικών αλλαγών και ενίσχυσης με στελέχη σοβαρού «εκτοπίσματος», ανάλογο με τις φιλοδοξίες του ιδίου αλλά και του λαού του ΠΑΟΚ. Όχι λοιπόν συγχωροχάρτια. Το περσικό χαλί...τίνγκαρε!  

ΥΓ1: Από ότι φαίνεται ο Φερέιρα θα παραμείνει. Την ριψοκίνδυνη απόφαση την χρεώνεται η διοίκηση. Το αν είναι σωστή ή όχι θα δείξει ο χρόνος. Το γεγονός όμως ότι ο Πορτογάλος είχε το χρόνο να μας πείσει ότι είναι ικανός και δεν το έκανε, μας απογοήτευσε όλους και από μόνο του λέει πολλά. Στο κοουτσάρισμα σε ένα παιχνίδι με μια ομάδα που με το ζόρι συμπλήρωνε εντεκάδα και οι παίκτες της ήταν κρεμασμένοι στα δοκάρια για να μην δεχθούν γκολ, προέβη σε αντιποδοσφαιρικά ανοσιουργήματα. 

Διατήρησε τρεις στόπερ και προσέθεσε άλλον έναν αμυντικό μέσο τον Εσίτι, για να κρατήσει τον μοναδικό επιθετικό των φιλοξενούμενων! Να σας θυμίσουμε επίσης ότι στο κρίσιμο παιχνίδι του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όπου ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα πριν την πρόκριση, όταν η ομάδα του ήλεγχε την εξέλιξη του αγώνα κι έφτανε πολύ κοντά στο γκολ, ξαφνικά και από το πουθενά, επιχείρησε τρεις αλλαγές, έχοντας μέσα σε αυτές τους δύο καλύτερους παίκτες μέχρι εκείνη τη στιγμή. Κοουτσαρίσματα απίστευτα και απίθανα για τα οποία κάποιοι άλλοι θα είχαν εξασφαλισμένη την απόλυση τους.  

ΥΓ2: Της Σουζάνας και της Πατούλαινας έγινε στις εκδηλώσεις της επιστημονικής κοινότητας για την κατάκτηση του τίτλου. Λέγεται ότι στο κυβερνητικό ερυθρόλευκο μπλοκ περίοπτη θέση έχει ο νέος Περιφερειάρχης της Αθήνας, πιθανότατα και μερικοί από εκείνους που άφησαν και πάλι ασύδοτους τους διαφθορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, να αποδεικνύουν ότι αποτελούν «κράτος εν κράτει».  

ΥΓ3: Η μούγγα Αυγενάκη αναμενόμενη. Ο Χρυσοχοΐδης όμως πως αντέδρασε;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.