Ιβάν μην ξεχνάς την προδοσία, η «συμπόρευση» μόνο με όρους

Δημήτρης Μπούζας18 Ιουνίου 2020

Το σενάριο «επανασύστασης» της τριάδας η οποία είχε ξεκινήσει τον αγώνα για την πτώση του καθεστώτος της ερυθρόλευκης παράγκας στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και η οποία πολύ σύντομα έγινε κομμάτια εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς των δύο εκ των μελών της, φαίνεται ότι δεν απέχει πολύ από την επιβεβαίωση του. Η προσπάθεια «σύγκλισης» και «επανένωσης» λέγεται ότι βρίσκεται προς το τέλος της, με τον Ιβάν να πείθεται από τους διαμεσολαβητές για να δώσει την συγκατάθεση του αφήνοντας στην άκρη την απογοήτευση και την πίκρα του για την άθλια συμπεριφορά των Αθηναίων ομολόγων του. 

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε με πιο τρόπο «λάκισαν» οι δύο (Αλαφούζος και Μελισσανίδης) - έφυγαν δηλαδή τρέχοντας – και χωρίς ντροπή με την πρώτη ευκαιρία βρέθηκαν απέναντι σε εκείνον που είχε αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, την ευθύνη και όλο το μεγάλο κόστος της προσπάθειας που ανέτρεψε το καθεστώς το οποίο καταδυνάστευε το ελληνικό ποδόσφαιρο επί δεκαετίες. Είναι αλήθεια πως ο ηγέτης του ΠΑΟΚ έκτοτε πορεύτηκε μόνος του κι έχοντας απέναντι του όχι μόνον αυτούς που αρχικά ήταν ο στόχος των εξυγιαντών της τριάδας, αλλά και τα δύο μέλη της. Χωρίς να ακούσει μια καλή κουβέντα για ότι με τόσο κόπο και με τόσες θυσίες πέτυχε. Απογοητευμένος δικαιολογημένα, άφησε τον έναν εκ των δύο να εκμεταλλευτεί όλα τα θετικά της ανατροπής, ασκώντας πλέον μόνος του πλήρη έλεγχο σε όλα τα θεσμικά όργανα (ιδιαίτερα της ΚΕΔ) της νέας κατάστασης. Θεσμικά όργανα στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ, οι τακτικοί δικαστές και όλες οι επιτροπές που κατακρεούργησαν στην κυριολεξία τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω πως κατάφεραν να πείσουν τον Ιβάν για να ξεχάσει τα όσα απαράδεκτα τον πλήγωσαν. Ίσως η επικινδυνότητα που αναδύεται μέσα από τη νέα «επέλαση» του ερυθρόλευκου Αττίλα, οι επιτελείς του οποίου ελέγχοντας πολιτικούς, αλλά και συγκεκριμένους δικαστές, απειλούν με μια νέα επιβολή δικτατορίας στο χώρο, να υποχρέωσε τον ηγέτη του ΠΑΟΚ να δώσει τόπο στην οργή και να δεχθεί να συμπορευτεί με αυτούς που τον πούλησαν. 

Σαφέστατα ο Ιβάν δεν γνωρίζει πολύ καλά το τι συμβαίνει εδώ στα κλειστά και μακρινά για αυτόν παρασκήνια, όσο οι έμπιστοι συνεργάτες του. Για αυτόν ακριβώς το λόγο οι τελευταίοι οφείλουν να του καταστήσουν με μεγάλη σοβαρότητα και ακρίβεια πως έχουν τα πράγματα και με ποιον τρόπο επιβάλλεται να συμφωνηθεί η νέα «συμπόρευση». 

Η δική μας άποψη είναι ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με τρόπο στέρεο και ρεαλιστικό. Κι αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από το να γίνουν αποδεκτοί όροι που θα τους επιβάλλει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ αυτή τη φορά, με ότι σημαίνει αυτό. Οι εκλογές της ΕΠΟ (αν γίνουν και όταν γίνουν) είναι η πρώτη δοκιμασία και το πρώτο τεστ. Εκεί θα φανεί συγκεκριμένα αν εισακούστηκε ο ΠΑΟΚ αλλά και αν υπήρξε πρόθεση από μέρους του Ιβάν να αλλάξει πολλά σε συσχετισμούς και σε πρόσωπα από την πρώτη συγχώνευση, στην οποία δεν έθεσε το παραμικρό αίτημα και δεν εκδήλωσε την ελάχιστη επιθυμία να εποπτεύσει, να διευθύνει ή και να χειραγωγήσει. Κάτι βέβαια που δεν το έκανε στην πρώτη συμπόρευση και όπως αποδείχθηκε το πλήρωσε και ακριβά.

ΥΓ1: Στο χθεσινό σχόλιο οι δύο φωτό αφορούσαν περιπτώσεις που επιβεβαίωναν τον παρασιτικό ρόλο ενός συστήματος που ταλαιπωρεί τον ΠΑΟΚ εδώ και αρκετά χρόνια. Ο Κίτσιου μέσα από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ, αξιόλογος νεαρός αμυντικός που κλήθηκε και στο εθνικό μας συγκρότημα, σε ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία απαξιώθηκε. Προφανώς για να αδειάσει κάποια θέση και να την εκμεταλλευτεί ένας αετονύχης μάνατζερ ή διαμεσολαβητής ή συμβουλάτορας. Σήμερα διαβάζουμε ότι ο Κίτσιου συμπεριλαμβάνεται στην καλύτερη ενδεκάδα του τουρκικού πρωταθλήματος! Η άλλη φωτογραφία απεικονίζει τον πολυτάλαντο Λάμπρου, του οποίου το δράμα είναι μεγάλο και αφόρητο. Ο τρόπος διαχείρισης των ικανοτήτων του, χαρακτηρίζεται από όλους απαράδεκτος, αντιποδοσφαιρικός και κατακριτέος. Θα μου πείτε εδώ αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή με καραμπόλα ο τρίτος δανεισμός του Γιαννούλη, εδώ θα κολλήσουμε;

ΥΓ2: Δύο τρία λαθάκια χθες. Δεν… μιλούσε αλλά φαινόταν από μακριά για όσους έχουν μυωπία. Όπως επινοήθηκαν αγορές και πωλήσεις και όχι πλαστογραφήθηκαν. Τέλος συμβούλευσαν λαθεμένα και όχι παραπλάνησαν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.