Ιβάν, λευκή επιταγή σε κανέναν απ’ όσους αποδείχθηκαν ανίκανοι και… «επικίνδυνοι»

Δημήτρης Μπούζας29 Αυγούστου 2020

Η «επιστροφή» στην κορυφή μετά την περσινή τραγική και παταγώδη αποτυχία απαιτεί γενναίες παρεμβάσεις με ανατροπές και διορθωτικές κινήσεις σε όλα τα επίπεδα

Το σημερινό σχόλιο είναι συνέχεια (και όχι απλό συμπέρασμα) του χθεσινού. Κι αυτό, γιατί το κυρίαρχο θέμα που αφορούσε τα όσα εντυπωσιακά και θετικά προέκυψαν από την πανθομολογούμενη υπερπολύτιμη πρόκριση και την ευθύνη της διαχείρισής της είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

Ως εκ τούτου κρίνεται αναγκαίο να επιμείνουμε σε μία προσπάθεια προκειμένου να γίνουν κατανοητά συγκεκριμένα και εξαιρετικής σημασίας στοιχεία που θα βοηθήσουν ώστε να αποφευχθεί η ήδη υφέρπουσα εξαφάνισή τους. Άλλωστε η παραπλάνηση και η παραπληροφόρηση έχουν πρόθυμους εκπροσώπους, κινούμενους βέβαια με διαφορετικές προθέσεις και εξαρτήσεις.

Έχουμε και λέμε: Είναι γνωστό ότι στο παιχνίδι με την Μπεσίκτας και στο αποτέλεσμά του, κάποιοι ανιδιοτελείς και αγνοί (όπως ο κόσμος του ΠΑΟΚ), ακούμπησαν ευχές και προσευχές σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Όπως το ίδιο όμως γνωστό είναι ότι στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα κάποιοι άλλοι τζογάρισαν – στην κυριολεξία -, άλλου είδους προοπτικές και συναισθήματα. Για να μην υποχρεωθούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες θα μείνουμε στο λακωνικό και απλό: ότι οι τελευταίοι ποντάρισαν στην λήθη. Ή αν θέλετε στην άμεση παραγραφή ευθυνών για όσα δραματικά συνέβησαν στη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Όποιοι και αν είναι αυτοί, φαντασιώθηκαν το νεαρό Τζόλη με ένα τεράστιο σφουγγάρι να σβήνει σε χρόνο ρεκόρ τα ανομήματά τους από έναν μαυροπίνακα μιας τραγικής χρονιάς. Μιας περιόδου γεμάτης απογοητεύσεις, αποτυχίες και ήττες σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικά, διοικητικά, οικονομικά, επικοινωνιακά και… νομικά).

Σ’ αυτούς τους τελευταίους που θεωρούν την πρόκριση σαν ένα απαλλακτικό βούλευμα από στημένο εφέτη (κάτι θα σας θυμίζει αυτό από Λιμάνι), θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τη συμπεριφορά τους με τις ίντριγκες, τη στρεβλή ενημέρωση του μεγαλομετόχου τις Κερκόπορτες τύπου… Αλέκου, την από το πουθενά ανεμπόδιστη δημιουργία θέματος πολυιδιοκτησίας, το φρικώδες σκάνδαλο των δελτίων και πολλών άλλων εξόχως επιβαρυντικών αφελειών και παραλείψεων. Να τους υπενθυμίσουμε ότι όλα αυτά τα ηττοπαθή και επιβαρυντικά δεν ξεχάστηκαν. Άλλωστε μένει ακόμη νωπή η εκκωφαντική «φωνή» μιας ιστορικής – όπως αποδείχθηκε – και τεκμηριωμένης άποψης των οργανωμένων.

Δεν αναφερόμαστε στο σύνολο των έμπιστων διοικητικών και στενών συνεργατών του μεγαλομετόχου. Γιατί και στην ΠΑΕ υπάρχουν ελάχιστοι, αλλά σκληρά εργαζόμενοι και πιθανότατα μη εισακουόμενοι. Απευθυνόμαστε σε εκείνους τους συγκεκριμένους που αποδείχθηκαν ελλειποβαρείς, ανίκανοι και επικίνδυνοι. Κάποιοι απ‘ αυτούς βέβαια δεν έχουν καμία σχέση συναισθηματική με τον ΠΑΟΚ. Πολύ περισσότερο και με το ΠΑΟΚτσήδικο DNA.

Κλείνοντας και απευθυνόμενοι αυτή τη φορά στον Ιβάν ο οποίος έχει το κουράγιο να πληρώνει ακόμη τα λάθη τους, τον ενημερώνουμε ότι είναι δικαίωμά του και αν θέλει μπορεί να τους συγχωρήσει. Απλά εμείς θα θέλαμε να μην τους δώσει από εδώ και πέρα λευκή επιταγή για οποιοδήποτε σοβαρό θέμα του συλλόγου. Η επιστροφή στην κορυφή και η αναγκαία πλέον επανεκκίνηση, σήμερα περνά μέσα από ριζοσπαστικές αποφάσεις με ανατροπές και αντίστοιχες επιβραβεύσεις και εκτιμήσεις. Όπως και να ’χει επαναλαμβάνουμε ότι η τεράστια πρόκριση θα πρέπει να αποτελέσει θεμέλιο δημιουργίας για να κτιστεί επάνω της ο νέος ΠΑΟΚ και όχι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους ένοχους της τραγικής περσινής χρονιάς.

Υ.Γ.1: Διαρροές (;) με ανοησίες! Έβγαλαν στο σφυρί τον μισό ΠΑΟΚ, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει ανάγκη ενίσχυσης ξεπουλώντας τους πάντες και τα πάντα. Στον κατάλογο έβαλαν και τον Πέλκα!

Υ.Γ. 2: Εν αναμονή της παρέμβασης του Ιβάν για τη λύση της εκκρεμότητας με τον Βιεϊρίνια αξίζει να επαναλάβουμε ότι στο συγκεκριμένο θέμα υπήρξε θλιβερό παρασκήνιο που δεν τιμά αυτούς που το εμπνεύστηκαν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.