Ιβάν «επιστράτευσε» τους άξιους μέσα από την «οικογένεια ΠΑΟΚ»

Δημήτρης Μπούζας28 Ιουλίου 2020

INFO

Ο μεγαλομέτοχος έχει την ευκαιρία να ενισχύσει και να θωρακίσει το σύλλογο και την επένδυση του, επιλέγοντας αξιόλογα στελέχη πανελλήνιας εκτίμησης και αναγνώρισης που βρίσκονται «εντός... των τειχών της Τούμπας».

Το «κλίμα», όπως οι συνθήκες, αλλά και οι προοπτικές, μετά την αποτυχημένη χρονιά και το αγωνιστικό ξεστράτισμα της ομάδας, αλλά και των όσων συνέβησαν εξωαγωνιστκά με κορυφαία περίπτωση το «σοκ των δελτίων», οδηγεί μονοδιάστατα σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. 

Σε αυτήν των αναγκαίων και ριζικών αλλαγών σε όλα τα μέτωπα. Αλλά και σε μια διεύθυνση, σε αυτή του μεγαλομετόχου του οποίου ο ρόλος και η υποχρέωση επισημάνθηκαν με ένα εξαιρετικά ρεαλιστικό τρόπο στην προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωση του Σ.Φ. ΠΑΟΚ θύρας 4. 

Την άποψη μου για την οποία, διατύπωσα στο σαββατιάτικο σχόλιο μου ως εξής: «Εντυπωσιακά ουσιαστική και αψεγάδιαστη θα έλεγα, η μακροσκελής αλλά ιδιαίτερα προσεκτική ανακοίνωση του Σ.Φ ΠΑΟΚ Θύρα 4. Ήταν μία επιτομική ιχνηλάτηση των λαθών της χρονιάς, αλλά και των διαχρονικών παθογενειών του ΠΑΟΚ. Θα το χαρακτήριζα συμβουλευτικό αλλά και προειδοποιητικό κείμενο για μια νέα αρχή. Θα ήταν ευχής έργο να μεταφραστεί και να ενημερωθεί χωρίς παρεμβολές και αλλοιώσεις ο Ιβάν Σαββίδης».

Πιστεύω κι ελπίζω πως με τον έναν ή και τον άλλο τρόπο οι οργανωμένοι θα διασφάλισαν την περίπτωση αυτά τα τόσο σημαντικά που «είπαν» ή που έγραψαν και τα οποία αποτελούσαν μια θέση και μια άποψη απαλλαγμένες παντελώς από φτηνές σκοπιμότητες και εξαρτήσεις, να τεθούν υπόψιν του μεγαλομετόχου. 

Το ιδανικότερο βέβαια θα ήταν να περάσει στα χέρια του μια μετάφραση (όχι πειραγμένη) της ανακοίνωσης, ώστε να ενημερωθεί για το τι πιστεύει ο κόσμος του ΠΑΟΚ και να κινηθεί αναλόγως. Γιατί στα αλήθεια επισημάνθηκαν εξαιρετικής κρισιμότητας θέματα. Θα έλεγα πως έχουν χρέος κάποιοι έμπιστοι προσωπικοί του φίλοι που έχουν την ευκαιρία να συζητάνε μαζί του τα πάντα και όχι μόνο τα του ποδοσφαίρου, να του πουν τι λέει ο κόσμος του ΠΑΟΚ και τα οποία πιθανότατα να μην φτάνουν μέχρις εκείνον, γιατί έτσι βολεύει κάποιους. 

Αναφέρομαι στην ανακοίνωση γιατί και το σημερινό μου σχόλιο όπως και αρκετά του παρελθόντος, αφορά ένα από τα πλέον μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και που στο σύνολο τους βέβαια αποδείχθηκαν αυτοκαταστροφικά. Σε αυτό της αναγκαίας ενίσχυσης και θωράκισης του συλλόγου, του οποίου η διοικητική εκπροσώπηση επιβάλλει και απαιτεί άμεσες διορθωτικές κινήσεις και αλλαγές. 

Όπως έχουν τα πράγματα ο Ιβάν αναλαμβάνει το χρέος να προχωρήσει σε τολμηρές τομές και αποφάσεις. Ένα «ξεσκαρτάρισμα» και προσθήκες υψηλού βεληνεκούς. Να μείνουν όσοι κριθούν ικανοί και οι υπόλοιποι να αξιολογηθούν ανάλογα με το που θα μπορούν να φανούν χρήσιμοι. Δεν είναι ώρα ούτε και στις προθέσεις μας να αναφερθούμε σε ονόματα. Όμως το ότι ο ΠΑΟΚ υπέστη πολλές επικοινωνιακές – και όχι μόνο – ταπεινώσεις και βρέθηκε απροετοίμαστος να αντιμετωπίσει οργανωμένους εχθρούς, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Οι υβριστές και συκοφάντες του ακόμη και σήμερα βυσσοδομούν ανεμπόδιστα. 

Η απόφαση του CAS (ημιτελής δικαίωση και σε πρώτο επίπεδο) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι για όλες τις άλλες επικοινωνιακές και θεσμικές ολιγωρίες και ήττες. Ναι, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αλλαγές σημαντικές. Επιβάλλεται να ενισχυθεί και να θωρακιστεί – το επαναλαμβάνουμε - σε όλα σχεδόν τα επίπεδα. Επί του προκειμένου θα θέλαμε να επαναλάβουμε κάποιες θέσεις που αναπτύξαμε στο παρελθόν απευθυνόμενοι καλοπροαίρετα στον μεγαλομέτοχο. Του είχαμε ζητήσει να «αντλεί λύσεις» για τη στελέχωση του συλλόγου και μέσα από την μεγάλη δεξαμενή της ασπρόμαυρης οικογένειας. Κι αυτό γιατί υπάρχουν αποδεδειγμένα ικανοί ΠΑΟΚτσήδες και στον χώρο που μπορούν να βοηθήσουν. 

Εξαιρετικοί επιστήμονες, εξέχουσες προσωπικότητες που είναι σε θέση να δώσουν «ανάστημα» και «λαμπρή εκπροσώπηση» στο σύλλογο, δεν λείπουν από τον ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή προβάλλουν δύο ονόματα: Φράγκος Φραγκούλης και Γιώργος Λυσσαρίδης. Είναι αλήθεια πως κάποια στιγμή στο παρελθόν ο Ιβάν «μίλησε» μαζί τους. Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να τα ξαναπούν. Η παρουσία τους είναι σε θέση να αλλάξει πολλά. 

Όσο για τους ξενόφερτους που κατά καιρούς επισκέπτονται την Τούμπα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που δικαιώνουν αυτούς που τους επιλέγουν. Έρχονται… θησαυρίζουν και απέρχονται αφήνοντας πίσω τους ερείπια καμιά φορά, αλλά και αρκετές υποψίες. Αλήθεια τι «λιγότερο» από αυτούς έχει ο Κούλης Αποστολίδης;

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.