Ιβάν, αυτό δεν είναι ομάδα αλλά... ούτε και οικογένεια

Δημήτρης Μπούζας17 Μαρτίου 2021

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες της στήλης, κατ΄ επέκταση και στον κόσμο του ΠΑΟΚ, τον αγώνα που δώσαμε για να προλάβουμε το κακό. Από τα πρώτα σημάδια του εκφυλισμού προειδοποιήσαμε για τον κίνδυνο της ενδεχόμενης εκτροπής. Σταθήκαμε αμετακίνητοι απέναντι σε μια μιντιακή πλειοψηφία στήριξης, η οποία με μεγάλη άνεση και για τους όποιους δικούς της λόγους, κάλυπτε ενοχές και δοξολογούσε άσχετους, ανίκανους και μοιραίους. 

Συνέβησαν πολλά τραγικά και ακατανόητα. Όμως είχαν όλα την ίδια τύχη. Έμπαιναν κάτω από το χαλάκι. Οι «πρόθυμοι» της ενημέρωσης, είχαν αναλάβει εργολαβικά τον ενταφιασμό τους. Σήμερα βέβαια ξεχνούν τα όσα έγραφαν και όσα έλεγαν και αποτολμούν να αρθρώσουν κάποιες «παρατηρήσεις« για ευθύνες εκείνων που τόσο προκλητικά υποστήριζαν. Ο απολογισμός των εγκληματικών απερισκεψιών είναι πραγματικά εφιαλτικός. Ιδιαίτερα σκληρή χαρακτηρίζεται η διαπίστωση για το πλήγμα που υπέστη το κύρος του συλλόγου. Αποδεδειγμένα και ολοφάνερα ο «όλος οργανισμός» είχε μετατραπεί σε ένα ελεύθερο πεδίο δράσης των κάθε είδους νταραβερτζήδων και διαμεσολαβητών. 

Περίεργες αγορές και ακόμη πιο περίεργες πωλήσεις. Το πάρτι των μανατζαρέων ήταν ατέλειωτο. Και ξαφνικά «ξύπνησαν» όλοι! Κι αυτό έγινε όταν διαπίστωσαν με ποιο ρόστερ αγωνιζόντουσαν οι πρώην νταμπλούχοι για να κατακτήσουν προδιαγεγραμμένους και εφικτούς στόχους και με τι απόγνωση ο νέος κόουτς επιχειρούσε να διορθώσει τα αδιόρθωτα. Κάπως αργά βέβαια έγινε αντιληπτό στο σύνολο του το κακό. Όσο για τους ενόχους, αυτοί κυκλοφορούν άνετα, χωρίς να αισθάνονται την παραμικρή τύψη για την μεγάλη ζημιά που προκάλεσαν. Δυστυχώς όμως και ο «όλος ο οργανισμός» στο σύνολο του νοσεί βαρύτατα. Θέλετε δύο απλά και χαρακτηριστικά παραδείγματα; 

Ο τεχνικός διευθυντής που προκάλεσε το μεγαλύτερο κακό, πετσοκόβοντας το ρόστερ και αφήνοντας την ομάδα χωρίς εναλλακτικές λύσεις και ποιοτικούς βασικούς παίκτες, διαισθανόμενος τον κίνδυνο που διατρέχει να απομακρυνθεί βιαίως μετά τα όσα απίστευτα διέπραξε και όντας ενεργός, είχε κλείσει συμφωνία κρυφά με μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας της πατρίδας του, η οποία υπάρχει πιθανότητα να υποβιβαστεί και στην τρίτη (τόσο πετυχημένος ήταν). Αυτός λοιπόν, χωρίς ίχνος ντροπής εξακολουθεί να συνοδεύει την αποστολή του δικέφαλου σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Το δεύτερο, αφορά την αποκάλυψη των ταραγμένων σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στους βασικούς παίκτες, με τις συζύγους ορισμένων διαδικτυακά να λύνουν διαφορές και να αλληλοκατηγορούνται. 

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε αγαπημένο μότο του Ιβάν ήταν και είναι: «Εμείς η οικογένεια ΠΑΟΚ». Κάτι που το πίστευε και αγωνίστηκε να το επιβάλλει, να το εμπεδώσει και να το νιώσει απόλυτα ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς χάθηκε κι αυτό. Όπως χάθηκαν και τόσα άλλα με την ανικανότητα κάποιων άσχετων να προστατεύσουν και την ομάδα και την οικογένεια, αλλά και την επένδυση του μεγαλομετόχου. Θα έλεγα πως δεν είναι του παρόντος να αναφερθούμε σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν την γενική αποσάθρωση. Εκείνο που προέχει και πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι η άμεση ανάγκη μιας παρέμβασης του Ιβάν με κάποιες αποφάσεις που θα μπορούσαν να φρενάρουν σε αυτό το σημείο την εκτροπή. Μια παρέμβαση που θα έχει στόχο να αλλάξει – όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες – την ψυχολογία όλων. Και της ομάδας και του κόσμου. Γιατί αυτή τη στιγμή και έτσι όπως έχουν τα πράγματα, αυτό που βλέπουν όλοι είναι πως ούτε η ομάδα έχει ηθικό και προοπτικές, αλλά ούτε και η οικογένεια ΠΑΟΚ αισθάνεται όπως θα έπρεπε.

ΥΓ: Διαρροή από το σκεπτικό του αθλητικού δικαστή που εκδίκασε την υπόθεση που αφορούσε την επίθεση των ερυθρόλευκων κάφρων σε αξιωματούχο (!) του Άρη: «Μετά το τέλος του αγώνα δέκα έως δεκαπέντε φίλαθλοι της εγκαλουμένης από τη θύρα V.I.P., πάνω από τη φυσούνα στην είσοδο των αποδυτηρίων, εξύβρισαν αξιωματούχο της αντίπαλης ομάδας καθώς και το διαιτητή του αγώνα και συγκεκριμένα απευθυνόμενοι στον πρόεδρο της φιλοξενούμενης ομάδας του είπαν: «Μη μιλάς ρε αρχ…, θα σας γαμ…, αρκετή υπομονή κάναμε ρε υπηρέτριες». Από τους VIP του Ολυμπιακού πάντως, δεν γλύτωσε ούτε ο διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος με τη συνηθισμένη σε όλα τα γήπεδα φρασεολογία: «Ρε πούσ.. εδώ ήρθες να τα κάνεις αυτά, θα σε γαμ…».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.