Ηττα για τον Παναθηναϊκό με τρίποντο «μαχαιριά» στην εκπνοή (vid)

Metrosport Team11 Φεβρουαρίου 2023

Την ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Βαλένθια με 91-92 στο ΟΑΚΑ με τρίποντο «μαχαιριά» στην εκπνοή της αναμέτρησης για την 24η αγωνιστική της Turkish Airlines Euroleague. Αυτή ήταν η 16η ήττα για τους «πράσινους» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ενώ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 13-11 και παρέμειναν στην πρώτη οκτάδα.

Ήρωας για την ισπανική ομάδα και «δήμιος» για το «τριφύλλι» ο Κρις Τζόουνς που ήταν αυτός που σημείωσε το νικητήριο τρίποντο με την κόρνα της λήξης. Ο Αμερικανός γκαρντ των «νυχτερίδων» είχε συνολικά 24 πόντους με τους 11 εξ΄αυτών στην τελευταία περίοδο.

Ο αγώνας

Παρά τις απουσίες, ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε στο δεκάλεπτό με 26-21 και πήγε στην ανάπαυλα μπροστά στο σκορ με 49-42. Στο διάστημα αυτό, ο Πάρις Λι με 11 πόντους και ο Αρτούρας Γκουντάιτις με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ ήταν οι διακριθέντες για τους γηπεδούχους. Παράλληλα, την πρώτη τους εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό έκαναν και οι νεοαποκτηθέντες Ματ Τόμας και Δημήτρης Αγραβάνης ο οποίος αποδοκιμάστηκε από μερίδα του κόσμου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ισπανική ομάδα μπήκε καλύτερα και πήρε την πρωτοπορία (60-63, 28'). Γκριγκόνις, Λι και Τόμας έδιναν σκορ από το τρίποντο αλλά το ίδιο έκανε και ο Κλαβέρ και η Βαλένθια πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (75-79). Ο Γκουντάιτις πήρε φωτιά και με τρία γκολ-φάουλ έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (84-81, 37').

Με τέσσερις δικούς του πόντους, ο Κρις Τζόουνς διαμόρφωσε το 84-85 (38'20") και οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία μέχρι και το 90-89 με το καλάθι του Λι. Ο Πρέπελιτς έκανε λάθος στην επόμενη φάση και μετά φάουλ στον Ματ Τόμας. Εκείνος έχασε την πρώτη βολή, έβαλε τη δεύτερη και έγραψε το 91-89 στα 17’’ για τη λήξη. 

Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να μην κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση, ο Κρις Τζόουνς «ροκάνισε» τον χρόνο όσο έπρεπε και με μία προσποίηση «άδειασε» τον Ουίλιαμς και εκτέλεσε εύστοχα στο μηδέν δίνοντας τη νίκη στη Βαλένθια με 91-92.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 49-42, 68-69, 91-92

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.