Ήττα για το Περιστέρι που πάει από τον δύσκολο δρόμο για τους «16»

Metrosport Team06 Δεκεμβρίου 2023

Σε μία εντός έδρας ήττα που εξάλειψε τις μικρές πιθανότητες που είχε για την πρωτιά στον 1ο όμιλο του BCL υποχρεώθηκε το Περιστέρι από τη Λε Μαν με 78-86. Έτσι η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα πάει στα play in της διοργάνωσης και μένει να φανεί αν θα πάει σε αυτά με πλεονέκτημα ή μειονέκτημα έδρας, ανάλογα με το ποια θέση θα καταλάβει, αν και το πιθανότερο είναι να μείνει στην 3η.

Το Περιστέρι περιμένει στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου του από τη Μάλαγα να κάνει το αυτονόητο νικώντας εντός έδρας τη Φάλκο προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στα play in. Μέσα στα σενάρια υπάρχει κι αυτό του ελληνικού «εμφυλίου» με τον Προμηθέα!

Το Περιστέρι μπήκε με διάθεση να πιέσει στην άμυνα και μέσα από αυτήν βρήκε ρυθμό στην επίθεση. Έτσι στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν μπροστά με 25-14. Στις αρχές της δεύτερης περιόδου άνοιξε την «ψαλίδα» στους 15 (29-14) με τους Ράγκλαντ και Ντάνγκουμπιτς να κάνουν εξαιρετική δουλειά και τον Τόμπσον να δυσκολεύει τους Γάλλους στο παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Η Λε Λαν όμως μέσα από την άμυνα της άλλαξε τα δεδομένα και κατάφερε να μειώσει ακόμη και στον πόντο (34-33) πριν κάνει ο Ράγκλαντ το 36-33 του ημιχρόνου.

Οι «κυανοκίτρινοι» έκαναν μια προσπάθεια και πάλι για να ξεφύγουν στις αρχές του δεύτερου μέρους, όμως οι Γάλλοι είχαν και πάλι απάντηση, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν στους 44 πόντους στο 24’ και να προηγηθούν για πρώτη φορά με 48-50 στο 27’. Το Περιστέρι ξαναπήρε το προβάδισμα όμως 10 λεπτά πριν το τέλος όλα ήταν ανοιχτά (58-55).

Το Περιστέρι είχε δυσκολίες στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, η Λε Μαν βρέθηκε μπροστά με 74-67 και μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό τα πάντα είχαν κριθεί (71-80).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.