Ήττα για την Εθνική Νέων Ανδρών στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U20

Κωστής Παναγιώτου16 Ιουλίου 2022

Η η Εθνική Νέων Ανδρών δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20, καθώς γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων από το Ισραήλ, με 69-65, πληρώνοντας το κακό ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά βρέθηκε από πολύ νωρίς στον αγώνα να κυνηγάει το σκορ, με τις αποφάσεις στην επίθεση να είναι κάκιστες και η συνοχή στην άμυνα μηδενική. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα προσπάθησε να ροκανίσει τη διαφορά με τον Λευτέρη Μαντζούκα μπροστάρη, μειώνοντας στο ημίχρονο στους 8 πόντους (42-35).

Στο δεύτερο μέρος ο Όμηρος Νετζήπογλου βοήθησε στην επίθεση σημαντικά, δίνοντας την απαραίτητη ώθηση και στην υπόλοιπη ομάδα να πιστέψει στην ανατροπή. Επτά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να ισοφαρίσει, σε 53-53.

Παρόλα αυτά οι βεβιασμένες επιθέσεις και οι κακές αποφάσεις εμπόδισαν την ελληνική ομάδα να πάρει κεφάλι στο σκορ. Τελικά οι Ισραηλινοί βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν μετά την ελληνική αντεπίθεση και πήραν τη νίκη.

Από την Ελλάδα ξεχώρισαν ο Λευτέρης Μαντζούκας με 16 πόντους (5/5 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), ο Όμηρος Νετζήπογλου με 13 πόντους (3/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα) και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης με 10 πόντους (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Στον όμιλο της Ελλάδας βρίσκονται εκτός από το Ισραήλ, η Ιταλία και η Πορτογαλία, οι οποίες κοντράρονται αυτή τη στιγμή. Αύριο (18/7) η Εθνική θα αντιμετωπίσει τους Ιταλούς, στις 17:30 ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.