Ιτούρμπε: Ψάχνοντας τον... «Χουάν» στο πλάνο του Μπούργος

Metrosport Team27 Μαρτίου 2022

Το καλοκαίρι το όνομα του Χουάν Ιτούρμπε μπήκε δυνατά στο ρεπορτάζ του Άρη με τον Παραγουανό ποδοσφαιριστή με μεγάλες παραστάσεις από το εξωτερικό να μοιάζει έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αυτό που θα τον έκανε κάτοικο Θεσσαλονίκης έπειτα από μία τριετία στα γήπεδα του Μεξικού με την Πούμας όπου σκόραρε 93 γκολ και έκανε τους ανθρώπους του Άρη να θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός προ οκταετίας είχε κάνει τη Ρόμα να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ και να αποκτήσει από την Βερόνα τον ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την Σέρο Πορτένιο ενώ στην καριέρα του συνολικά είχε περάσει από αρκετές ομάδες, μεταξύ αυτών και οι Μπόρνμουθ, Τορίνο, Τιχουάνα, Ρίβερ Πλέιτ, Κιλμές όπως και η Πατσούκα. 

Στην εποχή Άκη Μάντζιου

Όλα αυτά μέχρι ο… Ιτούρμπε να βρεθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 7 Αυγούστου και έπειτα να ανακοινωθεί από τους «κιτρινόμαυρους». Ο ίδιος ξεκίνησε τη χρονιά με τον Άκη Μάντζιο στην άκρη του πάγκου του Άρη και συνεχίζει με τον Χερμάν Μπούργος, με τον οποίο φαίνεται πως μιλάνε την ίδια ποδοσφαιρική… γλώσσα!

Με τον Έλληνα τεχνικό ο Παραγουανός πήρε τις ευκαιρίες του ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στον βαθμό που έπρεπε μετρώντας 23 συμμετοχές, 19 για το πρωτάθλημα και 4 για το Κύπελλο Ελλάδος, πετυχαίνοντας ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ με το μέχρι πρότινος alter ego του Τσόλο Σιμεόνε σε 5 αναμετρήσεις και συνολικά 387 αγωνιστικά λεπτά σκόραρε επίσης ένα γκολ, αυτό απέναντι στον Ατρόμητο στις 23/2.

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής κατά το πρώτο του διάστημα στην Ελλάδα στάθηκε άτυχος καθώς έμεινε εκτός αγωνιστικών χώρων έχοντας υποστεί μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου γόνατος κάτι που σίγουρα έπαιξε ρόλο στο να ανταποκριθεί στο μέγιστο στα όσα ήθελαν από αυτόν οι «κιτρινόμαυροι». Ο ίδιος έχει ξεκινήσει σε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος βρίσκοντας γκολ ανά 1021 λεπτά, αριθμοί που δεν ανταποκρίνονται στα όσα περίμεναν από αυτόν οι άνθρωποι του Άρη κάτι που φαίνεται να αλλάζει στην εποχή Μπούργος.

Η... υπόκλιση στον Μπούργος

Δεν είναι λίγοι που σε αποστροφές του λόγου τους εκφράζουν πως ο Αργεντίνος έχει μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία των παικτών κάτι που σημείωσε και ο Ιτούρμπε μιλώντας στο ESPN της Λατινικής Αμερικής. Ο έμπειρος εξτρέμ στο ντεμπούτο του Χερμάν Μπούργος φρόντισε να τον υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο σκοράροντας στην ευρεία νίκη του Άρη επί του Ατρομήτου σημείωσε στις δηλώσεις του, «Ήρθε στην ομάδα σε μία δύσκολη στιγμή, όπου είχαμε μερικά άσχημα αποτέλεσμα. Ωστόσο μας βοήθησε πάρα πολύ, κάναμε μερικές σερί νίκες και γενικά μας έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία του. Ήρθε ο Μπούργος στη ομάδα και κάνουμε τα πράγματα σωστά».

Στην προσπάθεια για την αγωνιστική ανάκαμψη του ποδοσφαιριστή έχουν παίξει ρόλο και οι απουσίες των μεσοεπιθετικών του Άρη, όπως οι Μπερτόγλιο, Μαντσίνι και Γκάμα, που έμειναν εκτός για διαφορετικούς λόγους το τελευταίο χρονικό διάστημα ανοίγοντας τον δρόμο για τον Ιτούρμπε!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.