Ιτούδης: «Η ομάδα κατάφερε πάρα πολλά, είπα στον Λαρεντζάκη ότι θα κεράσω αν...»

Metrosport Team15 Νοεμβρίου 2022

Συγχαρητήρια σε όλη την Εθνική ομάδα έδωσε ο Δημήτρης Ιτούδης καθώς με τη σπουδαία νίκη της επί του Βελγίου με 70-72, πηρε την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ που θα γίνει το 2023 σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία.

Ο προπονητής της «γαλανόλευκης» στάθηκε στην τεράστια προσπάθεια των παικτών που όπως είπε κατάφεραν πάρα πολλά.

«Είπα στον Λαρεντζάκη αν πάρεις ένα επιθετικό θα κεράσω όλη την ομάδα και τα κατάφερε (γέλια). Αυτή η ομάδα κατάφερε πάρα πολλά. Σε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι πήραμε μια διαφορά επτά πόντων και είπαμε να αφήσουμε τον ενθουσιασμό για να μη χάσουμε το μομέντουμ», είπε αρχικά ο Ιτούδης.

«Ο Λούντζης και όλοι ήταν πολύ σημαντικοί. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε όλα τα λεπτά ο Τσαλμπούρης. Βρήκαμε αρκετά σουτ, ήμασταν καλοί στα επιθετικά ριμπάουντ και στην άμυνα ανταποκριθήκαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Ευχαριστούμε τον κόσμο, έκλαιγαν κάποιοι στην εξέδρα. Είχαμε πει πως όλοι οι παίκτες θα χρειαστεί να παίξουν μία ή και δύο θέσεις παραπάνω.

Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την άμυνά μας, βάλαμε παγίδες για να αντιμετωπίσουμε τον Ομπασοχάν και κάναμε προσαρμογές. Πήραμε κάποια πολύ σημαντικά ριμπάουντ απέναντι σε ψηλές πεντάδες. Το ήθελε αυτή η ομάδα και το έδειξε. Για δεύτερο συνεχές παιχνίδι έχουμε κλεψίματα πολλά, οδηγήσαμε σε πολλά λάθη τον αντίπαλο και ήμασταν συνεπείς στο πλάνο μας» πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην κάμερα της Nova.

Αναλυτικά και όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου

«Προφανώς, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου, την ομάδα μας. Αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα, που ήρθε εδώ και έδωσε μια μεγάλη μάχη, αλλά και την προηγούμενη. Δυστυχώς, έχουμε αυτού του είδους τη διοργάνωση, που πρέπει να αλλάζουμε ρόστερ ανά λίγες ημέρες. Αναρωτιέμαι πώς λέμε στους παίκτες για τον ρυθμό... Πώς να έχουμε ρυθμό όταν συναντιόμαστε για μια μέρα και μετά παίζουμε έναν "τελικό" απέναντι σε μια καλή ομάδα, της οποίας το ρόστερ είναι κοινό κατά 90% με αυτό που είχε στο Eurobasket; Ήταν ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ομάδα που προκρίθηκε, αλλά και στον κόσμο. Ήταν σπουδαία η προσπάθειά τους για να έρθουν εδώ. Τραγούδησαν μαζί μας τον Εθνικό Ύμνο.

Ήταν ένα απαιτητικό ματς και οι παίκτες άφησαν στο παρκέ ό,τι είχαν. Την καρδιά τους, τη ψυχή τους, τα πάντα. Μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο set παιχνίδι και να σουτάρουμε καλύτερα. Ήρθαν παίκτες από την Euroleague και όλοι μας έδωσαν νέες διαστάσεις στο παιχνίδι και τη δημιουργία μας. Ο Νικ Καλάθης είχε 10 ασίστ.

Καταφέραμε να συγκεντρωθούμε σε όσα έχουμε ως ομάδα, στην ταυτότητά μας. Θυσιάσαμε τα σώματά μας και παίξαμε σπουδαία άμυνα. Επιτρέψτε μου να πω ότι στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε με δυο ψηλούς που έκαναν τρομερή δουλειά, τον Τσαϊρέλη και τον Γόντικα. Όπως και ο Χαραλαμπόπουλος. Τελειώσαμε με τον Τσαλμπούρη που ήταν εξαιρετικός και έδειξε πως έχει χαρακτήρα να ξεπεράσει τα εμπόδια. Μάρκαρε τον Ομπασοχάν και τον Ταμπού στις αλλαγές. Πήραμε μεγάλα ριμπάουντ και στο τέλος ο Λαρεντζάκης... κέρδισε ένα δείπνο για την ομάδα, που θα το πληρώσω εγώ.

Καταφέραμε ως γκρουπ αυτό που θέλαμε μέσα σε σύντομο διάστημα. Δώσαμε χαρά στους Έλληνες και σε εμάς, που πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Συγχαρητήρια σε όλους. Ευχαριστούμε τους συλλόγους που μας επέτρεψαν να το κάνουμε, μέσα σε τόσες υποχρεώσεις. Η Φενέρ και ο Παναθηναϊκός θα παίξουν την Παρασκευή, ο Ολυμπιακός πετάει για το Μόναχο, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έχει την ομάδα του στη Ρουμανία, όπως και οι υπόλοιποι. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή ήρθαμε μαζί. Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε τις ομάδες και την ομοσπονδία, που μας βοηθάει σε κάθε βήμα».

Λαρεντζάκης: «Μεταμορφώνομαι με τη φανέλα της Εθνικής, περιμένω το κέρασμα»

Ο κορυφαίος της Εθνικής στο Βέλγιο Γιαννούλης Λαρεντζάκης τόνισε ότι μεταμορφώνεται όταν φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

Πρόσθεσε, δε, πως περιμένει το κέρασμα που έταξε ο κόουτς Ιτούδης για το κρίσιμο επιθετικό φάουλ που κέρδισε.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

«Όταν φοράω αυτή την στολή μεταμορφώνομαι και νιώθω πως μπορώ να κάνω τα πάντα. Είναι μια τεράστια νίκη, θέλαμε πολύ να είμαστε στο Παγκόσμιο, είμαστε χαρούμενοι και ξέραμε πόσο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι.

Η πίεση ήταν μεγάλη και οι συνθήκες όχι οι καλύτερες. Είμαστε καινούρια ομάδα. Μας είπε ο κόουτς να ηρεμήσουμε και βγήκαμε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Πείσμωσα και το πήρα πολύ προσωπικά. Ο κόουτς θέλει να κερδίζουμε επιθετικά φάουλ. Το κέρδισα το πιο κρίσιμο και περιμένω κέρασμα.

Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο, μας δίνει τεράστια βοήθεια».

Παπανικολάου: «Euroleague και FIBA μας κάνουν... λάστιχο»

Ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη νίκη-πρόκριση της Εθνικής στάθηκε στην όλη κατάσταση που επικρατεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μεταξύ Euroleague και FIBA

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA:

Για το ματς: «Αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αυτό το παράθυρο η ομάδα έπαιξε με δύο ομάδες που είχαν το ίδιο ρόστερ με το καλοκαίρι καταλαβαίνει κάποιος. Είναι δύσκολο να βρεθείς και να παίξεις σε δύο ματς. Για αυτό είναι σημαντικό και αξίζουν συγχαρητήρια. Και το λέω τώρα που κερδίσαμε. Δεν είναι ότι αν χάσουν σε ένα παράθυρο δεν κάνουν και σήμερα κάνουν. Ας κάτσουν κάτω οι αρμόδιοι και να δουν το καλό του μπάσκετ. Είναι άδικο για αυτά τα παιδιά».

Για την κατάσταση που επικρατεί με Euroleague και FIBA: «Μας βάζουν σε μια κατάσταση να γίνουμε λάστιχο Euroleague και FIBA να παίξουμε εδώ, μετά να πάμε Μόναχο και ο προπονητής μαζί. Θα το κάνουμε αλλά δεν γίνεται. Δεν είναι δυνατόν».

Για την παρουσία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Δεν δει σημασία αν θα είναι ο Καλάθης, ο Σλούκας, ο Αντετοκούμπο. Το θέμα είναι να είναι εκεί η Εθνική ομάδα. Αυτή η ομάδα μας έβγαλε από την αφάνεια».

Τσαλμπούρης: «Όσοι ήταν εδώ έδωσαν το 100%»

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης τόνισε πως για να έρθει αυτή η νίκη η Εθνική ήθελε προσπάθεια από όλους τους παίκτες της και πως όσοι ήταν εκεί έδωσαν το 100%.

«Δεν άλλαξαν πολλά πράματα. Για αυτή τη νίκη θέλαμε προσπάθεια και από τους 12 παίκτες και λέγαμε πως δε θα υπάρξει κάποιος ήρωας. Μέσα από την άμυνα κάναμε την προσπάθειά μας, ξεκινήσαμε από εκεί και αυτό μας έδωσε τη νίκη.

Έχουμε τις προσωπικότητες, ήρθαν και παιδιά από την Ευρωλίγκα που έχουν ποιότητα και εμπειρία. Παίκτες καταλύτες για εμάς. Είναι όμως συνολική η προσπάθεια. Ο Τσαϊρέλης ήταν κομβικός όπως και πολλά παιδιά. Ήταν μια άξια νίκη για εμάς.

Στην Εθνική υπάρχει μια δεξαμενή 100-150 παικτών, όσοι ήταν εδώ έδωσαν το 100% και το ίδιο θα έκαναν και όσοι δεν ήρθαν εδώ» είπε ο φόργουορντ-σέντερ της Μπέτις στη Nova.

Καλαϊτζάκης: «Μεγάλη προσπάθεια, συγχαρητήρια στην ομάδα»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης εκπροσώπησε τους παίκτες της Εθνικής στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με το Βέλγιο. Ο άσος του Παναθηναϊκού στάθηκε και αυτός στην μεγάλη προσπάθεια από όλους τους παίκτες.

«Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Ήταν μια πολύ μεγάλη, τεράστια νίκη για εμάς. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα και αναγκάσαμε το Βέλγιο σε 26 λάθη. Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε, ήμασταν μαζί για τρεις μέρες. Το ρόστερ ήταν διαφορετικό σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος, συγχαρητήρια στην ομάδα» τόνισε ο Καλαϊτζάκης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.