«Ο Μπούργος ήθελε την προοπτική της Ευρώπης, σχεδίαζε την επιθετική τακτική της Ατλέτικο»

Metrosport Team16 Φεβρουαρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράφος της AS, Χόρχε Γκαρθία, και μίλησε για την ενδεχόμενη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Αρη από τον Μπούργος, σχολίασε τη συνεργασία του με τον Σιμεόνε στην Ατλέτικο, την επιθετική τακτική του ενώ μίλησε και με το περιβάλλον του.

Για του τι έρχεται στο μυαλό όταν ακούει το όνομα Μπούργος: «Υπήρχαν φήμες από χθες, σήμερα θα υπάρξει μια συνάντηση με τον πρόεδρο του Αρη. Δεν μου έκανε εντύπωση γιατί πάντα ο Αρης έψαχνε Ισπανούς ποδοσφαιριστές ενώ ο Μπούργος έχει γνώση του ισπανικού ποδοσφαίρου».

Για το αν μίλησε μαζί του και αν έχει επηρεαστεί από τον Κούπερ: «Μίλησα με πολύ στενό προσωπικό φίλο του Χερμάν, ήταν πολύ ενθουσιασμένος, ήθελε την προοπτική της Ευρώπης και θέλει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν. Θα του άρεσε η πρόκληση της Ελλάδας».

Για τη συνεργασία του με τον Σιμεόνε στην Ατλέτικο: «Ο Μπούργος έχει την δική του προσωπικότητα, έμαθε πολλά κοντά στον Σιμεόνε αλλά έχει το δικό του στυλ και τις δικές του ιδέες. Εχει πιο επιθετικό στυλ από τον Τσόλο, το ήξεραν οι παίκτες της Ατλέτικο. Πολλοί λένε πως η κάμψη της Ατλέτικο υπάρχει τα τελευταία χρόνια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απουσία του Μπούργος».

Για το αν είχε αναλάβει ο Μπούργος το κομμάτι της τακτικής: «Ηταν αυτός που σχεδίαζε όλη την τακτική, αυτός που έφερνε νέες ιδέες στον Σιμεόνε. Εχει μεγάλο μερίδιο για αρκετά ταλέντα που ανέδειξε η Ατλέτικο».

Για το τι έγινε με τον Σιμεόνε και σταμάτησαν την συνεργασία: «Χώρισαν οι δρόμοι τους, η φιλία τους δεν είναι τόσο στενή όπως πριν αλλά δεν είναι τσακωμένοι».

Για το παρατσούκλι «μόνο» που έχει ο Μπούργος: «Είναι ένα ζώο, είναι ο πίθηκος. Δεν έχει κακή έννοια, δεν έχει το τυπικό στυλ προπονητή, είναι λίγο άγριος και πιο εξωστρεφής».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.