Γκαγκάτσης: «Ήθελε να χυθεί αίμα ο Αυγενάκης, εντολή Μαρινάκη η απόφαση»

Metrosport Team28 Ιανουαρίου 2020

Στο OPEN και στη Δίκη φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος και μίλησε για τα πολύ καυτά θέματα που έχουν προκύψει μετά την σκανδαλώδη εισήγηση της ΕΕΑ.

O αντιπρόεδρος του Δικεφάλου υποστήριξε ότι αποφάσισαν να βγει την ώρα του αγώνα του ΠΑΟΚ με το ΝΠΣ Βόλο η εισήγηση της ΕΕΑ επειδή ήθελαν να χυθεί αίμα, χαρακτήρισε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εντολοδόχο και υπάλληλο του Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ γέλασε με την ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Επιπλέον, τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα πολιτικό και εθνικό και οι αντιδράσεις του κόσμου του Δικεφάλου θα είναι πρωτόγνωρες.

«Ήθελε να χυθεί αίμα ο Αυγενάκης»

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Θοδωρή Ζαγοράκη: «Είναι ξεκάθαρο. Είναι μονόδρομος και για εκείνον αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα».

Την εισήγηση της ΕΕΑ: «Η απόφαση έχει υποβληθεί από τον κ. Αυγενάκη και τα μέλη της Επιτροπής. Ενός ανθρώπου που είναι εντολοδόχος του κ. Μαρινάκη και λειτουργεί ως υπάλληλος του. Η εισήγηση δημοσιεύθηκε στις 18.05 και η μόνη λογική να βγει εκείνη την ώρα είναι ότι ήθελαν να χυθεί αίμα και να προκαλέσουν τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ. Ότι ο κόσμος δεν επιτέθηκε είναι κάτι το οποίο δεν το υπολόγιζαν. Δεν είχε καμία λογική να βγει η απόφαση σήμερα. Πότε πρόλαβαν να διαβάσουν όλα αυτά τα υπομνήματα και να συνεδριάσουν και να βγάλουν απόφαση. Η εισήγηση είναι πέρα πάσης λογικής και μετά από εντολή του Υφυπουργού. 

Σαφώς και υπάρχουν και τώρα υπόνοιες μεροληψίας. Δεν είναι δυνατόν να διαβαστούν τα υπομνήματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο κ. Τζολάκης έχει τοποθετηθεί από τον κ. Αυγενάκη και φυσικά ψήφισε κατά του ΠΑΟΚ. Εάν δεν κάνω λάθος ο κ. Φαραντούρης είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Φανταστείτε να γινόταν κάτι αντίστοιχο και να διοριζόταν Καθηγητής του ΑΠΘ. Θα πρέπει να απαντηθεί πως από τα επτά μέλη της Επιτροπής έχουν ψηφίσει τα πέντε. Επίσης, θα πρέπει να μας απαντήσουν γιατί ο κ. Τζολάκης πίεσε να βγει σήμερα η υπόθεση. 

Μπορεί τα παπαγαλάκια να αναφέρουν για δεσμευτική εισήγηση αλλά δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Υπάρχει το παράδειγμα της ΠΑΕ Ζακύνθου. Φυσικά θα προσφύγουμε στα δικαστήρια για την απόφαση. Θα πάμε παντού. Δεν το συζητώ. Υπάρχει ένα θέμα που δεν υφίστανται. 

Την τοποθέτηση του Αυγενάκη: «Παίζει ένα θέατρο γιατί αμέσως μετά βγήκαν τα μέσα που είναι φιλικά προς τον Ολυμπιακό και επιτίθενται στον ίδιο. Θέλει να διώξει τις ευθύνες από πάνω του. Είναι ξεκάθαρα μια πολιτική απόφαση δική του. Είναι φυσιολογικό να ζήτησαν την άποψη του. Είναι πρωτοφανές τι γίνεται καθώς οι τρεις ψήφοι που ήταν εις βάρος του ΠΑΟΚ είναι από τα μέλη που διόρισε ο ίδιος. Στην ανακοίνωση του αναφέρεται στο αυτοδιοίκητο. Εδώ είναι να γελάει κανείς. Ποιο είναι το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Πέφτει και ο ίδιος στο λάκκο που έσκαψε».

Στη συνέχεια σχολίασε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετικά με την εισήγηση της ΕΕΑ: «Πάρα πολύ αστείο η ΠΑΕ Ολυμπιακός να μιλά για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Είναι κάτι που με ξεπερνά. Όταν υπάρχει δικαστικές διαμάχες σε εξέλιξη όπως για παράδειγμα η δίκη για τα στημένα όπου ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και οι μάρτυρες να πούνε τι ακριβώς συνέβη».

«Η απόφαση ήταν εντολή του Μαρινάκη»

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Από τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Μαρινάκη όλα μπορείς να τα περιμένεις. Η απόφαση ήταν εντολή του Μαρινάκη. Πρέπει να πάρουν θέση με το θέμα αυτό και να ξεκαθαρίσουν εάν συμφωνούν ή όχι με την εισήγηση αυτή. Δεν γίνεται να το αφήσουμε στην τύχη του και να κριθεί ένα ζήτημα που απειλεί και την Εθνική Συνοχή της χώρας. Γιατί εκεί μας οδηγούν ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Μαρινάκης.

Είναι πρωτοφανές ότι πολυϊδιοκτησία δεν υφίστανται. Ο Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός βλέπουν στα όνειρα και τους εφιάλτες τους τον κ. Σαββίδη. Ο κ. Σαββίδης έσπασε την ασυδωσία και βλέπουμε ένα ποδόσφαιρο που παίζεται στο γήπεδο. Ξαναέκανε τον ΠΑΟΚ επιτυχημένη ομάδα, πήρε πρωτάθλημα και τρία κύπελλα. Δεν μπορούν να το αντέξουν και προσπαθούν να διώξουν το ηθικό πλεονέκτημα από τον ΠΑΟΚ».

Για την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ έγινε χαλίφης στη θέση του Ολυμπιακού: «Σε καμία περίπτωση. Πού έχει ευνοηθεί ο ΠΑΟΚ από τη διαιτησία; Εάν ήταν χαλίφης θα έχανε το πρωτάθλημα, θα έσβηνε το γκολ στο Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης; Έχει αλλοιωθεί η βαθμολογία υπέρ του Ολυμπιακού».
Τον Βαγγέλη Γραμμένο:
«Το δικό μας Γραμμένο είναι σχετικό. Σαφώς και στήριξε τον κ. Γραμμένο ο ΠΑΟΚ καθώς είναι από τη Θεσσαλονίκη αλλά μέχρι εκεί».
Τις σχέσεις ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό:
«Σαφώς και υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό απέναντι σε μια λαίλαπα του προσπαθεί να δημιουργήσει ο Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ θα πρέπει να δει τι μπορεί να κάνει καθώς υπάρχει μια προσέγγιση υπέρ του Ολυμπιακού. Υπάρχει μια συνεννόηση ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακού».
Την εκλογή του Λυσάνδρου και τη συμμαχία ΑΕΚ και Ολυμπιακού:
«Θα κριθεί για τα θετικά και τα αρνητικά του. Υπάρχει μια συνεννόηση ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακού και μετά τις εκλογές της Super League. Ο ΠΑΟΚ δεν ψήφισε ποτέ υπέρ του Μπαταγιάννη, είχε ψηφίσει λευκό».».

Τον Αλέξη Κούγια και τη δήλωση για τον Σαββίδη: «Για αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Συντάχθηκε με τον Ολυμπιακό καθώς θέλει να μην μπει η Ξάνθη στα πλέι οφ καθώς είναι ανταγωνίστρια της ομάδας του, της Λάρισας».

«Το θέμα είναι πολιτικό και εθνικό, επικίνδυνος ο Αυγενάκης»

Έπειτα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχολίασε το πανό και τα συνθήματα των οπαδών του Δικεφάλου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με το ΝΠΣ Βόλο, τις μετακινήσεις του Μασούρα καθώς και την πιθανή εξαγορά της ΝOVA από το Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Για το πανό και τα συνθήματα της Τούμπας: «Ο ΠΑΟΚ της προσφυγιάς έχει δεχθεί πολιτικούς διωγμούς. Ένας ακόμη είναι και αυτός και θα δικαιωθεί στο τέλος. Υπάρχουν εκατομμύρια ΠΑΟΚτσήδες που δεν μπορεί κανείς να τους πεις κανείς κάτι για την ανθρωπιά τους. Ήταν ένας τρόπος να ζητηθεί να παρθεί απόφαση από τον Υφυπουργό. Είναι μια πολιτική απόφαση και το θέμα είναι Εθνικό. Δεν είναι τυχαίο που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σήκωσαν το συγκεκριμένο πανό και είναι ξεκάθαρα πλέον εθνικό θέμα. Οι αντιδράσεις θα είναι πρωτόγνωρες. Ο κόσμος είναι σοκαρισμένος για μια απόφαση νομικά αστήριχτη. 

Έρχεται ο κ. Αυγενάκης με εντολή του κ. Μαρινάκη και θέλει να υποβιβάσουν μια ομάδα με ιστορία 94 ετών. Το θέμα είναι πολιτικό και εθνικό. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για την εθνική συνοχή της χώρας. Είναι ντροπή της Ελλάδας. Είναι ντροπή της Κρήτης. Αντί να μας μιλήσει για την υπόθεση του Τζήλου ασχολούνται με το εάν ένας συγγενής του Ιβάν Σαββίδη αγόρασε ένα ξενοδοχείο. Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που γεννά οπαδούς από τους οπαδούς της. Κανέναν δεν ενδιαφέρει ένα πρωτάθλημα. Αυτό είναι που πονά το Μαρινάκη είναι ο Σαββίδης».

Τη νέα κλήση της ΕΕΑ στον Ιβάν Σαββίδη: «Δεν είχε υποχρέωση να το δηλώσει καθώς είναι λιγότερο από το 5.6 %».

Την επιρροή του Ολυμπιακού σε άλλες ομάδες μέσω της αγοράς του Μαρινάκη από τη NOVA:
«Σήμερα διαβάσαμε ότι ο ποδοσφαιριστής Μασούρας είχε αγοραστεί από τον Ολυμπιακό, είχε δοθεί δανεικός στον Πανιώνιο. Πλέον επέστρεψε και τώρα θα είναι δανεικός στη Λάρισα. Θα θέλαμε να μας εξηγήσει ο Ολυμπιακός πως ο Άρης υπέγραψε συμβόλαιο με τη Forthnet συμβόλαιο 7.5 εκατομμυρίων ευρώ. Από πού και ως πού υπογράφει τριετές συμβόλαιο ο Άρης; Υπάρχει μέσω της NOVA επιρροή του Ολυμπιακού σε άλλες ομάδες. Θα προσκομίσουμε στοιχεία. Ήδη συλλέγουμε και θα πράξουμε αναλόγως. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι ότι η χρηματοδότηση του ΝΠΣ Βόλου σταμάτησε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Το ζήτημα των δανεικών:
«Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε θέσει το ζήτημα των β ομάδων. Θέλουμε να μπει περιορισμός στους δανεικούς, να δημιουργηθούν β ομάδες και όταν οι ομάδες θέλουν να απορροφηθούν παίκτες να τους στέλνουν στις β ομάδες».

Την παρουσία του Αυγενάκη σε κοπή πίτας: «Ο άνθρωπος ήταν εκτός πραγματικότητας. Εδώ γίνεται της κακομοίρας και εκείνος κόβει πίτες. Δεν θα έρθει ο κ. Αυγενάκης στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει μένος εναντίον του. Είναι η ντροπή της Κρήτης».

Την ύπαρξη του VAR:
«Σαφώς και ήμασταν πρωτοστάτες στο να έρθει στην Ελλάδα. Γίνονται λάθη αλλά διορθώνονται. Είναι δέσμευση της Κυβέρνησης ότι μέχρι την έναρξη των πλέι οφ θα μπει η γραμμή του VAR».

Τη διαιτησία:
«Για αυτό δεν είμαστε ο νέος χαλίφης. Είμαστε υπέρ του VAR και των ξένων διαιτητών».

Το ενδιαφέρον τουρκικής εταιρείας για τη Νέα Τούμπα: «Υπάρχει επίσημη πρόταση από μια τουρκική εταιρία αλλά δεν θέλω να αποκαλύψω όνομά. Δεν μπορώ να σας απαντήσω τι θα γίνει στο μέλλον, είναι πολύ πρώιμο»

Τις εκλογές της ΕΠΟ: «Θα ήταν ευχής έργο ένας διεθνής του 2004 να ενεργοποιηθεί και να υπάρχει υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΟ το 2020»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.