Ήθελε να χάσει (;) αλλά δεν μπόρεσε!

Metrosport Team07 Φεβρουαρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Σίγουρα δεν είναι ένας δόκιμος και «πιασιάρικος» τίτλος που ο κάθε δημοσιογράφος θα έγραφε για να βγάλει πιο εύκολα το ψωμί του. Είναι όμως ο τίτλος που αντικατοπτρίζει την ποδοσφαιρική αλήθεια. Είναι ένας τίτλος που μπορείς να τον παραθέσεις με μεγαλύτερη ευκολία όταν το αποτέλεσμα είναι κερδοφόρο και η τυχόν κριτική δεν αποσκοπεί πουθενά αλλού εκτός από το να καταγράψει τη γνώμη. 

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ουσιαστικές ελλείψεις. Μάλιστα το ρεπορτάζ έλεγε ότι κυρίως ο Μιτρίτσα αλλά και ο Μπίσεσβαρ δεν έπαιξαν στην Ριζούπολη προκειμένου να αγωνιστούν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αντ’ αυτού είδαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο μια ομάδα πειραματική για την οποία και η πιο απλοϊκή ποδοσφαιρική σκέψη μπορούσε να εγείρει ερωτηματικά. Ο Λουτσέσκου έμοιαζε σα να μην τον ενδιέφερε τόσο αυτό το παιχνίδι και έδινε περισσότερο βάρος σε αυτό της ΑΕΚ και ίσως της Ευρώπης. 

Γι’ αυτόν το χθεσινό σχήμα του πρώτου ημιχρόνου έμοιαζε σα μια προσωπική δήλωση ότι και επίσημα η πρώτη θέση δεν αποτελεί στόχος. Και εξηγούμαστε: δε νοείται να παίζουν στη δεξιά πλευρά Μουργκ και Σάστρε μαζί. Έμοιαζε με κατεστραμμένη μη δημιουργική πλευρά. Παράλληλα έβαζε τον Ζίφκοβιτς από την αντίθετη πλευρά από αυτή που συνήθιζε να παίζει. Αυτός είχε ως παρτενέρ τον Βιερίνια με τα εξής αποτελέσματα: από αριστερά βάρυνε επιθετικά το γήπεδο για τον ΠΑΟΚ χωρίς να κερδίζει τίποτε ενώ αντιμετώπιζε και προβλήματα αφού από κει μπήκε το τέρμα- και πάλι- ενώ υπήρξε ακόμη μια επικίνδυνη φάση που τελικά ήταν οφσάιντ. 

Το τρίγωνο Κούρτιτς- Τσιγγάρα- Αογκούστο δεν μπορούσε να επιτεθεί ούτε στον άξονα αλλά ούτε και να ανοιχτεί προς τα πλάγια. Για τη συμμετοχή του Τσόλακ δεν έχουμε να πούμε τίποτε μιας και είναι ο δεύτερος φορ και πρέπει να παίζει. Άλλωστε έκανε και τις 2 μοναδικές άξιες λόγου επιθετικές προσπάθειες με το δοκάρι και το ανάποδο ψαλίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ που αντιμετώπιζε έναν ανύπαρκτο Παναθηναϊκό που είχε μαζί του έναν διαιτητή που και το ακούμπημα σε παίκτη του το έδινε φάουλ πέρασε τον Μπίσεσβαρ από αριστερά. Η ομάδα έγινε πιο δημιουργική και έκανε άλλες δυο ευκαιρίες. Όμως εκεί βγάζει ο Λουτσέσκου τον Τσιγγάρα αντί τον Κούρτιτς και χάνει για δέκα λεπτά το κέντρο και ότι είχε χτίσει προηγουμένως. 

Οι λεπτομέρειες είναι όμως με το μέρος του. Κι όταν σε θέλει η μπάλα κερδίζεις. Μια χαμένη φάση την κάνει σέντρα ο Ζίφκοβιτς – γκολ ο Ίγκανσον και ισοφαρίζει. Στο 88’ ο Σάστρε που μπορεί να είναι παικταράς αλλά χθες έπρεπε να παίζει ο Λύρατζης , πιάνει ένα τρομερό σουτ και κερδίζει το παιχνίδι. Δεν ξέρουμε αν ο Λύρατζης είχε κάποιο πρόβλημα αλλά δε μπορείς έναν φορμαρισμένο παίκτη να τον εξαφανίζεις πάνω που παίζει τη καλύτερη μπάλα της καριέρας του. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ χθες κέρδισε όχι γιατί έπαιξε καλό ποδόσφαιρο αλλά γιατί έχει ποιοτικούς παίκτες, το κυνήγησε ως το τέλος και απέναντί του βρισκόταν ένας ανύπαρκτος Παναθηναϊκός. Ο Δικέφαλος δεν έχει το πλούσιο ρόστερ που να επιδέχεται πειραματισμούς. 

Ελπίζουμε να μη δούμε κάτι ανάλογο με την ΑΕΚ. Τέλος πρέπει να αναφερθούμε στην διαιτησία: Εκτός από τις δυο κόκκινες που δεν είδαν παίκτες του Παναθηναϊκού, είχαμε τις καθυστερήσεις σε ανύπαρκτα φάουλ που έδινε συνέχεια ο Τρεϊμάνις. Ο Βέλεθ αντί να ψάχνει άλλοθι για το κακό ποδόσφαιρό που παίζει η ομάδα του ας δει το βίντεο του αγώνα και θα διαπιστώσει πόσες φορές έπεσαν χωρίς λόγο και έκαναν καθυστέρηση οι συμπαίκτες του.

Υ.Γ. Με πιο σκεπτικό επιλέγει η ΠΑΕ το ποιοι θα μπουν στο γήπεδο. Δεν μπορεί να ξεγελά τους οπαδούς , να μην εκδίδει εισιτήρια και να βάζει τους «δικούς» της μέσα τους οποίους είδαμε ποιοι είναι από τους τηλεοπτικούς δέκτες και καμία σχέση δεν έχουν με… χορηγούς όπως θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος. Ποιοι μπαίνουν μέσα οι φίλοι των αντιπροέδρων;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.