Το πιο ουσιαστικό παιχνίδι του

Γιώργος Στράντζαλης02 Νοεμβρίου 2020

Αν αναλογιστούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάστηκε η ομάδα για το χθεσινό παιχνίδι, τότε θα συμφωνήσουμε ότι πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές νίκες στη φετινή εντυπωσιακή – αν μη τι άλλο - πορεία του Άρη. Στις τελευταίες 10-12 μέρες, ζήτημα να έγινε κανονική προπόνηση δύο-τρεις φορές, ενώ ο Άκης Μάντζιος είχε να διαχειριστεί και τις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστές οι οποίες, εδώ που τα λέμε, δεν ήταν και λίγες. Με αυτά τα δεδομένα οι περισσότεροι περίμεναν ότι η ομάδα θα εμφανιστεί επηρεασμένη από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βίωσε με τη διασπορά του ιού, ίσως και κάπως “μπερδεμένη” λόγω των αλλαγών και της παρουσίας νέων προσώπων.

Αντικειμενικά όμως ο Άρης κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έκανε το πιο ουσιαστικό του παιχνίδι, ειδικά μεσοαμυντικά. Οι Αρκάδες πριν από το 90άλεπτο στη Θεσσαλονίκη είχαν 42 τελικές προσπάθειες σε 5 αγώνες. Εννέα είχαν κάνει στο “Γ. Καραϊσκάκης”, οκτώ με τον Παναθηναϊκό, 14 κόντρα στη Λάρισα. Εχθές περιορίστηκαν στις 3 τελικές, τις λιγότερες από κάθε άλλο ματς. Μόλις μία κατάφερε να κάνει ο Μπαράλες, ο οποίος είχε 4 γκολ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές! Ο Άρης έγινε η δεύτερη ομάδα του Πρωταθλήματος, μετά τον Ολυμπιακό, στην οποία δεν κατάφερε να σκοράρει ο Αστέρας Τρίπολης. Σημείο κλειδί για τη χθεσινή εικόνα η παρουσία του απροσπέλαστου Τζέιμς Τζέγκο. Ο Άρης στο πρόσωπό του έχει βρει τον...περσινό καλό Σάσα. Ο Αυστραλός κινήθηκε παντού. Έκανε τρομερή δουλειά χωρίς την μπάλα, κέρδισε τις περισσότερες διεκδικήσεις σε αέρα και έδαφος δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην ομάδα να βρει ευκαιρίες στο transition παιχνίδι. Και με την μπάλα όμως ήταν εξίσου εντυπωσιακός. Έκανε τις περισσότερες σωστές μεταβιβάσεις. Έβγαλε απίστευτη ένταση στο παιχνίδι του και με τον Ματίγια αρχίζουν να “φτιάχνουν” ένα… αχτύπητο δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Εξαιρετική επικοινωνία είχαν επίσης Μπεναλουάν-Δεληζήσης, δεδομένης και της αποχής ενάμιση χρόνου που είχε ο Τυνήσιος να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, ενώ σπουδαίο παιχνίδι έκανε και ο Σούντγκρεν, ο οποίος ξεκάθαρα αποτελεί μία επιπλέον “μεταγραφή”.

Επιθετικά ο Αρης κατέγραψε 12 τελικές και προφανώς αν κάποιος δει μόνο το αποτέλεσμα του αγώνα και τον σκόρερ (σσ αυτογκόλ Πασαλίδη) θα μιλήσει για τύχη. Αντικειμενικά, όμως, ο Άρης αδικείται από 1-0 καθώς δημιούργησε και για περισσότερα τέρματα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είτε δεν είχε την τελική κίνηση, είτε καθαρό μυαλό στην εκτέλεση, είτε βρήκε μπροστά τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο. Το φετινό πρόβλημα του Άρη είναι το εύκολο γκολ. Του λείπει ο παίκτης που θα είναι στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και ο Γκάμα δεν θα είναι πάντα εκεί να τον… ξελασπώνει. Σε αντίθεση με τον Λόπεθ (1 τελική στο Πρωτάθλημα!), ο Μάνος είχε τελικές αλλά όχι αποτελεσματικότητα. Ο Σίλβα είναι δεδομένο ότι θα δώσει εξτρά ταχύτητα στα άκρα. Το έδειξε από το ντεμπούτο του, προερχόμενος μάλιστα από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα απραξίας.

Ο Άρης μετά από έξι αγώνες παραμένει στην κορυφή και με βάση τα όσα μας έχει δείξει μέχρι τώρα το συμπέρασμα είναι το εξής: αυτή η ομάδα, με το ρόστερ και την ποιότητα που διαθέτει χειρότερα δεν μπορεί να πάει. Μόνο καλύτερα. Αρκεί να μην παρασυρθεί και αποπροσανατολιστεί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.