Ήταν σωστή η επιλογή Εσίτι, ασχέτως αν εξέθεσε, τελικά, τον Λουτσέσκου

Γιώργος Ζαΐρης25 Οκτωβρίου 2021

Είναι από εκείνες τις ήττες που δεν μπορείς να τις αποδεχθείς. Όχι λόγω διαιτητικών αποφάσεων αλλά επειδή εσύ ο ίδιος χαρίζεις τη νίκη στον αντίπαλο σου. 

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Με τον Αντερσον Εσίτι από τους κορυφαίους στο ματς με την Κοπεγχάγη, ο Λουτσέσκου δεν έκανε λάθος που τον κράτησε στην ενδεκάδα. Αλλά ο Εσίτι δεν τον δικαίωσε. Κάνει ένα τραγικό λάθος, ο Ολυμπιακός σε ένα σημείο που δεν είχε τον έλεγχο και ο ΠΑΟΚ είχε ισορροπήσει το ματς, βάζει το γκολ. 

Η εικόνα του Εσίτι καθισμένου στα γόνατα να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έκανε ήταν καμπανάκι για το τι θα ακολουθήσει. Και ακολούθησε το νέο του λάθος και το δεύτερο γκολ. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ έπαιζε ουσιαστικά με δέκα. 

Γιατί δεν έβαλε αμέσως τον Ελ Καντουρί; Γιατί πολύ απλά με δέκα λεπτά μόνο προθέρμανση θα πάθαινε θλάση γρήγορα. Ετσι αναγκαστικά και απόντος και του Κούρτιτς και του Τσιγγάρα, ο Λουτσέσκου έπρεπε να περιμένει την ανάπαυλα. Μπήκε ο Ελ Καντουρί αργότερα μπήκε και ο Βιεϊρίνια και η εικόνα του ΠΑΟΚ άλλαξε. Μπορούσε να έπαιζε ο Βιεϊρίνια νωρίτερα; 

Όχι γιατί ακόμη και ένεση χρειάστηκε να κάνει μεσοβδόμαδα. Επομένως που καταλήγουμε; Πως ο ΠΑΟΚ δεν είχε τις λύσεις που για παράδειγμα έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός. Βγήκε ο Ελ Αραμπί και μπήκε ο Τικίνιο για παράδειγμα. 

Στο διάστημα όμως που ο ΠΑΟΚ έπαιξε με… έντεκα (και αναφέρομαι παίκτες που έκαναν πράγματα και σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο) φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ μπορούσε να φύγει αήττητος. Με τα… αν δεν μπορείς να προχωρήσεις. Αν δηλαδή έμπαινε το γκολ από τον Μιχαηλίδη, αν δεν έκανε τα λάθη ο Εσίτι και άλλα αν. 

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον στην 3η θέση, έχασε ένα ματς, έχασε και τον Μιτρίτσα με μυικό τραυματισμό. Η επιστροφή το προσεχές Σάββατο του Κούρτιτς θα είναι τεράστιο βάλσαμο για τον ΠΑΟΚ. Ελειψε χθες ο Σλοβένος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.