Ήταν σκληρό αλλά διδακτικό μάθημα για τον ΠΑΟΚ η ιστορία της πολυιδιοκτησίας

Δημήτρης Κανελλάκης10 Φεβρουαρίου 2021

Μεγάλη κουβέντα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος, λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟπου δικαίωσε τον ΠΑΟΚστο θέμα της πολυϊδιοκτησίας.

“Ο ΠΑΟΚ θα μάθει ότι θα πρέπει να αντέχει περισσότερο και η απόφαση θα τον βοηθήσει σ' αυτό. Θα αντιληφθεί ότι είναι Βαλκάνια και θα πρέπει να έχουν ψηλά το κεφάλι και σθένος για να ανταπεξέλθει. Είναι ένα μάθημα για τον ΠΑΟΚ», είπε ο ένας εκ των νομικών που χειρίστηκαν αυτή την πρωτοφανή για το ελληνικό ποδόσφαιρο υπόθεση, η οποία, όπως αποδείχθηκε, ήταν κατασκευασμένη.

Συμφωνώ απολύτως με τον Μπαλτάκο. Ο ΠΑΟΚ έπεσε σε μια πολύ καλά στημένη παγίδα. Οχι ως προς την ουσία της υπόθεσης, καθώς ήξεραν οι άνθρωποί του ότι το δίκιο είναι με το μέρος τους και, αργά ή γρήγορα, θα αποδειχθεί.

Η παγίδα ήταν καλά στημένη στο σκέλος της διαχείρισης, ιδιαιτέρως της επικοινωνιακής. Ο ΠΑΟΚ αιφνιδιάστηκε, από θύμα βρέθηκε να εμφανίζεται ως θύτης και με μια επικοινωνιακή καταιγίδα που υπήρξε μπήκε, χωρίς καμία σοβαρή απόδειξη, στη δύσκολη θέση όλοι, πλην των οπαδών του, να πιστεύουν ότι κάποιο... λάκο έχει η φάβα.

Τα αντανακλαστικά του ΠΑΟΚ δεν ήταν καθόλου καλά, όλο αυτό που συνέβαινε επί μήνες δεν μπορούσε να το διαχειριστεί, ο πανικός έφτασε μέχρι τα αποδυτήρια, επηρέασε το αγωνιστικό τμήμα, αποπροσανατόλισε τον οργανισμό στο σύνολό του.

Ηταν μάθημα, συνεπώς, όπως πολύ σωστά το είπε ο Μπαλτάκος, διότι όλη αυτή η ιστορία έστειλε το μήνυμα στον ΠΑΟΚ ότι οφείλει να είναι προετοιμασμένος για τα πάντα.

Οχι μόνο για να σχεδιάζουν σωστά οι άνθρωποί του στα αγωνιστικά θέματα, όχι μόνο να κάνουν καλές επιλογές παικτών και προπονητών, να χτίζουν ομάδες που θα μπορούν να κατακτούν τίτλους, αλλά να είναι υποψιασμένοι και για τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, και για τις παγίδες, και για τη χρησιμοποίηση αθέμιτων μέσων από τους αντιπάλους του, με προφανή στόχο να πλήξουν τον ΠΑΟΚ.

Γιατί ο ΠΑΟΚ έπαθε μεγάλη ζημιά από την ιστορία της πολυιδιοκτησίας μέχρι να δικαιωθεί. Ζημιά που τον ταλαιπωρεί ακόμη, που έχει παίξει κι αυτή το ρόλο της γι' αυτό που βιώνει ο ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2019 και μετά...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.