Ότι θα (ξανα) έκλεινε ο αθλητισμός ήταν σίγουρο, να δούμε πόσο θα κρατήσει...

Δημήτρης Κανελλάκης05 Ιανουαρίου 2022

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται για το κλείσιμο ολοένα και περισσότερων αθλητικών δραστηριοτήτων για δύο, τουλάχιστον, εβδομάδες επιβεβαιώνει την άποψη που είχαμε εκφράσει πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πως νομοτελειακά θα οδηγούμασταν σε αυτή την εξέλιξη μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Ήταν, νομίζω, αντιληπτό από τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου πως δεν θα το αποφεύγαμε. Το βλέπαμε όλοι πως τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, ότι η αύξηση είναι εκθετική, καταγράφεται με ακραίο τρόπο, ότι όλο αυτό περνάει και στον αθλητισμό.

Είναι πάρα πολλά τα κρούσματα. Γι' αυτό και είχαμε χθες ανακοινώσεις για αναβολές στο μπάσκετ, στο βόλεϊ και άλλες. Γι' αυτό επικαιροποιήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο. Και είναι, για να λέμε του στραβού το δίκιο, απορίας άξιο πώς, ενώ αναβάλλονται οι αγώνες πρωταθλημάτων, υπάρχουν αυτή την περίοδο σε εξέλιξη, πραγματοποιούνται κανονικά, χριστουγεννιάτικα τουρνουά σε διάφορα αθλήματα, στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Μπορεί να ζητούνται διαγνωστικά τεστ και να γίνονται κανονικά, να μην μπορεί ένα παιδί να συμμετάσχει αν βρεθεί θετικό στον έλεγχο, αλλά, έστω και έτσι υπάρχει ο κίνδυνος της διασποράς, ειδικά όταν υπάρχει και μετακίνηση με λεωφορείο και διαμονή σε ξενοδοχείο αυτή την εποχή.

Είναι λυπηρό, σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει ξανά να κλείνει ο αθλητισμός. Πόσω μάλλον που οι περισσότεροι αθλητές, ακόμη και στις μικρές ηλικίας, στα πρωταθλήματα υποδομών, είναι εμβολιασμένοι.

Όμως, το ξέρουμε πια πως και οι εμβολιασμένοι κολλάνε, το ξέρουμε ότι υπάρχουν αθλητές που νοσούν παραπάνω από μία φορά, το ξέρουμε ότι ο μόνος τρόπος προστασίας είναι η διακοπή της δραστηριότητας.

Δυστυχώς, άλλος τρόπος για τον περιορισμό της διασποράς δεν υπάρχει και αυτός είναι ο λόγος που θα δούμε τις επόμενες ημέρες να ανακοινώνουν την παύση των δραστηριοτήτων για κάποιο διάστημα και άλλα σπορ και άλλα πρωταθλήματα εκτός από αυτό που ήδη το έχουν ανακοινώσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.