ΠΑΟΚ: Το «πασαλιψατέρ» δεν οδηγεί σε σημαντικές αλλαγές που θα σου δώσουν την ευκαιρία να διεκδικήσεις τίτλους

Δημήτρης Μπούζας22 Αυγούστου 2022

Θα μείνουμε στο ότι η ομάδα ξεκίνησε στο νέο πρωτάθλημα με νίκη. Το τρίβαθμο έχει πάντοτε την αξία του και ως εκ τούτου το πρώτο δείγμα θεωρείται και είναι θετικό. Από εκεί και πέρα θα μπορούσαμε βέβαια να πούμε πως η «αντίδραση» της ομάδας σε ότι αφορά την διάθεση που υπήρξε από μέρους των παικτών που χρησιμοποιήθηκαν, κρίνεται εντός των προβλεπόμενων, μετά τα όσα πιεστικά βάρυναν την ψυχολογία τους. 

Σαφέστατα ωστόσο δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι και η εικόνα που παρουσίασε γενικά η ομάδα, ήταν αυτή που κάποιοι υποσχέθηκαν με τις διορθωτικές κινήσεις που θα έπαιρναν και με τις λύσεις που είχαν κατά νου. Ήρθε ευτυχώς η νίκη και υπάρχει ηρεμία, ώστε να αποκωδικοποιηθούν όλα τα μηνύματα που βγήκαν από το χθεσινό 90λεπτο.

Το κυριότερο από τα οποία, επικεντρώνεται στην αναγκαία ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ, με τρεις τουλάχιστον παίκτες εμπειρίας και υψηλού επιπέδου. Θα έλεγα παίκτες του τύπου Νάρεϊ, του οποίου η παρουσία ανεξαρτήτως απόδοσης, παραπέμπει ακριβώς σε αυτό που λείπει τόσο κραυγαλέα από το σημερινό ρόστερ. Οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτα κυρίαρχοι και νίκησαν δίκαια. Μια νίκη που «γκριζάρει» με το ψυχοβγαλτικό 1-0, έχοντας την συντριπτική κατοχή του 80%-20%. Είναι αλήθεια πως διαπιστώθηκε βέβαια μια φιλότιμη προσπάθεια από όλους για να αλλάξουν πολλά από τα αγωνιστικά στρεβλά του παρελθόντος.

Το ίδιο αλήθεια είναι όμως, πως παρέμειναν ακόμη αρκετά και θα δυσκολέψουν την σταδιακή ανασυγκρότηση αν δεν ξεπεραστούν. Είπαμε και γράψαμε την παραμονή του αγώνα, πως η ομάδα ξεκινάει με το ρίσκο της «μη ενίσχυσης», ελπίζοντας σε μία σταδιακή αναμόρφωση. Δεν ξέρω αν και κατά πόσο εισπράξαμε κάτι τέτοιο από την χθεσινή εμφάνιση. 

Πολλοί θα την χαρακτηρίσουν καλή για τους δικούς τους λόγους. Δεν θα διαφωνήσω μαζί τους γιατί πραγματικά ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην ήταν όπως τον περιμέναμε, αλλά δεν ήταν και κακός. Το επαναλαμβάνω διαπιστώσαμε μια διάθεση και μια φιλότιμη προσπάθεια βελτίωσης. Σε συνδυασμό και με τη νίκη, πιθανότατα θα έμεινε ικανοποιημένος και ο κόσμος.

Το μήνυμα λοιπόν επί του προκειμένου απλά και ευκολονόητα είναι: «Τρέξτε όσο είναι νωρίς και βοηθήστε την ομάδα να διεκδικήσει με αξιώσεις τις διακρίσεις που περιμένει από αυτήν ο κόσμος της». Η σοβαρή ενίσχυση του ρόστερ πρέπει να αποτελέσει το μεγάλο στόχο. Το «πασαλιψατέρ» δεν οδηγεί σε σημαντικές αλλαγές και λύσεις που θα σου δώσουν την ευκαιρία να διεκδικήσεις τίτλους. Σε αγωνιστικό επίπεδο νομίζω ότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να προχωρήσουμε σε συγκρίσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι ήταν καταλυτικά και απόλυτα ανώτεροι σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Το 1-0 τους αδικεί κατάφορα, έστω και αν δεν δημιούργησαν ευκαιρίες κλασικές, ανάλογες της συντριπτικής υπεροχής τους. Δυστυχώς ήταν εμφανής η έλλειψη εμπνεύσεων στην δημιουργία και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Κατά γενική ομολογία ότι καλύτερο και...επικινδυνότερο είχε ο ΠΑΟΚ, ξεπηδούσε από το δίδυμο Νάρεϊ – Λύρατζη. Η αλλαγή του πρώτου ξάφνιασε, ενώ για τον δεύτερο βέβαια υπάρχει σαφέστατα η δικαιολογία του τραυματισμού του. 

Αξίζει να τονιστεί μια ακόμη καλή εμφάνιση από τον Ντάντας: καλός μπαλαδόρος, όμως θα πρέπει να γίνει περισσότερο διεισδυτικός αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν το κέντρο του ΠΑΟΚ από την ως τώρα εικόνα του αργού, κουραστικού και παράλληλου παιχνιδιού, καθιερώνοντας το κάθετο ποδόσφαιρο. Συμπερασματικά δίκαια η νίκη, φιλότιμη η προσπάθεια και να επαναλάβουμε κουραστικά, τα μηνύματα που αφορούν την κατεπείγουσα ενίσχυση του ρόστερ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.