Έπρεπε να τους τελειώσει, αξιολύπητη ποδοσφαιρική καρικατούρα ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Μπούζας23 Απριλίου 2022

Η ισοπαλία αδικεί τους γηπεδούχους που χωρίς να εντυπωσιάσουν ήταν σαφώς ανώτεροι, αλλά δεν μετουσίωσαν την κυριαρχία τους σε νικηφόρο αποτέλεσμα, περιοριζόμενοι και ποντάροντας στο γκολ εκτός έδρας για τον επαναληπτικό.

Στις δηλώσεις του ο Ραζβάν Λουτσέσκου «σκιαγράφησε» ιδανικά – κατά την προσωπική μας άποψη – το παιχνίδι. Ξεκίνησε με την αληθοφανέστατη επισήμανση για την εικόνα της ομάδας του, η οποία στα πρώτα 15 λεπτά δεν είχε «μπει» δυνατά και όπως έπρεπε στο παιχνίδι, από τη στιγμή που προφανώς οι εντολές του προς τους παίκτες του, ήταν να αποφύγουν το λάθος που συνηθίζουν και που δίνει ευκαιρία για ένα φτηνό γκολ.

 Κάτι που έπρεπε να αποφευχθεί γιατί στους συγκεκριμένους αγώνες που τα εκτός έδρας γκολ «μετράνε» για τους φιλοξενούμενους, είναι ότι χειρότερο. Στη συνέχεια των δηλώσεων του και αναφερόμενος στο υπόλοιπο παιχνίδι, δεν είπε τίποτα παραπάνω από αυτό που είδαμε τόσο καθαρά όλοι μας. 

Τους γηπεδούχους δηλαδή να παίρνουν γρήγορα την πρωτοβουλία και το παιχνίδι πάνω τους και να κυριαρχούν μέχρι το φινάλε. Χωρίς όμως να καταφέρουν να μετουσιώσουν την ανωτερότητα τους σε ένα αποτέλεσμα που θα ενίσχυε τις προοπτικές της άνεσης για τον επαναληπτικό.

 Η επανάληψη της αναφοράς μας – πιστεύω και όχι μόνο της δικής μας – σε απόλυτη υπεροχή και καλύτερη εικόνα των γηπεδούχων, γίνεται για να σταθούμε σε μια σύγκριση της εικόνας τους με την αντίστοιχη της ομάδας που πρωτοπορεί στο πρωτάθλημα. Επαναλαμβάνουμε αυτό που τονίσαμε και στο info, μισή ευκαιρία στο ξεκίνημα κι ένα σουτ στο 64΄ από τον Καμαρά, ήταν η συγκομιδή του τιτανομέγιστου Ολυμπιακού. Χωρίς υπερβολή θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι από προχθες έπρεπε και μπορούσε ο δικέφαλος να «τελειώσει» και να κλείσει τους λογαριασμούς του, βάζοντας στέρεα θεμέλια πρόκρισης. Επαναλαμβάνουμε όχι ότι ο ΠΑΟΚ έκανε καμιά εντυπωσιακή εμφάνιση.

 Απλά ήταν κυρίαρχος και πολυ καλύτερος από τους αντιπάλους του. Δεν ξέρω τι εντυπώσεις αποκόμισαν οι «επιστήμονες» για την ομάδα τους, βλέποντας τη και πάλι στο ίδιο χάλι. Το «Χ» της Τούμπας η ερυθρόλευκη προπαγάνδα σίγουρα θα το παρουσιάσει σαν άθλο. Στους διακριθέντες των γηπεδoύχων κoρυφαία θέση έχει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Μεγάλη ψυχή ο Σέρβος. Τον ακολουθεί ο νεαρός Λύρατζης, με τον Ίνγκασον να εξαφανίζει όποιον είχε μπροστά του σαν αντίπαλο και τον Κρέσπο πλην ενός λάθους, να είναι γενναίος και παθιασμένος στο ρόλο του.

 Δεν βοήθησαν στο πρώτο ημίχρονο ο Μπίσεσβαρ και ο Αουγκούστο, οι οποίοι όμως βελτιώθηκαν στην επανάληψη. Σε...ρηχά νερά και μακριά από τον καλό του εαυτό ο Γιασμίν Κούρτιτς. Ο Ζαμπά θα έπρεπε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες (μπούκες). Ο τραυματισμός του πρόσθεσε ένα ακόμη στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα για τον Ραζβάν. Ο Άκπομ αντιμετωπίστηκε (θα επιστρατεύσω συνειδητά την έκφραση)... κτηνωδώς από το δίδυμο Μανωλά – Παπασταθόπουλο, ενώ ο φιλότιμος Σίντκλεϊ συνεχίζει να αποτελεί ένα πρόβλημα στην ασπρόμαυρη άμυνα. 

Ο διαιτητής δεν είχε δυσκολίες. Του ξέφυγαν βέβαια κάτι σκληρές αντιαθλητικές συμπεριφορές (κατς από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων). Στις δύο φάσεις που υπήρξαν κάποιες αμφιβολίες για περιπτώσεις πέναλτι, η μία που αφορούσε το χέρι εντός περιοχής του Ροντρίγκες ξεπεράστηκε με την άποψη ότι η μπάλα ήρθε από το πόδι του. Η άλλη ίσως να μπορούσε να στοιχειοθετήσει την παράβαση.

 Κι αυτή αφορά το ολοφάνερο τράβηγμα μέσα στην περιοχή του Λύρατζη από τον Παπασταθόπουλο. Γενικά όμως ο Ιταλός κατάφερε να μην επιβεβαιώσει τους φόβους και τις υποψίες που υπήρχαν (μεταξύ αυτών και τις δικές μας) για την περίεργη επιλογή του Κλάτενμπεργκ. Οσο για τον σχολιαστή της COSMOTE συμπαθέστατο Παλομπαρίνι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του να εξισορροπήσει τα πράγματα και να φέρει στο ίδιο επίπεδο απόδοσης και εικόνας τον ΠΑΟΚ με την ερυθρόλευκη ποδοσφαιρική καρικατούρα, δεν πέτυχε τίποτε άλλο από το να εκτεθεί.

 Φαίνεται ο ανταγωνισμός του με τον Θαναηλάκη του δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Οσο για το τι θα διαβάσετε σήμερα ή θα δείτε στα κανάλια του λεκανοπεδίου, σας προετοιμάζουμε να μην ταραχθείτε, γιατί θα δείτε ότι ο προχθεσινός «νάνος» πρωτοπόρος, ήταν «γίγαντας» και πέρασε μέσα από το καμίνι της Τούμπας. Γιατί μεταξύ μας ούτε γίγαντας ήταν, ούτε και καμίνι κατά την προσωπική μας άποψη ήταν προχθές η θρυλική έδρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.