Ήταν καλύτερος και νίκησε δίκαια

Δημήτρης Μπούζας02 Μαΐου 2023

Φορτωμένη με τις γνωστές της «ιδιαιτερότητες» η αναμέτρηση της Τούμπας, αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο, πρωτίστως όσους παραβρέθηκαν στο γήπεδο και δευτερευόντως εκείνους που την παρακολούθησαν από την τηλεόραση. 

Σχετικά… με τις «ιδιαιτερότητες» μπορεί να μην ήταν πολλές, αλλά και αυτές οι λίγες πραγματικά χαρακτηρίζονται ενδιαφέρουσες. Μία απλή αναφορά, παρουσιάζει τους γηπεδούχους να έχουν σοβαρά προβλήματα με απουσίες βασικών και πολύτιμων μονάδων, όπως και μία διαταραγμένη ψυχολογία, εξαιτίας των τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων. 

Στον αντίποδα έχουμε τους φιλοξενούμενους να έρχονται με τον «αέρα» των θετικών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων στα δύο τελευταία παιχνίδια, που τον συνόδευε κι ένα απρόσμενο – με όλη τη σημασία της λέξης – προεδρικό πριμ. 

Από την συναρπαστική σύγκρουση, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα που ολοφάνερα και δίχως την παραμικρή αμφισβήτηση ήταν η καλύτερη γενικά σε ολόκληρο το διάστημα του αγώνα (συμπεριλαμβανομένων και των καθυστερήσεων). Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι και οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κάποιες στιγμές αξιόλογες, που όμως αποτυπώθηκαν περιστασιακά και κατά διαστήματα.  

Ο ΠΑΟΚ ήταν σοβαρός, πειθαρχημένος, θα προσθέταμε και αρραγής, παρά τις απουσίες που υπήρχαν σε θέσεις κλειδιά. Θα μπορούσε να πει κανείς, πέραν όλων των άλλων θετικών στοιχείων, οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν βαθμολογούνται κοντά στο 8, με μερικούς (όπως ο Τάισον) να αγγίζουν και το άριστα. Ένα στοιχείο που αξίζει να τονιστεί ιδιαίτερα, είναι ότι το ακμαίο ηθικό που έδειξαν οι γηπεδούχοι από την αρχή, δεν υποχώρησε ούτε δευτερόλεπτο. 

Να σκεφτεί κανείς την ψυχρολουσία που δέχθηκαν με το γκολ – δώρο (αγαπημένη συνήθεια), αλλά και την ισοφάριση που δέχθηκαν αμέσως μετά το 2-1. Αυτή η διπλή ανατροπή δίνει ιδιαίτερες διαστάσεις στην επιτυχία τους. Επαναλαμβάνουμε, στο ντέρμπι νίκησε η καλύτερη ομάδα και νίκησε δίκαια και ολοκάθαρα, αφήνοντας εκτεθειμένο τον συμπαθέστατο κόουτς των ηττημένων, ο οποίος μάλλον βρισκόταν σε άλλο παιχνίδι. 

Φάση – πέναλτι δεν υπήρξε ποτέ και όσο για την κόκκινη που έψαξε να βρει, μάλλον μπερδεύτηκε γιατί αυτή έπρεπε να βγει πολύ πιο μπροστά σε έναν δικό του παίκτη, τον οποίο αν δεν «σωφρονίσει», θα του δημιουργήσει και άλλα πολλά προβλήματα, όπως έχει κάνει ήδη και σε προηγούμενα παιχνίδια. 

Ο Αζέρος ρέφερι έδειξε ότι δεν θέλησε να αδικήσει καμία ομάδα, άσχετα αν κάποια φάουλ πολύ σοβαρά, δεν τα έδωσε στους γηπεδούχους. Σε ατομικό επίπεδο, με τη γενική διαπίστωση που προαναφέραμε, ότι δηλαδή το σύνολο των παικτών προσέγγισε υψηλή βαθμολογία διάκρισης, θα κάνουμε μια εξαίρεση και θα αναφερθούμε στον Τάισον, που σίγουρα ήταν ο κορυφαίος. 

Με δυο λόγια πως θα χαρακτηρίζαμε τη θριαμβευτική επικράτηση του ΠΑΟΚ; Νίκη ουσίας, ψυχολογίας και γοήτρου και νίκη που θα βοηθήσει για την δύσκολη συνέχεια. Σίγουρα οι φίλοι του δικέφαλου θα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, παρά το γεγονός ότι χθες εκδήλωσαν την δυσαρέσκεια τους, με την εικόνα που είχε η Τούμπα. Και κάτι τελευταίο: Ένα ευχέλαιο γιατί δεν πάει άλλο με αυτούς τους τραυματισμούς. Αγωνία και για τον Τάισον! Ο Θεός να βοηθήσει...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.