Ήταν καλή χθες η Μπριζ αλλά δε θα είναι μεθαύριο, η ίδια…

Αρις Νικολάκης15 Απριλίου 2024

Ερμηνεύοντας κι ουχί παραφράζοντας (τούτο έχει σημασία…) δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου – να είναι καλά οι φίλοι μας στις Βρυξέλες – η Μπριζ, ως οργανισμός, κρατά χαμηλούς τόνους. Ή κρατούσε τουλάχιστον, μέχρι τη σέντρα του αγώνα της στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» με την Αντβέρπ. Παρεμπιπτόντως, όση ώρα συντάσσαμε τη σημερινή μας άποψη ρίχναμε ματιές στον συγκριμένο αγώνα.

Η βελγική ομάδα αν και δεν πήρε θέση, όπως την προ(σ)κάλεσε ο ΠΑΟΚ, δεν έκανε κι οποιαδήποτε αναφορά – πέραν αυτών, των ολότελα αγωνιστικών, του προπονητής της Νίκι Χάγιεν - για τη ρεβάνς στην Τούμπα. Γνωρίζει καλά, πολύ καλά η Μπριζ, ως οργανισμός, τα δυσθεώρητα κύματα αντιδράσεων για την απάνθρωπη συμπεριφορά της Αστυνομίας προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Κι ανησυχεί, μεν. Λαθεμένα, δε. Γνωρίζει επίσης, καλά, πολύ καλά η Μπριζ ως οργανισμός πως στη Θεσσαλονίκη η φιλοξενία θα είναι υποδειγματική. Θα είναι σεμινάριο υψηλών προδιαγραφών.

Εν τούτοις δεν αποκλείεται, να προσπαθήσει, για να δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας για την παρουσία της στη μακεδονική πρωτεύουσα. Ίσως, εάν κι εφ’ όσον πράξει έτσι, για να αποπροσανατολίσει. Τα mind games είναι ήδη επιλογή της τεχνικής ηγεσίας της Μπριζ ενόψει ρεβάνς. Και δεν αποκλείεται, να την συνεπικουρήσει η διοικητική. Τούτο δε, ερμηνεύοντας κι ουχί παραφράζοντας, κατά πως προαναφέραμε, δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου. Θα φανεί από σήμερα, θεωρούμε, έντονα η πολιτική την οποία θα ακολουθήσει η Μπριζ μέχρι τη σέντρα του αγώνα στις 10 το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης.

Σημασία όμως, έχει και δη κατά πολύ – δίχως να χωρά κουβέντα – μεγαλύτερη η πολιτική την οποία θα ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ. Κι ως τεχνική κι ως διοικητική εξουσία …

…Μόλις (61ο λεπτό )η Μπριζ «ζευγαρώνει» τα γκολ της κόντρα στην άχρωμη Αντβέρπ, περυσινή Πρωταθλήτρια, του Μάρκο φαν Μπόμελ . Σκόρερ ο Μίχαου Σκόρας απέναντι σε άμυνα η οποία μάρκαρε με τα μάτια. Μία φάση η οποία μας θύμισε επιθέσεις της Μπριζ με τον ΠΑΟΚ με την αριστερή της πτέρυγα επίθεση, Επιβεβαιώνοντας την εντυπωσιακή επιτάχυνση της ανάπτυξης της…

… Κι επιστρέφουμε στο θέμα μας, περί της πολιτικής τεχνικής και διοικητικής εξουσίας της ΠΑΕ. Δίχως φυσικά, να αποστρέφουμε το βλέμμα μας από τον αγώνα Μπριζ - Αντβέρπ.

Από τη λήξη του αγώνα στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» λοιπόν, μέχρι σήμερα η πολιτική τους ήταν εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα. Μία στο καρφί και μία στο πέταλο. Θα μετρήσει πάντως, η πολιτική τους από σήμερα μέχρι την έναρξη της ρεβάνς. Καθώς θα αφορά την ουσία. Ήτοι, την προετοιμασία κόσμου κι ομάδας για μία ακόμη ανατροπή (μέχρι κι η ΟΥΕΦΑ, που λέει ο λόγος, την περιμένει…) του ΠΑΟΚ εντός έδρας. Και τη συγγραφή μίας ακόμη χρυσής σελίδας στην δική του ιστορία αλλά και στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κλείνοντας, καταθέτουμε και τις φρέσκιες, τις … σπαρταριστές εντυπώσεις μας από τη νίκη (3-0) της Μπριζ. Ήταν και πάλι, η ταχύτατης ανάπτυξης ομάδα. Έδινε χώρο στην Αντβέρπ. Για να έχει κι αυτή χώρο αναπτυσσόμενη επιθετικά. Κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή. Βρέθηκε σε καλή ημέρα αλλά… Από την χθεσινή ομάδα της αντιπάλου του ΠΑΟΚ, θα λείψουν τρία βασικότατα στελέχη της. Κι όχι όποια κι όποια. Ιγκόρ Τιάγκο, Μαξίμ Ντε Κάιπερ και Μπράντον Μέχελε ήταν πρωταγωνιστές στη νίκη της τρίτης, με 33 βαθμούς κόντρα στην έκτη της βαθμολογίας Αντβέρπ, με 26 βαθμούς...

Όλα τα λεφτά για την Μπριζ ίσως, ήταν ο «κάπτεν» Χανς Βανάκεν!

ΥΓ 1: Δεν υπάρχει Κυπριακό πρόβλημα. Δεν υπάρχει πρόβλημα Αιγαίου. Δεν υπάρχει πρόβλημα Θράκης. Υπάρχει ένα και μόνον, ένα πρόβλημα: Το τουρκικό πρόβλημα!

ΥΓ 2: Δεν υπάρχει μακεδονικό πρόβλημα. Υπάρχει ένα και μόνον, ένα πρόβλημα. Το σκοπιανό πρόβλημα !

ΥΓ 3 : Έχουν πλάκα οι Σκοπιανοί. Από εκεί που χρωστούν, θέλουν και το βόδι…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.