Λαμία - Άρης: Ηταν εξ αρχής περίεργο ματς

Γιώργος Στράντζαλης05 Ιανουαρίου 2021

Το έλεγα και τις προηγούμενες ημέρες, ότι αυτό το παιχνίδι με τη Λαμία είναι πονηρό και περίεργο για τον Άρη

Πρώτον γιατί κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την αντίδραση που θα βγάλει ο αντίπαλος μετά τα “χτυπήματα”  covid-19, έχοντας να παίξει μπάλα τρεις εβδομάδες, δεύτερον γιατί είναι μια ομάδα με νέα προπονητή, που ενισχύθηκε μεταγραφικά και τρίτον έψαχνε εναγωνίως την πρώτη νίκη στο Πρωτάθλημα. Προσθέστε σε αυτά και τον καιρό, ένας παράγοντας που επίσης δεν μπορείς να προβλέψεις και που στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε τον σημαντικότερο ίσως ρόλο. Μία ομάδα όπως ο Αρης που βασίζεται στην ποιότητα του ρόστερ και έχει μάθει να παίζει συγκεκριμένο ποδόσφαιρο, με την μπάλα κάτω, και που υστερεί φέτος στον παράγοντα της δύναμης και στο ψηλό παιχνίδι φάνηκε να μπαίνει αποπροσανατολισμένη σε ένα γήπεδο-βούρκο, ο οποίος επιβαρύνθηκε τα μέγιστα από την έντονη βροχόπτωση και τον έκανε ακόμα πιο δύσκολο. 

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, ο Αρης στη Λαμία κλήθηκε να παίξει κάτι στο οποίο μέχρι χθες δεν είχε συνηθίσει να παίζει. Εναν τρόπο παιχνιδιού που δεν ταιριάζει στα δικά του χαρακτηριστικά, αλλά ταιριάζει στα χαρακτηριστικά ομάδων τύπου… Λαμίας, που έχουν ως στόχο την παραμονή και το πώς θα χαλάνε το παιχνίδι του αντιπάλου. Ολα αυτά βέβαια δεν αποτελούν δικαιολογίες της χθεσινής ήττας, αλλά έπαιξαν τον ρόλο τους. Διότι ο Αρης κακά τα ψέματα πλήρωσε το νωθρό ξεκίνημά του, τα επιπόλαια λάθη του, την αφέλεια και το γεγονός ότι προφανώς αξιολόγησε λάθος τον βαθμό επικινδυνότητας του συγκεκριμένου αγώνα. Ισως δεν εκτίμησε καλά (και) την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και τις συνθήκες του αγώνα, για να αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό στο παιχνίδι του ενδεχομένως και κάποια πρόσωπα στην ενδεκάδα. Και η αλήθεια είναι πως μέχρι να αντιληφθεί πού… βρίσκεται, το σκορ ήταν ήδη στο 2-0. Οσο κι αν προσπάθησε, όσο κι αν ήθελε ο Αρης να αντιδράσει, σε αυτό το στυλ παιχνιδιού, με βαθιές μπαλιές και περισσότερο δύναμη, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Δεν τυχαίο ότι ο Αρης φέτος έχει τις λιγότερες κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα από πολλές ομάδες της Λίγκας, ούτε τα μόλις δύο γκολ με το κεφάλι. Στην ουσία εχθές για τον Άρη όλα ξεκίνησαν και τελείωσαν στραβά.

Το ζητούμενο είναι οι «κιτρινόμαυροι» να διαχειριστούν σωστά και με ωριμότητα το χθεσινό κακό αποτέλεσμα και την ήττα εκτός προγράμματος. Το πώς και το αν φανεί σύντομα, συγκεκριμένα εντός των επόμενων ημερών καθώς σε τρεις μέρες έχει εντός έδρας αγώνα με τον Βόλο. Και εκεί θα φανει αν διαθέτει αντανακλαστικά μεγάλης ομάδας. Στο πρώτο γύρο τα έβγαλε, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Το ίδιο περιμένουμε να δούμε και τώρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.