Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα

Δημήτρης Μπούζας20 Απριλίου 2024

Δεν χρειάζεται πολύ συζήτηση για τον αποκλεισμό. Ή για την μη πρόκριση. Κι αν επιβάλλεται να γίνει κάποια κριτική, αυτή θα είναι για τους τύπους. Από τη στιγμή που κατά γενική ομολογία και αποδοχή, πέρασε στα ημιτελικά μια ομάδα που το άξιζε και που ήταν αδιαμφισβήτητα καλύτερη του. Ως εκ τούτου πολύ σωστά έπραξαν οι χιλιάδες των φίλων του που παραβρέθηκαν στο παιχνίδι της Πέμπτης με την λήξη του αγώνα και αδιαφορώντας για την απόδοση, χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες. 

Κάποιους μπορεί αυτή η αντίδραση να τους αιφνιδίασε ή να τους φάνηκε περίεργη. Κι όμως ήταν ορθότατη. Τολμώ να την χαρακτηρίσω και σοφή. Κι αυτό γιατί έβαζε από μόνη της φραγμό στο να περάσει στο κατώφλι της Τούμπας μια επικίνδυνη εσωστρέφεια και συγχρόνως κρατούσε όρθιο το φρόνημα και την απαραίτητα καλή ψυχολογία, στην τελική ευθεία για την προσπάθεια της κατάκτησης του τίτλου. 

Ξέχωρα από τα παραπάνω όμως και σε ακόμη ψηλότερο επίπεδο, πιστεύω ότι το αυθόρμητο χειροκρότημα, ήταν μια επιβράβευση κι ένα μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί αυτή η ίδια ομάδα πορεύτηκε με ψηλά το κεφάλι και πρόσφερε περηφάνια και μεγάλες συγκινήσεις στην φετινή ευρωπαϊκή της προσπάθεια. Άφησαν στην άκρη λοιπόν την απόδοση στο προχθεσινό ο 90λεπτο και έφεραν μπροστά τους την «όλη εικόνα» μια πετυχημένης διαδρομής. Στο περιθώριο των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης, αναφέρθηκε όχι βεβαίως ως κύριος λόγος της ήττας, το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες από τους βασικότερους προσβλήθηκαν από έναν ιό και ως εκ τούτου δεν ήταν τόσο έτοιμοι αγωνιστικά για να βοηθήσουν. Αυτό το τελευταίο ανησυχεί ως προς την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας τους, ενόψει ενός πολύ δύσκολου αγώνα, όπως είναι αυτός με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. 

Όσο για το «διακινούμενο» σενάριο ότι αυτή τη στιγμή ο αντίπαλος θα πάρει το παιχνίδι από κεκτημένη ταχύτητα μετά την επιτυχία του στην Τουρκία θεωρούμενος ως το φαβορί, έχουμε να υπενθυμίσουμε πως δεν ήταν λίγες οι φορές που αντέδρασε το θεωρούμενο αουτσάιντερ, σε περιπτώσεις που αυτές αφορούν τον ΠΑΟΚ. Ας υπολογίσουν λοιπόν σοβαρά πως θα αντιδράσει και ο ξεγραμμένος Δικέφαλος του βορρά στο αυριανό παιχνίδι. Και κάτι ακόμη: Στο λιμάνι δεν θα δουν ασφαλώς τον ΠΑΟΚ της Πέμπτης, αλλά τον «άλλο ΠΑΟΚ» απαλλαγμένο (ελπίζουμε) από τις όποιες αυτοκαταστροφικές τάσεις και εμμονές.

ΥΓ: Άπειρος ο διαιτητής που ορίστηκε στο μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ. Αναφερόμαστε στον Πορτογάλο Νογκέιρα, ο οποίος είναι μόλις 30 ετών και δεν έχει σφυρίξει ούτε ένα ντέρμπι στη χώρα του. Παράλληλα μόλις πέρυσι έγινε διεθνής στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.