Ηταν άτυχος ο ΠΑΟΚ, όμως, έκανε και λάθη πέρυσι και φέτος στα προκριματικά

Δημήτρης Κανελλάκης03 Οκτωβρίου 2020

Είναι περιττό να πω ότι ο ΠΑΟΚ έφτασε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στην πρόκρισή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εχω εκφράσει πολλές φορές την άποψή μου το τελευταίο χρονικό διάστημα, επισημαίνοντας ότι πίστευα περισσότερο από κάθε προηγούμενη προσπάθεια στις προϋποθέσεις του, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν ήταν όσο προετοιμασμένος έπρεπε (από πλευράς ρόστερ, ποιότητας, εμπειρίας, ποδοσφαιρικής ισχύος) για να κυνηγήσει την επίτευξη του στόχου του.

Γράφοντας τις απόψεις μου σε αυτή εδώ τη γωνιά, στο metrosport.gr, αλλά και σχολιάζοντας καθημερινά στις ενημερωτικές εκπομπές του Metropolis 95,5, επέμενα ότι δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ, παρότι δεν ενισχύθηκε στο βαθμό που ήταν αναγκαίο για μια ομάδα που θέλει να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, προχώρησε σε πωλήσεις την στιγμή που έμοιαζε παράλογο να γίνει κάτι τέτοιο, ότι συνειδητά έμεινε με κενά που του δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα.

Εστω και έτσι ο ΠΑΟΚ το πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή. Και έχασε την πρόκριση στις λεπτομέρειες, στις συγκυρίες που δεν ήταν υπέρ του αλλά με το μέρος των Ρώσων.

Το να γυρίζει κανείς πίσω και να επαναφέρει όσα έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έγιναν, ως προς το σκέλος της προσπάθειας για την είσοδο του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν προσφέρει τίποτε.

Παρέμεινε ανεκπλήρωτο όνειρο και καταλαβαίνω, έστω κι αν είναι υπερβολικό να λέγεται κάτι τέτοιο, όσους λένε πως “αφού δεν τα κατάφερε και φέτος ο ΠΑΟΚ δεν θα τα καταφέρει ποτέ”

Το... ποτέ είναι ακραίο. Θα συμφωνήσω, όμως, ότι πλέον γίνεται απείρως δυσκολότερο για μια ομάδα από την χώρα μας να παίξει στην κορυφαία σε επίπεδο συλλόγων διοργάνωση στην Ευρώπη, ακόμη κι αν είναι πρωταθλήτρια.

Ωστόσο, το μείζον είναι άλλο. Υποστήριζα -και το υποστηρίζω με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, πλέον- ότι ο ΠΑΟΚ, προσωπικά, δεν με έπεισε για την διάθεσή του να είναι πάνοπλος σε αυτή την προσπάθεια. Ούτε πέρσι, μετά την κατάκτηση του νταμπλ, ούτε φέτος.

Αν μελετήσει κάποιος τις ομάδες του επιπέδου του, αυτές που λαχταράνε να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα διαπιστώσει ότι προετοιμάζονται ώστε να είναι πλήρεις από κάθε άποψη για τα προκριματικά τον Αύγουστο πολύ καιρό πριν.

Ο ΠΑΟΚ δεν μας έπεισε ότι είχε τέτοιον σχεδιασμό. Ούτε πέρσι ούτε φέτος. Δεν ξέρω γιατί. Δεν έχω την απάντηση και νομίζω ότι το FFP από μόνο του δεν μας τη δίνει.

Το ζητούμενο από δω και πέρα είναι να μην επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ στην συνέχεια της σεζόν. Αλλά γι' αυτό το θέμα έχουμε το χρόνο να κάνουμε τα σχόλιά μας...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.